ΗΡΑΚΛΗΣ

Βέροια-Ηρακλής 1-2

Βέροια-Ηρακλής 1-2
Βέροια-Ηρακλής

Νίκη σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας για τον Ηρακλή, που επικράτησε της Βέροιας με 2-1 εκτός έδρας

Ο "Γηραιός", ο οποίος αγωνίστηκε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ριμπέιρο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, πήρε δις το προβάδισμα με τους Γιάντση (12') και Φονσέκα (71'), ενώ η "βασίλισσα του βορρά" είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Καμάλ Έντο στο 45'.
Να σημειωθεί πως πάνω από 5.000 θεατές βρέθηκαν στο γήπεδο της Βέροιας. Σημαντικός αριθμός αναμφίβολα. Οι 1.000 εξ αυτών ήταν οπαδοί του Ηρακλή.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Βέροια (Γιάννης Μαντζουράκης): Κοτταρίδης, Ντε Λάνγκε, Μπικόφσκι, Κόλτζος, Καμάλ, Πετκάκης, Κριβοκάπιτς, Στεφανίδης (64' Πάεζ), Μπαλάφας (34' Σαμαράς), Τζιοβανίνι, Ερέρα (54' Ρικάρντο Κόστα).

Ηρακλής (Άνχελ Πεντράθα): Πάρντο, Λέιτε, Γιαννούλης, Κατσαμπής, Μαλαγκουένο, Πουρσανίδης (46' Φονσέκα), Τσάβι, Ριμπέιρο, Γιάντσης, Ααρόν (75' Παπαδόπουλος), Μάρκες (92' Χλωρός).

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Βοηθοί: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Σταματόγλου (Καβάλας)

Τέταρτος διαιτητής: Ντάκος (Ξάνθης)

Κίτρινες κάρτες: Τζιοβανίνι, Ντε Λάνγκε, Πετκάκης (Βέροια), Γιάντσης, Λέιτε, Φονσέκα (Ηρακλής)

Κόκκινες κάρτες: Ντίαζ Ριμπέιρο 45'+ (Ηρακλής, απευθείας κόκκινη κάρτα)
Με μια ματιά
Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ, σε φάση διαρκείας λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Στο 12', ο Κατσαμπής πάσαρε με κεφαλιά στον Ριμπέιρο, που έπιασε το σουτ, ο Κοτταρίδης απέκρουσε ασθενώς και η μπάλα έφτασε στον Γιάντση, ο οποίος από κοντά την έστειλε στα δίχτυα της Βέροιας (0-1).

Στη συνέχεια, οι "κυανόλευκοι" ήλεγχαν το παιχνίδι, μην επιτρέποντας στη Βέροια να γίνει απειλητική. Στο 41', μάλιστα, ο Ηρακλής έφτασε κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Μαλαγκουένο, η οποία δεν βρήκε στόχο. Στο 44', ο Κριβοκάπιτς βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή του Ηρακλή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Τελικά, το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο 1-1, καθώς η Βέροια κατάφερε να ισοφαρίσει με το σουτ του Καμάλ Έντο στο 45', ενώ ο Ηρακλής έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ριμπέιρο με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Κόλτζο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, κατάφεραν, παρά το αριθμητικό μειονέκτημά τους, να φτάσουν στην επίτευξη ακόμα ενός τέρματος. Σε μία αντεπίθεση του Ηρακλή, ο Μάρκες έβγαλε τη σέντρα και ο Φονσέκα έγινε αποδέκτης της μπάλας, την οποία έστειλε στο 71' στα δίχτυα της Βέροιας.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Ηρακλή κατάφεραν, παρά την πίεση, να κρατήσουν αυτούς των γηπεδούχων μακριά από την εστία τους και πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις. Πάντως, στις καθυστερήσεις ο Ντε Λάνγκε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ της Βέροιας, θεωρώντας ότι ο Πάεζ, ο οποίος έστρωσε την μπάλα στον σκόρερ με το στήθος, όταν έγινε αποδέκτης της από τη σέντρα του Κόλτζου, χρησιμοποίησε το χέρι.
Συνέντευξη Τύπου
Άνχελ Πεντράθα (προπονητής Ηρακλή): " Πήραμε ρίσκο και δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα από την στιγμή που μείναμε στο τέλος του ημιχρόνου με δέκα παίκτες και ξεκινήσαμε στο δεύτερο με τον Φονσέκα αντί του Πουρσανίδη. Παίξαμε σαν ομάδα και αυτό σημαίνει πολλά. Ο κόσμος μας ήταν καταπληκτικός και ένιωθα από τον πάγκο την δύναμη που μας έδινε, όπως και οι παίκτες μου. Θα προσπαθήσουμε για τη συνέχεια και θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε κι άλλα πράγματα".

Γιάννης Μαντζουράκης (προπονητής Βέροιας): " Ήταν κανονικό το γκολ. Δεν μπορείς να σφυρίζεις κάτι αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος. Στο πρώτο μέρος ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν είχαμε ανάλογη συνέχεια. Δεν εκμεταλλευτήκαμε, πάντως, την αριθμητική μας υπεροχή αν κι εμείς παίζαμε με 10 από την στιγμή που ο Πάεζ με το που πέρασε στο παιχνίδι υπέστη θλάση. Θα τα δώσουμε όλα στη συνέχεια".
Όλα τα λεφτά...
Ο Ηρακλής έδειξε χαρακτήρα. Αγωνίστηκε στην επανάληψη με παίκτη λιγότερο, όμως κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να πάρει μία σπουδαία νίκη.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το αντιαθλητικό κτύπημα του Ντίαζ Ριμπέιρο στον Γιώργο Κόλτζο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
Βέροια (Γιάννης Μαντζουράκης): Κοτταρίδης, Ντε Λάνγκε, Μπικόφσκι, Κόλτζος, Καμάλ, Πετκάκης, Κριβοκάπιτς, Στεφανίδης, Μπαλάφας, Τζιοβανίνι, Ερέρα.

Ηρακλής (Άνχελ Πεντράθα): Πάρντο, Λέιτε, Γιαννούλης, Κατσαμπής, Μαλαγκουένο, Πουρσανίδης, Τσάβι, Ριμπέιρο, Γιάντσης, Ααρόν, Μάρκες.

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)



1' Έναρξη αγώνα
7' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής.
8' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Γιάντσης
12' Γκολ Ηρακλής Γιάντσης
Ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων, ο Κατσαμπής πάσαρε με κεφαλιά στον Ριμπέιρο, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Κοτταρίδης απέκρουσε, όμως στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Γιάντση, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Βέροιας.
20' Σχόλιο
Ο Ηρακλής αιφνιδίασε τη Βέροια, με το γρήγορο γκολ που σημείωσε.
27' Σουτ Ηρακλής
Μακρινό σουτ του Λέιτε, η μπάλα ψηλά άουτ.
30' Σχόλιο
Ο Ηρακλής ελέγχει το ρυθμό του αγώνα. Η Βέροια δεν μπορεί να απειλήσει προς το παρόν.
34' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Ο Σαμαράς πήρε τη θέση του Μπαλάφα, που τραυματίστηκε.
41' Ευκαιρία Ηρακλής
Ο Μάρκες έβγαλε σέντρα προς τον Μαλαγκουένο, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κοτταρίδης απομάκρυνε την μπάλα.
42' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Λέιτε
44' Ευκαιρία Βέροια
Σέντρα του Κόλτζου, ο Κριβοκάπιτς ανενόχλητος έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.
45' Γκολ Βέροια Καμάλ
Ο Καμάλ με συρτό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ηρακλή.
45' Έναρξη καθυστερήσεων Δύο λεπτά
45' Κόκκινη κάρτα Ηρακλής Ριμπέιρο
Ο Ντίαζ Ριμπέιρο κτύπησε τον Κόλτζο εκτός φάσης (σ.σ. αγκωνιά) και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.
45' Λήξη ημιχρόνου
Στο... 50ο λεπτό του πρώτου μέρους σφύριξε τη λήξη ο Χαραλαμπίδης.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Φονσέκα πήρε τη θέση του Πουρσανίδη.
54' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Ο Ρικάρντο Κόστα στη θέση του Ερέρα.
58' Κίτρινη κάρτα Βέροια Τζιοβανίνι
64' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Ο Πάεζ πήρε τη θέση του Στεφανίδη.
70' Κίτρινη κάρτα Βέροια Ντε Λάνγκε
71' Γκολ Ηρακλής Φονσέκα
Ο Μάρκες έβγαλε τη σέντρα, ο Φονσέκα έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ "έγραψε" το 2-1 για τον Ηρακλή των δέκα παικτών.
75' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Παπαδόπουλος πήρε τη θέση του Ααρόν.
90' Έναρξη καθυστερήσεων Τέσσερα λεπτά
90' Ακυρωθέν γκολ Βέροια Ντε Λάνγκε
Στις καθυστερήσεις δεν μέτρησε γκολ της Βέροιας με τον Ντε Λάνγκε, καθώς ο Πάεζ, σύμφωνα με τον διαιτητή, έδωσε πάσα με το χέρι προς τον παίκτη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
90' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Χλωρός πήρε τη θέση του Μάρκες.
90' Λήξη αγώνα























TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ