ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ιστορία του Ρόμαν Βάλνερ που διέπρεψε στη Ραπίντ Βιέννης διαβάζοντας τον "Αλχημιστή"

Η ιστορία του Ρόμαν Βάλνερ που διέπρεψε στη Ραπίντ Βιέννης  διαβάζοντας τον "Αλχημιστή"
Βάλνερ

"Ο Αλχημιστής" του Πάουλο Κοέλιο αποτελεί ένα από τα αγαπημένα βιβλία του Ρόμαν Βάλνερ.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον επιθετικό του Απόλλωνα Καλαμαριάς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ούτε ο διάσημος Βραζιλιάνος συγγραφέας.
Ο Αυστριακός διεθνής -που όπως δηλώνει δεν πίνει ούτε κόκα κόλα- έγινε άθελα του το πρόσωπο της επικαιρότητας θέτοντας εν αμφιβόλω το ιστορικό "τρίποντο" των Πόντιων κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Βάλνερ προτού αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη, πέρασε από τη Σκωτία φορώντας τη φανέλα της Φόλκερκ και τη Χάμιλτον. Η ΕΠΟ εξέδωσε δελτίο στον 25χρονο Αυστριακό παρότι είχε περάσει από δύο ομάδες στην τρέχουσα σεζόν με συνέπεια η συμμετοχή του απέναντι στον Ολυμπιακό να θεωρηθεί αντικανονική.

Ο νεοφερμένος επιθετικός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην πατρίδα του, έχοντας αγωνιστεί στην εθνική Αυστρίας 20 φορές με πέντε γκολ στο ενεργητικό του.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη γεννέτειρα του (Γκρατς) φορώντας το 1998 τη φανέλα της Στουρμ Γκρατς. Την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στην στη Ραπίντ Βιέννης όπου παρέμεινε μέχρι το 2004. Εκεί μεγαλούργησε σκοράροντας 42 τέρματα σε 134 αγώνες. Η καλή παρουσία του στα γήπεδα της Αυστρίας του έδωσε την ευκαιρία για καριέρα στο εξωτερικό.

Το Αννόβερο ήταν η νέα πρόκληση για τον Βάλνερ που δεν μπόρεσε να αποδείξει την εκτελεστική του δεινότητα. Φόρες 10 φορές τη φανέλα της γερμανικής ομάδας, όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα... Το 2005 επαναπατρίστηκε συνεχίζοντας την καριέρα του στην Αούστρια Βιέννης.

Στον ιστορικό σύλλογο σύλλογο έδειξε κάποια ψήγματα του ταλέντου του πετυχαίνοντας έξι γκολ σε 18 συμμετοχές. Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ο Βάλνερ ξενιτεύτηκε στη Σκωτία και συγκεκριμένα στη Φόλκερκ, όπου όμως δεν μπόρεσε να βρει θέση στο βασικό σχήμα.

Έτσι παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στη Χάμιλτον (2η κατηγορία) αγωνιζόμενος σε τρεις αναμετρήσεις (ένα γκολ). Τον περασμένο μήνα και αφού το όνομα του ακούστηκε σε Πανιώνιο και Λάρισα (πήρε μέρος σε προπονήσεις) κατέληξε στην Καλαμαριά, όπου το ντεμπούτο έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μόνο ονειρεμένο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ