ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην Καλαμαριά δεν ανησυχούν για το θέμα που προέκυψε με τον Ρόμαν Βάλνερ

Στην Καλαμαριά δεν ανησυχούν για το θέμα που προέκυψε με τον Ρόμαν Βάλνερ
Βάλνερ

Θέμα νομιμότητας της συμμετοχής του Αυστριακού επιθετικού Ρόμαν Βάλνερ στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και κατ' επέκταση με την φανέλα του Απόλλωνα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο τέθηκε από χθες το βράδυ. Όλα αυτά την στιγμή που η ΕΠΟ είχε προχωρήσει κανονικά σε έκδοση του δελτίου του δίνοντας του έτσι το δικαίωμα να κάνει χθες το ντεμπούτο του.

Μάλιστα με προτροπή των ΠΑΕ Βέροια, Λεβαδειακού και Εργοτέλη η ΠΑΕ Ολυμπιακός φέρεται πως θα επιδιώξει τον μηδενισμό του Απόλλωνα Καλαμαριάς βάσει του διεθνούς κανονισμού ο οποίος απαγορεύει ένα ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί σε τρεις ομάδες την ίδια αγωνιστική περίοδο.
Όπως και να έχει η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα ένστασης μέσα στις 48 ώρες που τρέχουν ενώ όποιες ομάδες επικαλεστούν έννομο συμφέρον και εν προκειμένου οι ΠΑΕ Βέροια, Λεβαδειακός και Εργοτέλης μπορούν να το κάνουν σε 72 ώρες.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς φρόντισε να αντιδράσει άμεσα με την έκδοση της παρακάτω ανακοίνωσης στην οποία αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες της μεταγραφής του Βάλνερ και οι οποίες αποδεικνύουν την νομιμότητά της. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

« Η Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς ανακοινώνει ότι η μετεγγραφή και η χρησιμοποίηση του Διεθνούς Αυστριακού επαγγελματία ποδοσφαιριστή, Roman Wallner, είναι καθ όλα νόμιμη, σύμφωνα με το πλαίσιο κανονισμών μετεγγραφών της FIFA. Συγκεκριμένα, η FIFA δεν αναγνωρίζει τον οποιονδήποτε δανεισμό, που επιτελείται κατά τη διάρκεια του ίδιου αγωνιστικού εξαμήνου της ίδιας αγωνιστικής σεζόν, ως μετακίνηση - μετεγγραφή.

Αυτό σημαίνει, για τη συγκεκριμένη υπόθεση του ποδοσφαιριστή μας Roman Wallner, ότι ο δανεισμός του από την Falkirk (Α Εθνική Σκωτίας) στην οποία ανήκε από το καλοκαίρι του 2007 και αγωνίστηκε μέχρι τον Οκτώβριο του 2007 και κατόπιν δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Hamilton (Β Εθνική Σκοτίας) μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007, δεν υπολογίζεται από τη FIFA ως δύο μετακινήσεις - μετεγγραφές αλλά ως μία.

Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, η Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς εξετάζοντας πολύ προσεχτικά με το διοικητικό και νομικό επιτελείο της την συγκεκριμένη υπόθεση πριν την υπογραφή συμβολαίου με τον συγκεκριμένο επαγγελματία ποδοσφαιριστή και παίρνοντας ταυτόχρονα επίσημες οδηγίες και κατευθύνσεις από FIFA, UEFA και ΕΠΟ, προχώρησε στην ολοκλήρωση της απόκτησης του τον Ιανουάριο του 2008



».




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ