EUROPA LEAGUE

Μπάγεβιτς: "Νίκη για την ιστορία και τον κόσμο μας"

Μπάγεβιτς: "Νίκη για την ιστορία και τον κόσμο μας"
μπαγεβιτς καράμπελας

Η Ένωση δίνει το τελευταίο της Ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στην Μπενφίκα με στόχο τη νίκη (22:05 ΑΝΤ1)

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τους "αετούς της Λισαβόνας" υπογράμμισε πως η ομάδα του θα προσπαθήσει για το καλύτερο όμως παράλληλα προτιμάει την ήττα στην Πορτογαλία για το τρίποντο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.
"Είναι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Εμείς πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε .Τα προβλήματα δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε τα αφήνουμε πίσω και περιμένουμε", δήλωσε ο Ντούσκο.

Όσο για τις δηλώσεις του προπονητή της Μπενφίκα που τόνισε πως προτιμά νίκη με Πόρτο παρά με την ΑΕΚ, ο Μπάγεβιτς συμφωνεί μαζί του: "Και εγώ το ίδιο πιστεύω. Αν κι εγώ θα έπρεπε να διαλέξω ένα παιχνίδι, θα προτιμούσα να χάσουμε από την Μπενφίκα και να νικήσουμε την Κυριακή τον Αστέρα. Κάναμε λίγο παραπάνω πλάκα απ' ότι χρειάζεται.

Το ότι δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε σοβαροί και προσεχτικοί. Η ΑΕΚ έχει ιστορία, έχει κόσμο, οι παίκτες έχουν κίνητρο, αφού παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη".





Αναφορικά με το φαβορί της αναμέτρησης ο Μπάγεβιτς χαρακτήρισε την Μπενφίκα : "Εγώ θα προσπαθήσω να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν με ρωτάτε ποιος είναι φαβορί, τότε είναι η Μπενφίκα. Έχει πολύ καλή ομάδα και έχει πιθανότητες να κατακτήσει ακόμα και το τρόπαιο. Και οι δύο ομάδες είναι σε θέση να κοιτάνε τα ματς της Κυριακής.

Και η Μπενφίκα με Πόρτο και εμείς που έχουμε τις δικές μας δυσκολίες, αφού θα είναι ένα σημαντικό για εμάς παιχνίδι (στην Τρίπολη). Θα προσπαθήσουμε όμως όσο επιτρέπεται να ξεκουράσουμε παίκτες και αν είναι κάποιος τραυματίες να τον αφήσουμε εκτός".



Όσο για το κίνητρο που θα έχουν οι παίκτες ο Ντούσκο είπε: " Αν αυτό το παιχνίδι δεν είναι κίνητρο για τους νέους παίκτες τότε δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει άλλο. Παίζουμε με μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Δεν υπάρχει σημαντικότερο για ομάδα να έχει ένα τέτοιο γήπεδο. Μόνο έτσι μπορείς να κάνεις κι άλλα πράγματα".

Καράμπελας: "Έχουμε κίνητρο..."

Τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Νίκος Καράμπελας, ο οποίος υπογράμμισε πως όχι μόνο δεν είναι αδιάφοροι για το ματς στο "Ντα Λουζ" αλλά έχουν μεγάλο κίνητρο.

Ο Έλληνας αμυντικός τόνισε μάλιστα πως το γεγονός ότι δεν υπάρχει πίεση σ' αυτό το παιχνίδι μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα του.

"Αύριο θα παίξουμε χωρίς βαθμολογικό κίνητρο. Δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα είμαστε αδιάφοροι. Παίζουμε στο Europa League και πρέπει να κάνουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Ο αντίπαλος είναι ένα ισχυρό όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου", δήλωσε αρχικά.

Όσο για το πρόσωπο που αναμένεται να δείξει η ΑΕΚ: "Όταν αγωνίζεσαι σε ένα μεγάλο σύλλογο όπως η ΑΕΚ σε κάθε αγώνα θα υπάρχει πίεση, το ξέραμε από την αρχή. Σε σπάνιες περιπτώσεις δεν θα έχεις άγχος. Αυτός ο αγώνας είναι τέτοιος, αλλά αυτό θα μας δώσει ένα κίνητρο παραπάνω, να παίξουμε πιο ήρεμα και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας.

Τα μεγάλα ματς κρίνονται στη λεπτομέρειες. Η απόλυτη συγκέντρωση είναι αυτό το στοιχείο που δίνει τη νίκη. Κάθε αγώνας όμως είναι ξεχωριστός και ανάλογες είναι και οι οδηγίες του προπονητή".
















TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ