SERIE A

Μίλαν - Νάπολι 0-1: Νίκη στο Μιλάνο και προσπέραση στη 2η θέση

Οι παίκτες της Νάπολι πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μίλαν για τη Serie A 2021-2022 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Νάπολι πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μίλαν για τη Serie A 2021-2022 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 © 2021 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Ένα γκολ του Ελίφ Έλμας έδωσε στη Νάπολι τη νίκη με 1-0 επί της Μίλαν μέσα στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" και την προσπέρασε στη 2η θέση της Serie A.

Το ντέρμπι τίτλου μεταξύ Μίλαν και Νάπολι βρήκε νικητές τους "παρτενοπέι" μέσα στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" για τη 18η αγωνιστική της Serie A. Το 1-0 από το γκολ του Ελίφ Έλμας έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι να προσπεράσει ξανά τους "ροσονέρι" στη βαθμολογία, παραμένοντας πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ.

Ο αγώνας άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους, αφού μόλις στο 5' πήραν κεφάλι στο σκορ από κοντινή κεφαλιά του Έλμας. Οι γηπεδούχοι απέτυχαν να αντιδράσουν παρότι είχαν την κατοχή της μπάλας, αφού δεν είχαν έμπνευση και δημιουργία στο παιχνίδι τους. Η Νάπολι συμβιβάστηκε με αυτό το παιχνίδι και στην κόντρα ήταν πιο επικίνδυνη.

Στο 2ο ημίχρονο, οι "ροσονέρι" βελτίωσαν την απόδοσή τους, όμως παρέμειναν ανήμποροι να προκαλέσουν κίνδυνη στην εστία του Νταβίντ Οσπίνα. Ο Μάικ Μενιάν είχε περισσότερη δουλειά, αν και η Μίλαν έφτασε πολλές φορές μέχρι μέσα στην περιοχή των "παρτενοπέι". Στο 90ό λεπτό, ο Φρανκ Κεσιέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το τέρμα ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ του πεσμένου Ολιβιέ Ζιρού, που παρεμπόδισε επίσης πεσμένο αντίπαλο.

Η φάση προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στους γηπεδούχους, την ώρα που η Νάπολι πανηγύριζε μια σπουδαία νίκη, στον πρώτο αγώνα της δίχως τον Κώστα Μανωλά στο ρόστερ (αν και τυπικά αποδεσμεύεται για τον Ολυμπιακό την Πρωτοχρονιά).

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Τα καλύτερα στιγμιότυπα

Λάτσιο - Τζένοα 3-1

Σαλερνιτάνα - Ίντερ 0-5

Αταλάντα - Ρόμα 1-4

Μπολόνια - Γιουβέντους 0-2

Κάλιαρι - Ουντινέζε 0-4

Φιορεντίνα - Σασουόλο 2-2

Σαμπντόρια - Βενέτσια 1-1

Σπέτσια - Έμπολι 1-1

Τορίνο - Βερόνα 1-0

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΑΝ ΝΑΠΟΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ