SERIE A

Αταλάντα - Ρόμα 1-4: Οι τρομεροί Ρωμαίοι ισοπέδωσαν τους μπεργκαμάσκι

Ο Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Ρόμα κατά τη διάρκεια αγώνα με την Τράμπζονσπορ για το Europa Conference League | 19 Αυγούστου 2021
Ο Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Ρόμα κατά τη διάρκεια αγώνα με την Τράμπζονσπορ για το Europa Conference League | 19 Αυγούστου 2021 @2021 AP IMAGES

Η Ρόμα ήταν φαρμακερή στην επίθεση και εξαιρετική στην άμυνα και πήρε τεράστιο εκτός έδρας τρίποντο, 4-1 επί της Αταλάντα, υποχρεώνοντας την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League στην πρώτη ήττα μετά από 10 ματς πρωταθλήματος.

Ρωμαϊκός θρίαμβος στο Μπέργκαμο! Η Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο ήταν συγκλονιστική στην άμυνα και κυνική στην επίθεση και ο συνδυασμός αυτός την οδήγησε το απόγευμα του Σαββάτου (18/12) σε μία τεράστια εκτός έδρας επιτυχία με 4-1 επί της Αταλάντα, υποχρεώνοντας την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στους 32 του Europa League στην πρώτη της ήττα μετά από ένα αήττητο σερί 10 αγώνων στο πρωτάθλημα αλλά και μετά από 6 διαδοχικές νίκες στην Serie A.

Οι τζαλορόσι πήραν δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα που αναθερμαίνει τις ελπίδες τους για την κατάκτηση της 4ης θέσης που οδηγεί στο νέο Champions League, την ώρα που οι μπεργκαμάσκι προσγειώθηκαν ανώμαλα μετά από το εντυπωσιακό σερί που είχαν εντός συνόρων και είδαν τη διαφορά τους από την πρωτοπόρο Ίντερ να αυξάνεται στους 6 πόντους.

Το ματς

Ιδανικότερη εκκίνηση δεν θα μπορούσε να περιμένει ούτε ο πιο φανατικός φίλος της Ρόμα, με τους λύκους να δαγκώνουν την αντίπαλό τους πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Ο Τζανιόλο πέταξε τη μπάλα μπροστά για τον Έιμπραχαμ που κέρδισε δύο διαδοχικές κόντρες, με τη δεύτερη να είναι μάλιστα και καθοριστική, με τη μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Τζιμσίτι και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του εξερχόμενου Μούσο.

Η Αταλάντα προσπάθησε να ανασυνταχτεί και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 20' με το δυνατό σουτ του Τζισμίτσι από το ύψος της μεγάλης περιοχής που σταμάτησε ο Πατρίσιο, για να έρθει και δεύτερη ψυχρολουσία για τους μπεργκαμάσκι στο 27'.

Τότε που οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντεπίθεση με κινηματογραφική ταχύτητα, με τον Βερτού να βρίσκει μάλιστα με υπέροχη κάθετη πάσα τον Τζανιόλο και εκείνον να εκτελεί με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή για το 2-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν στο 29' τη δεύτερη καλή στιγμή τους, με τον Τολόι αυτή τη φορά, που βρήκε πάλι τον Πατρίσιο σε ετοιμότητα, για να έρθει το γκολ της μείωσης του σκορ στο 45+1, όταν το σουτ του Μουριέλ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο σώμα του Κριστάντε και από εκεί να καταλήξει στα δίχτυα.

Το πρώτο 20λεπτο στο δεύτερο μέρος βρήκε την Αταλάντα να κλείνει τους Ρωμαίους στα καρέ τους, όμως παρότι είχε τη μπάλα αδυνατούσε να ασκήσει έντονη πίεση και να φτιάξει καθαρές ευκαιρίες, ενώ μετά το γκολ της που δεν μέτρησε στο 68' (ήταν σε θέση οφσάιντ ο Παλομίνο όπως έδειξε το VAR) δέχτηκε και τρίτο γκολ λίγα λεπτά αργότερα.

Συγκεκριμένα στο 72ο λεπτό, με τον Βερτού να βγάζει δεύτερη ασίστ στο παιχνίδι, αυτή τη φορά με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ και τον Σμόλινγκ να νικάει τον Μούσο για το 3-1 με εντυπωσιακή προβολή στο δεύτερο δοκάρι. Με αυτό μάλιστα το γκολ, γράφτηκε ιστορία αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της Serie A δύο Άγγλοι ποδοσφαιριστές σκόραραν στο ίδιο ματς.

Το γκολ αυτό τελείωσε ουσιαστικά το ματς, με τους γηπεδούχους να καταρρέουν ψυχολογικά και τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλευόνται απόλυτα και να βρίσκουν και τέταρτο γκολ στο 82ο λεπτό, με θαυμάσιο φαλτσαριστό πλασέ του Έιμπραχαμ.

Το 4-1 για την Ρόμα έμεινε μέχρι το φινάλε και σφράγισε την πιο εντυπωσιακή νίκη της ομάδας του Μουρίνιο από την αρχή της σεζόν, την ίδια ώρα που η αντίπαλος του Ολυμπιακού για ένα εισιτήριο για τους 16 του Europa League, Αταλάντα, υπέστη μία πολύ βαριά ήττα που την έφερε πίσω στη μάχη που δίνει για την υπέρβαση και την κατάκτηση του σκουντέτο.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Τολόι, Παλομίνο, Τζιμσίτι (34' Μουριέλ), Χάτεμπουρ (78' Τζαπακόστα), Ντε Ρον, Φρόιλερ Πετσέλα (78' Μάελε), Ίλιτσιτς (46' Μαλινόβσκι), Πάσαλιτς (64' Μίραντσουκ), Σαπάτα

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνεθ, Κάρσντορπ, Βίνα, Κριστάντε, Βερτού (90' Κουμπούλα), Μιχιταριάν (88' Καλαφιόρι), Τζανιόλο (70' Σομουρόντοφ), Έιμπραχαμ (90' Μπόβε)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Λάτσιο - Τζένοα 3-1

Σαλερνιτάνα - Ίντερ 0-5

Η βαθμολογία της Serie A:

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΡΟΜΑ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ