THE SPORTS ECONOMIST

Μαυροπάνος: Έχει πέραση, τι προβλέπει το άμεσο μέλλον του

Ο Ντίνος Μαυροπάνος με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας
Ο Ντίνος Μαυροπάνος με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας INTIME

Ποιες οι μεταγραφικές προτεραιότητες της Γουέστ Χαμ, η οποία εκ νέου συνδέθηκε - χωρίς όμως να έχει γίνει κάτι ακόμη - με τον Ντίνο Μαυροπάνο, ο οποίος δεδομένα δεν παραμένει στην Άρσεναλ και περιμένει το φινάλε της Bundesliga για το ξεκαθάρισμα του στάτους του στην Στουτγκάρδη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντίνος Μαυροπάνος εμπλέκεται σε μεταγραφικά σενάρια. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Γουέστ Χαμ αναφέρθηκε μεταξύ των μνηστήρων του Έλληνα στόπερ, με την εντυπωσιακή σε κάθε περίπτωση αναφορά του γερμανικού Kicker για σκέψη υποβολής πρότασης 25 εκατ. ευρώ.

Σενάριο που όμως μοιάζει, τη δεδομένη στιγμή τουλάχιστον, υπερβολικό ως προς τα νούμερα που περιλαμβάνει, σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκε το SPORT24. Η αλήθεια είναι πως το δεύτερο μισό της φετινής σεζόν στην Bundesliga για τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό δεν ήταν ανάλογο του πρώτου. Η γενικότερη μετριότητα της Στουτγκάρδης, η οποία παλεύει να αποφύγει τον απ’ ευθείας υποβιβασμό και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα κληθεί να τσεκάρει την παραμονή της σε μπαράζ, δεν άφησε ιδιαίτερα περιθώρια σε κανέναν από τους ποδοσφαιριστές της.

Γνωστό πως αν εξασφαλίσει την παραμονή της τότε ενεργοποιείται αυτόματα buy out ύψους 3 εκατ. ευρώ από τους Σουηβούς, συνεπώς όποιος ενδιαφέρεται για τον Μαυροπάνο θα πρέπει να απευθυνθεί στην Στουτγάρδη. Αν υποβιβαστεί, τότε ο Μαυροπάνος επιστρέφει στην Άρσεναλ και για όλους τους μνηστήρες τα πάντα ξεκινάνε από μηδενική βάση.

Δεν θα παραμείνει στο Emirates, μιας και δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μικέλ Αρτέτα, με τους "κανονιέρηδες" να μην έχουν (και ούτε και να αποζητούν έτσι κι αλλιώς) ιδιαίτερα περιθώρια ελιγμών αφού το συμβόλαιο του πρώην αμυντικού του ΠΑΣ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του ’23.

Η προοπτική της Ντόρτμουντ, το ενδιαφέρον της οποίας για τον Μαυροπάνο ήταν σοβαρότατο, παραμένει απλώς στο τραπέζι ως ένα εξαιρετικά μικρό ενδεχόμενο πλέον μετά τη συμφωνία με τον (ελεύθερο από την Μπάγερν) Νίκλας Ζίλε και την επισημοποίηση της αγοράς από τη Φράιμπουργκ του Νίκο Σλότερμπερκ - με αυτόν "έπαιζε" ουσιαστικά ο Μαυροπάνος.

Προτεραιότητα ο φορ στη Γουέστ Χαμ

Τι τρέχει τώρα με την Γουέστ Χαμ. Τη δεδομένη στιγμή τα "σφυριά" έχουν ως προτεραιότητα εν όψει καλοκαιριού την αγορά ενός φορ. Δευτερευόντως ενός αριστερού μπακ και από εκεί και πέρα θα περιμένουν τι θα τους… ξημερώσει με το μέλλον του πολύφερνου διεθνή Άγγλου μεσοαμυντικού Ντέκλαν Ράις για να αναπροσαρμόσουν τις επιπλέον κινήσεις τους.

Αγορά στόπερ δεν είναι εκτός συζήτησης. Δεν αποτελεί όμως και προτεραιότητα. Δεδομένο πως αν και εφόσον προαχθεί σε τέτοια, οι Λονδρέζοι δεν φείδονται χρημάτων. Ενδεικτικό πως πέρυσι μόλις έδωσαν 35 εκατ. ευρώ σε μια άλλη συμπολίτισσα, την Τσέλσι για να αγοράσουν τον Κιρτ Ζουμά. Αν προφανώς κριθεί πως αξίζει μια αγορά και είναι εντός του οικονομικού πλαισίου που έχουν προσδιορίσει, προχωράνε.

Ο Μαυροπάνος τώρα, ο οποίος – κακά τα ψέματα – δεν είναι "ψημένος" σε επίπεδο Premier League (κάτι που οι αγγλικές ομάδες και αναζητούν και πουλάνε), αν τελικά δεν αγοραστεί από την Στουτγάρδη, έχοντας έναν χρόνο ακόμη συμβολαίου στην Αρσεναλ, όπου δεν υπολογίζεται, δεν μπορεί να "πιάσει" τη συγκεκριμένη τιμή, η οποία είναι εκτός πραγματικότητας ακόμη και για την "φουσκωμένη" αγγλική αγορά.

Αν από την άλλη πλευρά αγοραστεί και παραμείνει στην Στουτγάρδη, μοιάζει τουλάχιστον ανεδαφική η συζήτηση για παραχώρηση του με μεταγραφικό αντίτιμο οκταπλάσιο του κόστους αγοράς του από τους Σουηβούς, ειδικά στο ίδιο καλοκαίρι που αυτή έγινε.

Σε κάθε περίπτωση, πέραν της ξεκάθαρης ιεράρχησης των μεταγραφικών κινήσεων της Γουέστ Χαμ, η Αρσεναλ ως τώρα δεν έχει δεχτεί την παραμικρή ενόχληση για τον Έλληνα στόπερ, ενώ με την Στουτγάρδη να παίζει για την επιβίωσή της στην Μπουντεσλίγκα, οποιοσδήποτε σχετικός προγραμματισμός θα ήταν τουλάχιστον άκαιρος.

Κατακλείδα: ανταπόκριση και αγορά ο Μαυροπάνος στην Premier League έχει. Όχι όμως και στα ποσά που εμφανίζουν τα κατά καιρούς δημοσιεύματα. Εφικτότερο πάντως μοιάζει – και κατά πολλούς εκτιμάται και ως ρεαλιστικότερη εξέλιξη - να παραμείνει είτε στην Στουτγάρδη (εφόσον δεν υποβιβαστεί) είτε στην Γερμανία, όπου εκεί έχει πολλούς περισσότερους θαυμαστές και ειδικά οι κεντρικοί αμυντικοί (ήδη διαπιστώνεται πως) θα έχουν αρκετή, μεταγραφική, πέρασε το καλοκαίρι.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ BUNDESLIGA PREMIER LEAGUE ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ