ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 1-1: Δίκαιη ισοπαλία στο ντέρμπι του Έτιχαντ

Ντε Μπράινε και Ζότα σε μονομαχία τους σε ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με την Λίβερπουλ για την Premier League
Ντε Μπράινε και Ζότα σε μονομαχία τους σε ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με την Λίβερπουλ για την Premier League SHAUN BOTTERILL/POOL VIA AP

Η πρώτη φετινή μάχη μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ δεν είχε νικητή, με το ντέρμπι του Έτιχαντ να λήγει ισόπαλο 1-1 από τα γκολ των Σαλάχ και Ζεσούς στο πρώτο ημίχρονο. Χαμένο πέναλτι από τον Ντε Μπράινε (VIDEOS).

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ προσέφεραν ένα πλούσιο και χορταστικό ποδοσφαιρικό θέαμα για περίπου 60 λεπτά στο μεταξύ τους ντέρμπι για την 8η αγωνιστική της Premier League, ωστόσο στο διάστημα αυτό το σκορ ήταν στο 1-1 και στο τελευταίο ημίωρο που ο ρυθμός έπεσε αισθητά, τίποτα δεν άλλαξε.

Οι κόκκινοι ήταν ανώτεροι στα πρώτα 25 λεπτά και προηγήθηκαν δικαίως με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σαλάχ στο 13', με τους πολίτες να παίρνουν κατόπιν τα ηνία ως το φινάλε του 45λεπτου και να φτάνουν στην ισοφάριση με τον Ζεσούς στο 31' αλλά και να πετούν στον κάλαθο των αχρήστων μοναδική ευκαιρία για την ανατροπή, με τον Ντε Μπράινε να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι στο 42'.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το μεγάλο ντέρμπι βρήκε την Λίβερπουλ να μπαίνει με το μαχαίρι στα δόντια, να πιέζει τους γηπεδούχους μέχρι τα όρια της μεγάλης περιοχής τους, να κερδίζει τις περισσότερες μονομαχίες και να πατάει πολύ εύκολα την αντίπαλη περιοχή.

Οι καρποί της πίεσης δεν άργησαν να φανούν και συγκεκριμένα λίγο μετά το δεκάλεπτο, με τον Μανέ να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του από τον Γουόκερ και τον Σαλάχ να εκτελεί από την άσπρη βούλα τον Έντερσον, για να πανηγυρίσει το 8ο φετινό του γκολ στην Premier League και 10ο σε 13 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Μέχρι το 25' οι κόκκινοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, έχοντας πετύχει να βραχυκυκλώσουν την ανάπτυξη των γηπεδούχων, όμως σε εκείνο το λεπτό οι πολίτες πλησίασαν την ισοφάριση στην πρώτη τους τελική προσπάθεια, με το πλασέ του Στέρλινγκ να αποκρούεται από τον Άλισον.

Το ματς είχε αρχίσει να αλλάζει μορφή και αυτό επιβεβαιώθηκε στο 31', με τους παίκτες του Γουαρδιόλα να κάνουν 19 πάσες στο χτίσιμο της επίθεσής τους και τελικός αποδέκτης της μπάλας (από ασίστ του Ντε Μπράινε) να γίνεται ο Ζεσούς, που άδειασε με φοβερή ντρίμπλα τον Αλεξάντερ-Άρνολντ και εκτέλεσε με συρτό αριστερό σουτ τον συμπατριώτη του Άλισον (1-1).

Οι γηπεδούχοι είχαν φέρει πλέον το ματς στα μέτρα τους και στο 42' είχαν μάλιστα χρυσή ευκαιρία να κάνουν την ολική ανατροπή. Ο Γκόμεζ βρήκε τη μπάλα με το χέρι μετά από σέντρα του Ντε Μπράινε από τα δεξιά όντας μέσα στην περιοχή των κόκκινων, ο διαιτητής Πολ Τίρνι έδειξε το σημείο του πέναλτι βλέποντας τη φάση στο μόνιτορ ύστερα από συμβουλη που δέχτηκε από το VAR και ο Ντε Μπράινε βρέθηκε μόνος απέναντι στον Άλισον.

Παρά το γεγονός όμως πως ο Βέλγος είναι από τους σπεσιαλίστες του είδους, έστειλε τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι, για να γίνει έτσι ο πρώτος παίκτης της Σίτι που δεν βρήκε εστία σε εκτέλεση πέναλτι σε ματς πρωταθλήματος μετά από τον Ριγιάντ Μαχρέζ και το ντέρμπι με την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ τον Οκτώβριο του 2018.

Η τελευταία πάντως σπουδαία φάση στο συναρπαστικό πρώτο 45λεπτο άνηκε στην Λίβερπουλ, με τους παίκτες του Κλοπ φεύγουν σφαίρα στην κόντρα και τη μπάλα να φτάνει μετά από συνεργασία Σαλάχ και Μανέ στον Αλεξάντερ-Άρνολντ, με το σουτ του να μπλοκάρεται σε δύο χρόνους από τον Έντερσον πριν προλάβει να παρέμβει στη φάση ο Ζότα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες μπήκαν με έντονη επιθετική διάθεση ψάχνοντας το πολυπόθητο δεύτερο γκολ, με την κάθε μία να έχει από μία καλή στιγμή όπου θα μπορούσε να το πετύχει.

Οι κόκκινοι στο 50' όταν ο Ζότα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση παίρνοντας ριμπάουντ μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ του δεν είχε δύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Έντερσον και οι γαλάζιοι στο 55'.

Τότε που ο Ζοάο Κανσέλο με υπέροχη σέντρα πέρασε τη μπάλα στην πλάτη των Ματίπ και Γκόμεζ και ο Ζεσούς πετάχτηκε εντυπωσιακά για να πιάσει την καρφωτή κεφαλιά, με τον Άλισον να μένει καρφωμένος στην εστία του αλλά τη μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία κλασική ευκαιρία στο ντέρμπι! Στο τελευταίο ημίωρο ο ρυθμός έπεσε πολύ, με την Μάντσεστερ Σίτι να έχει μεν περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή της αλλά να δυσκολεύεται να δημιουργήσει και να βρει ανοιχτό πεδίο για καθαρό σουτ και την Λίβερπουλ να δείχνει πιο κουρασμένη και να εστιάζει στην προάσπιση της εστίας του Άλισον έχοντας λαβωθεί για μία ακόμα φορά σε φετινό ματς, με τον τραυματισμό και την αναγκαστική αποχώρηση του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 63'.

Κάπως έτσι, το 1-1 που έμεινε μέχρι το φινάλε ήταν απολύτως δίκαιο και μάλλον θα ευχαρίστησε και τις δύο ομάδες, ενώ το σίγουρο είναι πως θα το χάρηκε και η Λέστερ που απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία της Premier League μετά το πέρας 8 αγωνιστικών.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Γκιουντογκάν, Ρόντρι, Ντε Μπράινε, Τόρες (61' Μπερνάρντο Σίλβα), Στέρλινγκ, Ζεσούς

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (63' Μίλνερ), Μάτιπ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Ζότα, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (59' Σακίρι)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου

Μπράιτον - Μπέρνλι 0-0

Σαουθάμπτον - Νιούκαστλ 2-0 (7' Άνταμς, 82' Άρμστρονγκ)

Σάββατο 7 Νοεμβρίου

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 (19' Μπερνάρντ / 25', 36' Φερνάντες, 90+5' Καβάνι)

Κρίσταλ Πάλας - Λιντς 4-1 (12’ Νταν, 22’ Εζέ, 42’ αυτ. Έλντερ Κόστα, 70’ Αγιού – 27’ Μπάμφορντ)

Τσέλσι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 4-1 (23' Άμπραχαμ, 34' Τσίλγουελ, 77' Τιάγκο Σίλβα, 80' Βέρνερ / 9' ΜακΓκόλντρικ)

Γουέστ Χαμ - Φούλαμ 1-0 (90+1' Σούτσεκ)

Κυριακή 8 Νοεμβρίου

Γουέστ Μπρομ - Τότεναμ 0-1 (88' Κέιν)

Λέστερ - Γουλβς 1-0 (15' πεν. Βάρντι)

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 1-1 (31' Ζεσούς / 13' πεν. Σαλάχ)

Άρσεναλ - Άστον Βίλα (21:15)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ