ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μάλαρτζ και Ρομέρο... τονίζουν

Μάλαρτζ και Ρομέρο... τονίζουν
Μάλαρτζ

Συναισθήματα αντίθετα για Μάλαρτζ (θέλει να καθιερωθεί...) και Ρομέρο (σκέφτεται να σταματήσει...)

Μπορείς να περιγράψεις τα πρώτα σου αισθήματα για τη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα σου;

«Χαρά, ικανοποίηση, ενθουσιασμός. Είμαι πολύ ευτυχισμένος, για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε για εμένα. Αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για μένα και σίγουρα δεν μπορεί κανείς αθλητής να αρνηθεί. Θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στον Παναθηναϊκό και είμαι βέβαιος ότι και ο Παναθηναϊκός θα δώσει σε εμένα πράγματα. Θέλω να προσφέρω, να έχω καλή απόδοση και μέσα από την προπόνηση να δουλέψω πολύ και να εξελιχθώ σαν ποδοσφαιριστής».



Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και είναι λογικό να υπάρχει πίεση από πολλούς παράγοντες στην οποία εσύ ενδεχομένως δεν έχεις συνηθίσει. Θεωρείς τον εαυτό σου έτοιμο να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες;

«Για εμένα δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα. Αισθάνομαι δυνατός και πιστεύω στις δυνατότητες μου. Θεωρώ ότι μπορώ να αντεπεξέλθω, αφού τέτοια είδους πίεση για κατάκτηση τίτλων και πρωταθλητισμό είναι μέσα στο πρόγραμμα όταν πας σε μια μεγάλη ομάδα. Πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτή για να πρωταγωνιστείς. Άλλωστε μπορεί κάποιες φορές να είναι και καλό για έναν ποδοσφαιριστή».

Θα είναι μια νέα εμπειρία ο Παναθηναϊκός για εσένα. Ποιοι θα είναι οι στόχοι σου, εφόσον φορέσεις τη φανέλα του Παναθηναϊκού;

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα και τη νέα σεζόν, εφόσον υπογράψω και αποτελώ και εγώ μέλος αυτού του συνόλου,θα ήθελα να κερδίσουμε όλους τους τίτλους που θα διεκδικήσουμε. Γνωρίζω πολύ καλά το μέγεθος του Παναθηναϊκού σαν συλλόγου και ότι πάντα θέλει να είναι πρωταθλητής και να διακρίνεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το βασικό για εμένα είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές να είμαστε μια οικογένεια και να είμαστε δεμένοι τόσο στη νίκη,αλλά και όταν έρχεται η ήττα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Το καλύτερο βέβαια είναι να νικάμε μαζί! Στόχος μας πάντως θα είναι να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα και να βγούμε στο Champions League».

Τον Παναθηναϊκό τον έχεις αντιμετωπίσει σαν αντίπαλος και ήσουν μάλιστα αυτός που με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, στεναχώρησες τους οπαδούς της νέας ομάδας σου. Φανταζόσουν ότι έπειτα από μερικούς μήνες θα βρισκόσουν στο απέναντι «στρατόπεδο»;

«Αλήθεια,είναι πολύ περίεργη η αίσθηση. Τότε ήμουν περήφανος που καταφέραμε να κοντράρουμε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός και να φέρουμε 0-0. Θυμάμαι ότι είχε πολλές ευκαιρίες να σκοράρει και ήταν πολύ δύσκολο για εμένα. Πραγματικά είχα βρεθεί σε εξαιρετική ημέρα τότε. Έπαιζα λες και δεν υπήρχαν δοκάρια και εστία πίσω μου. Έπιανα τα πάντα, ήμουν όμως και τυχερός. Δεν περνούσε όμως από το μυαλό μου τότε ότι μπορεί να φοράω τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ήταν ένα όνειρο για εμένα».

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι φυσικό να έχουν πολλές απαιτήσεις από εσένα, καθώς έχεις δημιουργήσει και υψηλές προσδοκίες με τις εμφανίσεις σου. Θέλεις να τους πεις κάτι ή να τους υποσχεθείς το οτιδήποτε;

«Θέλω να τους πω ότι είμαι πολύ περήφανος που συμφώνησα με τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και είναι πολύ μεγάλο πράγμα να έχει και πολλούς οπαδούς που τον στηρίζουν. Είναι από τα στοιχεία που κάνουν μια μεγάλη ομάδα. Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα δώσω τα πάντα και θα αφιερώσω τον εαυτό μου στον Παναθηναϊκό. Θέλω να κάνω περήφανους αυτούς που με επέλεξαν και με ξεχώρισαν για να έρθω στον Παναθηναϊκό. Να λένε αργότερα ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι που ο Μάλαρτζ φοράει την πράσινη φανέλα. Για μένα είναι το πιο σημαντικό».

Θεωρείς ότι θα προσαρμοστείς εύκολα στο νέο σου περιβάλλον και τις νέες συνθήκες εργασίας. Ίσως η γλώσσα να αποτελέσει ένα πρόβλημα στη συνεννόηση με τους συμπαίκτες σου και στη γενικότερη προσαρμογή;

«Δε νομίζω ότι θα έχω τέτοιου είδους προβλήματα, γιατί όπως και στην Ξάνθη μέσα στο γήπεδο έμαθα γρήγορα και στην ομάδα μου είχα πολύ καλή επικοινωνία με τους συμπαίκτες μου. Το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και στον Παναθηναϊκό. Δεν με ανησυχεί. Είναι πολύ σημαντικό για έναν τερματοφύλακα να έχει καλή επικοινωνία με τους αμυντικούς του. Αυτό το είχαμε στην Ξάνθη, κάτι που φάνηκε και από το γεγονός ότι είχαμε την καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι όσον αφορά την προσαρμογή στον Παναθηναϊκό δε θα έχω πρόβλημα».

Την περασμένη σεζόν πολλοί ισχυρίζονται ότι ήσουν ο καλύτερος τερματοφύλακας του Πρωταθλήματος και κατά γενική ομολογία τα πράγματα κάπως έτσι έχουν. Εσύ προσωπικά αποδέχεσαι αυτόν τον τίτλο;

«Οι εφημερίδες έγραφαν πολύ καλά λόγια για εμένα. Δεν ξέρω, ίσως να ήμουν ο καλύτερος, αυτό είναι κάτι που θα το κρίνουν άλλοι. Το σημαντικό για εμένα και δικός μου στόχος είναι να κάνω τη δουλειά μου. Αγαπώ τον αθλητισμό, αγαπώ το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι η ζωή μου,είναι το χόμπι μου και θέλω να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ. Είχα μια πολύ καλή σεζόν την περίοδο που πέρασε και φυσικά είμαι ικανοποιημένος με αυτό. Θέλω να συνεχίσω όμως στο ίδιο επίπεδο και τα περσινά τα έχω αφήσει πίσω. Η διάρκεια είναι αυτή που φτιάχνει έναν τερματοφύλακα και τον κάνει κορυφαίο».

Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις για την εκτίμηση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο πρόσωπο του Γιόζεφ Βάντσικ. Έπειτα από αυτόν, ένας Πολωνός θα βρεθεί και πάλι στη θέση να υπερασπίζει τα γκολπόστ της ομάδας. Σε αγχώνει αυτή η σύγκριση που θα γίνει;

«Γνωρίζω για τον Βάντσικ και για τις επιτυχίες που είχε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό. Είχε γίνει σύνθημα από τον κόσμο. Είναι ωραίο να φωνάζουν οι φίλαθλοι το όνομα σου. Θεωρώ τον εαυτό μου έτοιμο να δεχθεί την πρόκληση και να κάνω κι εγώ, όπως και αυτός μεγάλα πράγματα με τον Παναθηναϊκό. Να γίνω σαν τον Βάντσικ, να παίξω το ίδιο καλά με αυτόν. Έχω όμως πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μου».

Θέλεις δηλαδή να αφήσεις τη δική σου κληρονομιά και το δικό σου στίγμα στον Παναθηναϊκό; « Μακάρι να είμαι τόσο καλός όσο αυτός και να με αγαπάει ο κόσμος. Θα ήταν το καλύτερο για εμένα κάποια στιγμή να έχω προσφέρει τόσο, ώστε να με συγκρίνουν με αυτόν. Θεωρώ ότι θα έχω εκπληρώσει το στόχο μου αν οι φίλαθλοι φτάσουν κάποια στιγμή να λένε ότι πρώτα έπαιξε ο Βάντσικ στον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια ο Μάλαρτζ. Να αναφέρουν το όνομα μου. Θα με έκανε πολύ περήφανο κάτι τέτοιο».

Ρομέρο: "Μερικές φορές σκέφτομαι να παρατήσω το ποδόσφαιρο"

Αποκαλυπτικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις στην πατρίδα του όπου είναι για να ξεκουραστεί ο Σεμπαστιάν Ρομέρο. Ο Αργεντινός μέσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Diario Hoy", τόνισε πως σκέπτεται να επιστρέψει στη Χιμνάσια, την ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του ενώ αποκάλυψε πως μερικές στιγμές περνάει από το μυαλό του να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Τώρα που είσαι στην Αθήνα, σου μοιάζει περίεργο το Μπερίσο;

« Πάντα ονειρευόμουν να έχω το σπίτι μου στο Μπερίσο και τα παιδιά μου να μεγαλώσουν όπως εγώ και να μάθουν όλες τις γειτονιές. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα τώρα. Την πρώτη μου εβδομάδα στην Αθήνα ένας δημοσιογράφος με ρώτησε ποιο είναι το αγαπημένο μου μέρος στον κόσμο και εγώ του απάντησα το Μπερίσο. Ενιωσε έκπληξη. Δεν ήξερε τι είναι. Η αλήθεια είναι ότι παραξενεύτηκε. Τουλάχιστον με τον υπολογιστή έρχεται πιο κοντά».

Με ποιον έχεις επαφές στην Ελλάδα;

« Στην ομάδα μου είναι ο Εζεκίελ Γκονζάλες, ο οποίος έπαιζε στη Ροζάριο και στην Μπόκα και ο οποίος μου έμαθε τα πάντα. Από τις άλλες ομάδες είναι ο Γκάμπριελ Λετιέρι, ο οποίος έπαιζε στην Ουρακάν, ο Πάμπλο Μπαστιανίνι από την Κίλμες. Ο Μαριάνο Μεσέρα, με τον οποίο μας χωρίζει απόσταση οκτώ ωρών με το αυτοκίνητο, είναι λίγο μακριά, αλλά μιλάμε καθημερινά».

Βοήθησέ μας με την καριέρα σου...

« Επαιξα στη Χιμνάσια βέβαια, στην Μπέτις και Κόρδοβα από την Ισπανία, στην Τουλούζ από τη Γαλλία, στη Ράσινγκ και τώρα στον Παναθηναϊκό».

Τι σημαίνει στη ζωή σου ο Γκριγκουόλ;

« Το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε μένα και σε κάθε παιδί της ηλικίας μου. Πλέον έχουν μείνει λίγοι όπως αυτός. Μου είπε ότι δεν μπορούσα να παίξω ως κλασικός επιθετικός και με έστειλε στα άκρα. Εχει μάτι και ξέρει. Πήγαινε στα άκρα και θα θριαμβεύσεις».

Λίγους μήνες πριν είπες ότι μιλούσες συχνά με τον Μεσέρα και τον Κούφρε για την επιστροφή στη Χιμνάσια. Για πότε;

« Πάντα το σκέφτομαι... Εχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον ΠAO, αλλά μερικές φορές σκέφτομαι να παρατήσω το ποδόσφαιρο. Αλλά η μόνη ομάδα που μου δίνει το κίνητρο να επιστρέψω είναι η Χιμνάσια. Οταν επιστρέψω στη χώρα, μακάρι να είναι για τη Χιμνάσια. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι στη Χιμνάσια πρέπει να αλλάξουν πολλά. Πρόσφατα μίλησα με τον Γκριγκουόλ που χειρίζεται τα πάντα στην ομάδα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα».

Πώς βλέπεις την ομάδα;

« Δεν τη βλέπω καλά. Αλλά δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι πρόεδρος. Εγώ θέλω να κάνουν καλά τα πράγματα, όποιος κι αν είναι».





























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ