ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χέρι βοηθείας από Νέρι

Χέρι βοηθείας από Νέρι
ΚΑΣΤΙΓΙΟ

Ο Καστίγιο πασάρει τον 23χρονο Βανέγκας στο ''τριφύλλι''. Σενάρια Μαντρίντ, φήμες Φυντανίδη

Στο δημοσίευμα που τιτλοφορείται "Ο Χάιμε Βανέγκας πηγαίνει στην Ελλάδα" εμφανίζονται δηλώσεις του ίδιου του ποδοσφαιριστή, ο οποίος έλαβε συστάσεις για να συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό από έναν παίκτη του Ολυμπιακού..., τον Νέρι Καστίγιο.
" Αν και η απόσταση είναι πάνω από 11.000 χιλιόμετρα, το ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται ως το πιο "κοντινό" για τη χώρα του Μεξικό. Ο Ζάιμε Βανέγκρας στις 18 Ιουνίου θα ταξιδέψει στην ελληνική πρωτεύουσα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Αν δεν ήταν ο Νέρι κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι παίζεται μπάλα εκεί και τώρα εμφανίζεται η δυνατότητα να πάω σ' ένα μέρος που ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ.

Πάντως πιστεύω είναι μια πολύ καλή προοπτική αφού μιλάμε για ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο"



, ανέφερε ο νεαρός άσος, που τον τελευταίο χρόνο αγωνίστηκε ως δανεικός στη Σελάγια, ομάδα δεύτερης κατηγορίας, όπου ο προπονητής του, ο Χιλιανός Αλεξάντερ Ίσις τον προέτρεψε να μετακομίσει στην Ελλάδα.

" Μου είπε: θα σου πήγαινε να αγωνιστείς εκεί. Θα ήθελαν πολύ έναν παίκτη με τα δικά σου στοιχεία. Τους μίλησα για σένα, έδειξαν ενδιαφέρον και η απόφαση είναι δική σου".

Ο επιθετικός των "ερυθρόλευκων" Νέρι Καστίγιο από την πλευρά του, του είπε για το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα: "… με συμβούλεψε να παίξω το ποδόσφαιρο που ξέρω".

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά του γνώριμου στην Ελλάδα, Αλεξάντερ Ισις, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ο ίδιος την ομάδα για την οποία θα έρθει στην χώρα μας ο 23χρονος Μεξικάνος επιθετικός.

Σενάρια και για Μαντρίντ

Τα ονόματα που συνεχώς ακούγονται ως μεταγραφικοί στόχοι του Παναθηναϊκού, προέρχονται ως επί το πλείστον από την Ιβηρική χερσόνησο και την Πορτογαλία, εξαιτίας του Ζοζέ Πεσέιρο, αλλά και του Γιάσμινκο Βέλιτς, άριστου γνώστη του συγκεκριμένου πρωταθλήματος. Σύμφωνα λοιπόν με την "Ο’ Jogo", ο Παναθηναϊκός φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Αντρές Μαντρίντ της Μπράγκα.

Ο 26χρονος Αργεντίνος τον Ιανουάριο έφτασε ένα βήμα από την Πόρτο, ωστόσο οι απαιτήσεις της Μπράγκα, έκαναν την πρωταθλήτρια να αλλάξει ρότα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Μπράγκα αξίωνε ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πέντε εκατομμύρια ευρώ για τον Μαντρίντ.

Ο Ζοζέ Πεσέιρο έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον εν λόγω παίκτη και οι Πορτογάλοι δεν θεωρούν απίθανο να συνεργαστούν στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντίνος μέσος βρίσκεται ψηλά στη λίστα του πρώην τεχνικού της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, στην οποία (λίστα) βρίσκονται αρκετοί ποδοσφαιριστές από το Πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο από το φημολογούμενο ενδιαφέρον ως την ολοκλήρωση της μεταγραφής υπάρχει πολύς δρόμος που πρέπει να διανυθεί, καθώς ο Μαντρίντ έχει συμβόλαιο με τη Μπράγκα ως το 2009 και αν δεν κατέβουν οι απαιτήσεις της ομάδας, είναι πολύ πιθανό ο Αργεντίνος απλά να παραμείνει στη λίστα του Πεσέιρο και μόνο εκεί. Άλλωστε η τακτική της διοίκησης του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον ως προς τον μεταγραφικό σχεδιασμό κινείται με άκρα μυστικότητα.

Επαγγελματίας με τα όλα του

Ένα γεγονός που τιμά τον Αντρές Μαντρίντ είναι πως παρά την απογοήτευση του από το γεγονός ότι δεν μετακόμισε στο Οπόρτο, εκείνος πάντα έδινε τον καλύτερο του εαυτό στον αγωνιστικό χώρο για λογαριασμό της Μπράγκα, αποδεικνύοντας τον επαγγελματισμό του.

Ο νυν προπονητής της Πόρτο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήθελε διακαώς τον Μαντρίντ στην Πόρτο, καθώς τον γνώριζε από την κοινή τους θητεία στη Μπράγκα. Ο "δράκος" τεχνικός ήταν στην Μπράγκα από το 2003 ως το 2006 και το 2004 είχε φέρει στην ομάδα τον Μαντρίντ από την Αργεντινή και τη Χιμνάσια Λα Πλάτα.

Σύντομο βιογραφικό
Ο Αντρές Νταβίντ Μαντρίντ γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου του 1981 στην Αργεντινή, όπου ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο για την Πλατένσε το 1998. Ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής έκανε την περίοδο 2000/01 για τη Χιμνάσια Λα Πλάτα. Εκεί έμεινε ως το 2004, οπότε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον έφερε στην Μπράγκα.

Με το νούμερο 23 στην πλάτη την πρώτη του χρονιά στην Ιβηρική αγωνίστηκε 13 φορές. Την περσινή και καλύτερη του περίοδο έπαιξε σε 32 παιχνίδια σημειώνοντας ένα γκολ, ενώ φέτος είχε 15 συμμετοχές. Έχει ύψος 1.82 και ζυγίζει 77 κιλά. Θεωρείται ένας εκ των πολυτιμότερων ποδοσφαιριστών του Πορτογαλικού πρωταθλήματος εξαιτίας της εξαιρετικής τεχνικής του κατάρτισης.

Φήμες και για Φυντανίδη

Την ώρα που οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ετοιμάζουν το τρίτο τους "χτύπημα" στην μεταγραφική περίοδο, οι φήμες για ενδιαφέρον και πάλι προς τον Σωκράτη Φυντανίδη, "φούντωσαν". Από την Θεσσαλονίκη διέρρευσε πως οι "πράσινοι" θέλουν να αποκτήσουν τον πολυσύνθετο αμυντικό των "Ποντίων", για τον οποίο και στο παρελθόν έχουν ασχοληθεί.

Ο 23χρονος παίκτης της Καλαμαριάς, σίγουρα είναι μια αξιόπιστη και προσιτή λύση καθώς κοστολογείται περίπου στις 300.000 ευρώ από τους ανθρώπους των "ροσονέρι" της Καλαμαριάς.

Πέρασε τα τεστ και υπογράφει ο Πολωνός

Τέλος, σε ότι αφορά την περίπτωση του Αρκάντιους Μάλαρτζ, ο Πολωνός γκολκίπερ πέρασε από τις εγκαταστάσεις της Παιανίας τις εργομετρικές εξετάσεις και αργότερα επισκέφτηκε τα γραφεία της ΠΑΕ, για την υπογραφή του συμβολαίου του.

Σύμφωνα με τα πολωνικά δημοσιεύματα, ο συμπατριώτης του θα λάβει πέντε φορές περισσότερα από τα χρήματα που έπαιρνε στην Ξάνθη, και η ανακοίνωση της απόκτησής του για το τυπικό του θέματος θα γίνει μετά από την 1η Ιουλίου.































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ