ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα εγκώμια, τα φιλικά, ο αμυντικός

Τα εγκώμια, τα φιλικά, ο αμυντικός
μαλαρζ

Εγκώμια των Πολωνών για Μάλαρτζ και ΠΑΟ. Φιλικά με Λάτσιο, Ιπσουιτς. Συναντήθηκαν Σουφλιάς-Κακλαμάνης

Με τίτλο: " Ο Πολωνός γκολκίπερ πήγε στον φημισμένο ελληνικό σύλλογο" η πολωνική εφημερίδα "Dziennik", κάνει εκτενή αναφορά στην μεταγραφή του Αρκάντιους Μάλαρζ στον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα το κείμενο αναφέρει για την μεταγραφή του 27χρονου πορτιέρο: " Ο Μάλαρζ έκανε όνομα και πάταγο στην Ελλάδα στην σεζόν που τελείωσε. Για αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσει το αφεντικό της Skoda Ξάνθης, που του έδωσε την δυνατότητα να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Μάλαρζ, αγωνιζόμενος με την φανέλα της Ξάνθης, είχε δημιουργήσει ρεκόρ απαραβίαστης εστίας για 683 λεπτά στο ελληνικό πρωτάθλημα και θέλει να πράξει κάτι ανάλογο και με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Παραδοσιακά οι Πολωνοί είχαν κερδίσει τις καρδιές των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον Βαζέχα και τον Βάντσικ, ενώ στην ελληνική ομάδα έχουν αγωνιστεί οι Ολισαντέμπε και Σιπνιέφσκι



".

Συνάντηση Σουφλιά-Κακλαμάνη

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς και οι δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και πρόεδρος της Εταιρίας Ειδικού Σκοπού, Θεόδωρος Μπεχράκης, συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης προκειμένου να συζητήσουν τα έργα υποδομής τα οποία είναι απαραίτητα για να προχωρήσει και να υλοποιηθεί η κατασκευή νέου γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ μίλησε για τα έργα υποδομής και έκανε γνωστό πως η πρώτη φάση τους, που θα ολοκληρωθεί περίπου σε ενάμιση χρόνο, αναφέροντας συγκεκριμένα την Αγίας Άννης και την Αγίου Πολυκάρπου που είναι οι δρόμοι πρόσβασης προς το γήπεδο.

Σε δεύτερη φάση τα έργα ανάπλασης θα έχουν στόχο τις οδούς Ορφέως και Προφήτη Δανιήλ που ενδέχεται να έχουν ολοκληρωθεί περίπου σε 1,5 χρόνο. Μετά το τέλος της συνάντησης οι δύο άνδρες έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Γιώργος Σουφλιάς: "Λύση για να προχωρήσει η εφαρμογή αυτού του Προεδρικού Διατάγματος"

" Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, εξάλλου η φιλία μας βοήθησε σε αυτό το πράγμα, αλλά βοήθησε επιπλέον ότι ο κύριος Κακλαμάνης ήρθε οργανωμένος, διαβασμένος, με συγκεκριμένες προτάσεις. Πήραμε αποφάσεις σήμερα, τις οποίες μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε.

Καταρχάς, πριν πάμε στο γήπεδο του Βοτανικού, θέλω να σημειώσω ότι πήραμε μία πολύ σημαντική απόφαση για τον Ελαιώνα. Επειδή καθυστερεί η όλη εφαρμογή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, θα κάνουμε μια σύσκεψη και με τους άλλους δημάρχους της περιοχής σε δέκα μέρες, ώστε να βρούμε λύση για να μπορέσει να προχωρήσει η εφαρμογή αυτού του Προεδρικού Διατάγματος και ο Ελαιώνας να πάρει πλέον την μορφή που πρέπει.

Σχετικά με τον Βοτανικό συζητήσαμε και το θέμα των έργων υποδομής που σχετίζονται με το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει αναλάβει να κάνει τα έργα υποδομής σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα φτιάξουμε το κομμάτι της Αγίας Αννης, που είναι η μια πλευρά του τετραγώνου στο οποίο θα γίνει το γήπεδο και τον δρόμο της Αγίου Πολυκάρπου που είναι η άλλη πλευρά. Αυτή είναι η πρώτη φάση για να μπορεί να λειτουργεί και το γήπεδο. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι το αργότερο μέσα σε ενάμισι χρόνο, και ελπίζουμε μέσα σε ένα χρόνο, αλλά λέω ενάμισι που είναι και η δέσμευση.

Έχουμε αρχίσει τις μελέτες και μέσα σε δυόμισι χρόνια θα μπορούμε να κάνουμε και τους άλλους δύο δρόμους την Ορφέως και την Προφήτη Δανιήλ, οι οποίοι δεν εμποδίζουν τη λειτουργία του γηπέδου αν δεν γίνουν.

Αλλα θέματα σημαντικά που συζητήσαμε είναι το θέμα της αρμοδιότητας των τραπεζοκαθισμάτων, το οποίο αυτή την στιγμή απαιτούσε και την έγκριση και την σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΧΩΔΕ. Νομίζω ότι είναι λάθος, πρέπει να πάνε όλα αυτά στον δήμο, ο οποίος είναι αρμόδιος, είναι ικανός για να λύνει αυτά τα προβλήματα, αντί να ασχολούμαστε και εμείς. Επίσης άλλο θέμα ήταν των πλατειών. Ο Δήμος μπορεί να πάρει κατά κυριότητα τις πλατείες και συμφωνήσαμε και θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σωστό όλες οι πλατείες που έχει αναπλάσει το ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως Ομόνοια, Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Κουμουνδούρου, κλπ, να παραχωρηθούν κατά κυριότητα πλέον στον Δήμο για να μην υπάρχει αυτή η σύγχυση των αρμοδιοτήτων.

Ένα θέμα που συζητήσαμε επίσης είναι αυτό των Κουντουριώτικων. Αυτό πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το λύσουμε σε συνδυασμό με την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, που προτείνουμε να χρηματοδοτηθεί από το Δ ΚΠΣ. Μέσα σε αυτό θα βάλουμε και τα σχετικά με την ανάπλαση των Κουντουριώτικων"









.

Νικήτας Κακλαμάνης: "Αριστος ο συντονισμός"



" Με τον κύριο Σουφλιά συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα που αφορούν στον δήμο της Αθήνας και είναι συναρμοδιότητας του Υπουργείου, στο οποίο προΐσταται.

Θέλω να τον ευχαριστήσω διότι πολλά από τα θέματα αυτά τα οποία χρόνιζαν δρομολογήθηκαν σήμερα και σε ορισμένα έδωσε ήδη λύσεις. Αυτονόητο είναι ότι ένα από τα θέματα αυτά, ίσως το πρώτο στην λίστα, που του είχα στείλει προκειμένου να είναι ενήμερος είναι και αυτό της διπλής ανάπλασης.

Στο βαθμό που με αφορά θέλω επίσης να τον ευχαριστήσω διότι η δέσμευση που είχε αναλάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ για τα έργα υποδομής της πρώτης φάσης, καθώς και οι μελέτες και το αρχικό χρονοδιάγραμμα προχωρούν καλά, και ο συντονισμός των δύο πλευρών είναι άριστος.

Θυμίζω ότι τα έργα έχουν χωριστεί σε δύο φάσεις: η πρώτη φάση είναι τα έργα που χρειάζονται για να λειτουργήσει μαζί το γήπεδο γρήγορα ενώ θα ακολουθήσει και η δεύτερη φάση αμέσως μετά . Τον ευχαριστώ και πάλι πάρα πο





λύ" είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Επόμενος στόχος... αμυντικός

Από την Λατινική Αμερική και για την θέση της άμυνας φανερώνουν όλες οι πληροφορίες πως θα είναι το επόμενο μεταγραφικό "χτύπημα" των "πράσινων". Μετά τους Εντογιέ και Μάλαρτζ, ο Γιάσμινκο Βέλιτς και το επιτελείο του "τριφυλλιού" αναμένεται να ενισχύσουν την αμυντική γραμμή με παίκτη πιθανώς από την Αργεντινή.

Σε ότι αφορά το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, τον Αρκάντιους Μάλαρτζ θα είναι πιθανώς στην Αθήνα την Παρασκευή προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να υπογράψει το νέο τριετές συμβολαιό του έναντι 500.000 ευρώ το χρόνο.

Σενάρια για "Τεό" και Φρανκφούρτη


Μετά τον Βαγγέλη Μάντζιο και ένας άλλος "πρώην" παίκτης του Παναθηναϊκού είναι στόχος της ελληνικής παροικίας της Αϊντραχτ. Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Γιώργος Θεοδωρίδης δεν αποκλείεται να μετακομίσει στην γερμανική ομάδα προκειμένου να γίνει συμπαίκτης με τους Αμανατίδη και Κυργιάκο.

Φιλικά... με ιστορικά σωματεία

Δύο σπουδαία φιλικά "έκλεισαν" οι "πράσινοι" στο περιθώριο της καλύτερης προετοιμασίας του συλλόγου την καλοκαιρινή περίοδο. Συγκεκριμένα, θα αντιμετωπίσουν τις Λάτσιο και Ίπσουιτς. Στις 5 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει την αγγλική ομάδα στο "Πόρτμαν Ρόουντ" και στις 8 Αυγούστου τους "λατσιάλι" στο "Ολίμπικο" της Ρώμης.




























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ