SERIE A

Λάτσιο - Νάπολι 1-2: Οι παρτενοπέι άλωσαν το Ολίμπικο στο 94' και πάτησαν στην κορυφή

Ο Λορέντσο Ινσίνιε πανηγυρίζει γκολ της Νάπολι κόντρα στην Λάτσιο σε ματς της Serie A | 27 Φεβρουαρίου 2022
Ο Λορέντσο Ινσίνιε πανηγυρίζει γκολ της Νάπολι κόντρα στην Λάτσιο σε ματς της Serie A | 27 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 GREGORIO BORGIA/AP IMAGES

Σε ένα χορταστικό ματς που έλαβε χώρα στο "Ολίμπικο" της Ρώμης, η Νάπολι είδε την Λάτσιο να την ισοφαρίζει στο 88' με τον Πέδρο αλλά πήρε τη νίκη με 2-1 με εκπληκτικό γκολ του Φαμπιάν Ρουίθ στο 94' και εκτοξεύτηκε στην κορυφή της Serie A.

Ματσάρα ευρωπαϊκών προδιαγραφών παρακολούθησαν το βράδυ της Κυριακής (27/2) όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του Ολίμπικο ή ήταν τυχεροί να την απολαύσουν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, με τις Λάτσιο και Νάπολι να παίρνουν μέρος σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Serie A και το φινάλε να βρίσκει τους φιλοξενούμενους θριαμβευτές.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι άνοιξε το σκορ στο 62' με σουτ του Ινσίνιε εκτός περιοχής, στο 88' ήρθε η ισοφάριση για τους παίκτες του Σάρι από τον Πέδρο και πάλι με προσπάθεια εκτός περιοχής, για να μπει το κερασάκι στην τούρτα στο 90+4' με το τρίτο γκολ με προσπάθεια εκτός περιοχής όπου ο Φαμπιάν Ρουίθ "ζωγράφισε" για να χαρίσει το τρίποντο της νίκης στους Ναπολιτάνους με 2-1 και μαζί την πρώτη θέση μαζί με την Μίλαν.

Η επιτυχία μάλιστα αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις για την Νάπολι αν αναλογιστεί κάποιος ότι την περασμένη αγωνιστική απέτυχαν να κερδίσουν και οι έξι πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, ενώ την περασμένη Παρασκευή οι έτεροι μνηστήρες του σκουντέτο, Μίλαν και Ίντερ, υποχρεώθηκαν σε αναπάντεχες ισοπαλίες κόντρα σε Ουντινέζε (1-1 εντός) και Τζένοα (0-0 εκτός) αντίστοιχα.

Το ματς

Η Νάπολι ήθελε το τρίποντο για να κάνει απόβαση στην κορυφή όμως απέναντί της βρήκε μία Λάτσιο που έψαχνε ένα αποτέλεσμα-βάλσαμο μετά από τον αποκλεισμό στο Europa League από την Πόρτο και η πρώτη αγωνιστική ώρα βρήκε τους παρτενοπέι να δέχονται αρκετή πίεση από τους πρωτευουσιάνους.

Ωστόσο στο 62ο λεπτό βρήκαν τον τρόπο να βγουν από τα σχοινιά και μάλιστα με άκρως θεαματικό τρόπο, με τον Ινσίνιε να βλέπει τον Ελμάς να του στρώνει τη μπάλα στο δεξί πόδι και να δοκιμάζει ένα φανταστικό φαλτσαριστό σουτ, για να τη στείλει στην αριστερή γωνία της εστίας του Στρακόσα και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του με το 7ο φετινό γκολ στο πρωτάθλημα.

Η συνέχεια βρήκε τους παρτενοπέι σε θέση άμυνας για να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους όμως στο 88' ένιωσαν τη γη να υποχωρεί κάτω από τα πόδια τους, με το εξωπραγματικό γκολ του Πέδρο στο 88ο λεπτό με βολ-πλανέ που δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Οσπίνα.

Οι συγκινήσεις όμως δεν τελείωσαν εκεί, με την Νάπολι να βγαίνει μπροστά και να χάνει αρχικά καλή ευκαιρία στο 91' με τον Όσιμεν, για να έρθει στο 94' ο Φαμπιάν Ρουίθ με ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής και να γράψει το 2-1 με το 6ο γκολ του στη φετινή Serie A, εκτοξεύοντας την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας και τους οπαδούς της στον έβδομο ουρανό.

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσα, Μάρουσιτς, Φελίπε, Πάτρικ (84' Ατσέρμπι), Ράντου (72' Χισάι), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λέιβα (84' Μπάσιτς), Αλμπέρτο, Άντερσον (65' Πέδρο), Ιμόμπιλε, Τζακάνι

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρούι, Φαμπιάν Ρουίθ, Ντέμε (81' Λομπότκα), Πολιτάνο (81' Ουνάς), Ζιελίνσκι (57' Ελμάς), Ινσίνιε, Όσιμεν

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Τα highlights

Μίλαν - Ουντινέζε 1-1

Τζένοα - Ίντερ 0-0

Σαλερνιτάνα - Μπολόνια 1-1

Σπέτσια - Ρόμα 0-1

Σασουόλο - Φιορεντίνα 2-1

Έμπολι - Γιουβέντους 2-3

Τορίνο - Κάλιαρι 1-2

Βερόνα - Βενέτσια 3-1

Σπέτσια - Ρόμα 0-1

Η βαθμολογία της Serie A

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΑΤΣΙΟ ΝΑΠΟΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ