SERIE A

Σπέτσια - Ρόμα 0-1: Ο Έιμπραχαμ μίλησε στο 99' από την άσπρη βούλα

Ο Ρόμα πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ρόμα κόντρα στην Ζόρια για το Conference League
Ο Ρόμα πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ρόμα κόντρα στην Ζόρια για το Conference League @2021 GREGORIO BORGIA/AP IMAGES

Μετά από τέσσερα διαδοχικά ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις η Ρόμα μπόρεσε και έσπασε την κατάρα στην έδρα της Σπέτσια, με την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο να παίρνει το φιλί της ζωής στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Έιμπραχαμ.

Η Ρόμα παρατάχτηκε στο "Αλμπέρτο Πίκο" με άσχημη ψυχολογία προερχόμενη από τρεις σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και έναν αποκλεισμό από τα προημιτελικά του Coppa Italia και μοναδικό ζητούμενο για εκείνη ήταν οι τρεις βαθμοί της νίκης κόντρα στην Σπέτσια.

Αυτούς τους βρήκε, όμως χρειάστηκε να δοκιμαστεί μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Στο πρώτο μέρος οι τζαλορόσι ήταν εκείνοι που έφτασαν περισσότερες φορές κοντά στο γκολ έχοντας ως καλύτερη στιγμή το δοκάρι του Πελεγκρίνι, για να τους βρει το φινάλε με αριθμητικό πλεονέκτημα χάρη στην αποβολή του Αμιάν στο 45' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παρά το γεγονός ωστόσο πως έπαιξαν για όλο το δεύτερο μέρος με παίκτη παραπάνω, το έργο τους δεν απλοποιήθηκε, με την ομάδα του Μουρίνιο να έχει ένα ακομα δοκάρι με τον Κριστάντε και να βλέπει τον αντίπαλο πορτιέρε, Προβεντέλ, να κατεβάζει ρολά και να αρνείται να δει την εστία του να παραβιάζεται.

Χρειάστηκε μάλιστα να φτάσουμε στο... photofinish για να έρθει η λύτρωση της Ρόμα, με τον Ματζόρε να ανατρέπει τον Τζανιόλο μέσα στην περιοχή της ομάδας του Δημήτρη Νικολάου (βασικός, αγωνίστηκε μέχρι το τέλος) και τον Έιμπραχαμ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να χαρίζει το τρίποντο στους λύκους (0-1).

Αποτέλεσμα που ανέβασε την Ρόμα στην 7η θέση της βαθμολογίας και της επιτρέπει να ελπίζει σε έξοδο στην Ευρώπη και άφησε την Σπέτσια στην 16η θέση και στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού που μόνο να την εφησυχάζει δεν μπορεί ενόψει των εναπομείνασων 11 αγωνιστικών.

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Τα highlights

Μίλαν - Ουντινέζε 1-1

Τζένοα - Ίντερ 0-0

Σαλερνιτάνα - Μπολόνια 1-1

Σασουόλο - Φιορεντίνα 2-1

Έμπολι - Γιουβέντους 2-3

Τορίνο - Κάλιαρι 1-2

Βερόνα - Βενέτσια 3-1

Η βαθμολογία της Serie A

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ