ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γιουβέντους: Ξανά στο μικροσκόπιο των αρχών για ψευδή λογιστικά στοιχεία

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι
Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι © 2016 MATTHIAS SCHRADER, FILE / AP IMAGES

Οι έρευνες των ελεγκτικών αρχών για πιθανή φοροδιαφυγή από πλευράς Γιουβέντους μέσα στην περίοδο 2019-2021 συνεχίζονται, με εφοριακούς να κάνουν ξαφνική έφοδο σε δικηγορικά γραφεία σε όλη την Ιταλία αναζητώντας κρυμμένα συμβόλαια.

Πριν από μερικούς μήνες η Γιουβέντους είχε μπει στο μικροσκόπιο των οικονομικών ελεγκτικών αρχών στην Ιταλία για μυστικές και παράνομες οικονομικές και μεταγραφικές συναλλαγές, με την υπόθεση να φαίνεται πως όχι μόνο δεν μπήκε στο σύρταρι αλλά εξακολουθεί να ταλανίζει την βέκια σινιόρα.

Όπως αποκάλυψε με δημοσίευμά της η εφημερίδα "La Stampa", την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από πλευράς οικονομικών ελεγκτικών μηχανισμών, με εφόδους σε γραφεία διαφόρων ιταλικών πόλεων, ως μέρος της έρευνας για πιθανή φοροδιαφυγή της διοίκησης των μπιανκονέρι μέσω ιδιωτικών συμβολαίων σε παίκτες.

Οι έφοδοι αυτοί έγιναν σε δικηγορικά γραφεία σε Τορίνο, Μιλάνο και Ρώμη, κατόπιν σχετικής εντολής από τους αρμόδιους Εισαγγελείς, με το εν λόγω μέσο να υποστηρίζει πως οι εφοριακοί έψαχναν να βρουν ιδιωτικά συμβόλαια που είχε συνάψει η ομάδα του Τορίνου με παίκτες, αναφορικά με μισθούς και μπόνους.

Οι συγκεκριμένες συμφωνίες -που φέρεται να έγιναν κάτω από το τραπέζι- αφορούν μία περίοδο μεταξύ του 2019 και του 2021 εν μέσω πανδημίας, και είχαν να κάνουν με προσπάθεια της Γιουβέντους να ισορροπήσει τα λογιστικά της βιβλία.

Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, η Εισαγγελία του Τορίνο είχε ανακαλύψει μια "πρακτική" κατά την οποία ορισμένα απόρρητα έγγραφα φυλάσσονταν έξω από τα κεντρικά γραφεία και στη συνέχεια καταστρέφονταν μόλις έληγε η "εγγύησή" τους και δεν είχαν να εξυπηρετήσουν κάποιον περαιτέρω σκοπό.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ