ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επίσημο μπλόκο στο Βοτανικό

Επίσημο μπλόκο στο Βοτανικό
κόσμος-μηνύματα

"Φρένο" στον Βοτανικό. Αναμένεται η "πράσινη" αντίδραση. Μηνύματα από ομάδα και κόσμο με Άρη(vd)

Eπίσημο "φρένο" στο Βοτανικό

Mε ψήφους 2-1 το Συμβούλιο της Επικρατείας πλέον και επίσημα αποφάσισε την αναστολή των εργασιών. Συγκεκριμένα ψηφίστηκε η διακοπή των έργων (μέχρι τον Μάιο) στο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο, του χώρου που προορίζεται για την κατασκευή του νέου γήπεδου του Παναθηναϊκού.

Τα νεότερα αναμένονται μετά τις 6 Μαρτίουμ όταν και θα εξεταστεί εκ νέου το θέμα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πλέον στον Παναθηναϊκό αναμένουν το σκεπτικό της απόφασης, που αναμένεται να γίνει γνωστό εντός της ημέρας, για να τοποθετηθούν για το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου, ύστερα από την αρνητική αυτή εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν φήμες για αρνητική απόφαση όσον αφορά στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και πλέον με την αναστολή των έργων για δύο ακόμη μήνες, προκύπτει μεγάλη καθυστέρηση.

Διάρκεια... στις νίκες

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψαν το παιχνίδι με τον Αρη οι παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε. Απολαυστικός και καταιγιστικός στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός πιστοποίησε απλά την ανοδική του πορεία στο πρωτάθλημα. Μετά το "διπλό" πέρασμα από την Κομοτηνή με τα εντυπωσιακά 1-3 (πρωτάθλημα) και 0-3 (Κύπελλο Ελλάδος) οι "πράσινοι" συνέχισαν να "σκορπούν" στο πέρασμά τους και τους "κιτρινόμαυρους" της Θεσσαλονίκης.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου και με μοναδική εξαίρεση το "στείρο" 0-0 με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός μετράει επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει. Η άρχη έγινε (6/12) με το "διπλό" στην Ξάνθη σ' ένα καθοριστικό αγώνα για το "κυνήγι" της πρώτης θέσης στρην βαθμολογία. Νίκη με 1-2 στα Πηγάδια και η ψυχολογία ανεβασμένη κάτι που φάνηκε και στην νίκη σκοπιμότητας στο ΟΑΚΑ με την Ανόρθωση (1-0) που έδωσε την πρώτη θέση στον όμιλο των "πράσινων" και συνάμα την πανηγυρική πρόκριση.

Ακολούθησαν δύο 3άρες μια επί του Πανσερραϊκού και μία επί του ΟΦΗ στο Παγκρήτιο και πλέον άπαντες ήθελαν την ρεβάνς από την ήττα του πρώτου γύρου επί της ΑΕΚ. Ομως το συγκρότημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς κράτησε το μηδέν, με τους γηπεδούχους να θέλουν την νίκη αλλά ουσιαστικά να μην ευστοχούν στις λίγες τελικές προσπάθειες που είχαν. Ετσι ήρθε το "λευκό" (σ' ένα μουντό ντέρμπι... ) 0-0 που "έκοψε" ουσιαστικά δύο ακόμα βαθμούς στο "τριφύλλι".

Πλέον η διαφορά, αυξήθηκε ακόμα περισσότερο από την κορυφή αλλά και πάλι οι "πράσινοι" έδειξαν χαρακτήρα και πίστη στις δυνατότητές τους. Κάτι που συνέχισαν και διεύρυναν δίνοντας απαντήσεις στα επόμενα τρία ματς.

Μετά το 1-3 στην Κομοτηνή, οι "πράσινοι" σε διάστημα τεσσάρων ημερών πήραν πανηγυρική πρόκριση και πάλι μέσα στην έδρα του Πανθρακικού, "σκορπώντας" την ομάδα του Φερέρα με το ευρύ 4-0 και τους οπαδούς και των δύο ομάδων να αναγνωρίζουν την εκπληκτική εικόνα των παικτών του Τεν Κάτε καινα τους χειροκροτούν.

Η συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις δόθηκε και κόντρα στον "λάτιν" Αρη του Κίκε Ερνάντεθ, που διατήρησε το μηδέν στην εστία του στα πρώτα 45 λεπτά, αφού μετά την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι απέδειξαν πως μπορούν να "σκορπούν" κάθε αντίπαλη άμυνα, παίζοντας ποδόσφαιρο αξιώσεων. Ετσι, ήρθε φυσιολογικά και το 4-0 με την τετράδα Καραγκούνη, Νίνη, Ρουκάβινα και Κλέιτον να κάνουν πράγματα και θαύματα στο (άθλιο αγωνιστικό χώρο όπως είπε ο "Κάρα" αποχωρώντας μετά το τέλος του ματς) χορτάρι του ΟΑΚΑ.

4 γκολ σε... 3 χρόνια!



Ένα "αρνητικό" στατιστικό είχε το χθεσινό αποτέλεσμα για το μέγεθος του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα το "τριφύλλι" είχε να πετύχει 4 τέρματα από τις 12 Φεβρουαρίου του 2006!

Σχεδόν τρία χρόνια λοιπόν, από το συγκλονιστικό ματς της Νέας Σμύρνης με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Τελικό σκορ σε εκείνο το παιχνίδι, 2-4 και ενώ οι πράσινοι έχαναν με 2-0! Τα γκολ της ανατροπής οι Κώτσιος, Μάντζιος, Γκέκας, Παπαδόπουλος.

Απόδειξη και ενίσχυση...

Απόδειξη όλων των παραπάνω, πως ο Παναθηναϊκός... όπως έλεγε από παλιότερα ο Ολλανδός τεχνικός του, διαθέτει υλικό στο ρόστερ του ωστόσο δεν είχε αξιωποιηθεί κατάλληλα. Βέβαια, αυτό δεν αναιρεί ότι χρειάζονται προσθήκες που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ομάδα που έχει ακόμα δρόμο μπροστά της για το "κυνήγι" των τριών στόχων της.

Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ ακόμα είναι "ανοικτά" παρόλο που στο πρωτάθλημα η διαφορά παραμένει αναλλοίωτη, ωστόσο η πίστη στο "πράσινο" στρατόπεδο είναι συγκρατημένα διάχυτη και άπαντες θέλουν να συνεχίσουν τα θετικά αποτελέσματα και το "ταμείο" θα γίνει στο τέλος, όπως λένε οι περισσότεροι.

Αποστολές εκτός έδρας...

Η συνέχεια σε ότι αφορά τον "μαραθώνιο" της Σούπερ Λίγκα, φέρνουν τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στο Παγκρήτιο για το ματς με την μοναδική ομάδα που τον "κέρδισε" στο ΟΑΚΑ, (Εργοτέλη) ενώ μια εβδομάδα μετά οι "πράσινοι" θα πάνε στην έδρα του "δυνατού" και αήττητου στην Βοιωτία, Λεβαδειακού του Μόμτσιλο Βούκοτιτς.

Πριν από ένα σερί δύσκολων αγώνων με ΠΑΟΚ (εντός), Ηρακλή (εκτός) και Πανιώνιο (εντός) οι παίκτες του Τεν Κάτε καλούνται να συνεχίσουν τις εντυπωσιακές εμφανίσεις σε δύο έδρες θεωρητικά ασθενέστερων συλλόγων, που ωστόσο έχουν αποδείξει πολλά στο πρωτάθλημα με την παρουσία τους.

Τεν Κάτε: "Η ομάδα είναι περίπου στο 80%..."

Για την εικόνα της ομάδος του αλλά και το ποσοστό των δυνατοτήτων της που βρίσκεται μέχρι τώρα μίλησε ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο τεχνικός των "πράσινων" στην συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του από τους οποίους ήθελε... όπως τόνισε ακόμα περισσότερα γκολ.

" Θεωρώ ότι στο πρωτάθλημα ήταν όντως η καλύτερή μας εμφάνιση. Και στο πρώτο ημίχρονο η εμφάνιση ήταν πολύ καλή. Υπήρξε πίεση και συντριπτική υπεροχή. Ο Άρης δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να απειλήσει. Το μόνο που έλειψε ήταν το γκολ. Πρέπει να λάβει κανείς υπόψη σου ότι για να σκοράρεις τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο θα πρέπει να είχες εξαντλήσει τον αντίπαλό σου.

Τα γκολ μας ήταν όμορφα και γενικότερα είχαμε καλή εμφάνιση. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και την Τετάρτη στην Κομοτηνή στο παιχνίδι μας με τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι περίπου στο 80% των δυνατοτήτων της μετά από εφτά μήνες.

Η ομάδα συνεχώς βελτιώνεται με τον ανταγωνισμό να είναι υψηλός και να υπάρχει κίνητρο. Ακόμα και μετά από το 4-0 ήθελα να συνεχίσουμε να κυνηγήσουμε κι άλλα γκολ. Δεν είμαστε σε αυτό το σημείο αλλά συνεχώς βελτιωνόμαστε. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι στην τομέα του επαγγελματισμού και της αφομοίωσης των συστημάτων. Θα πρέπει όλοι οι παίκτες να ιδρώνουν για να αγωνίζονται για την θέση του στην ομάδα



" ήταν το μήνυμα του Χενκ Τεν Κάτε.

Μήνυμα... και για Βοτανικό

Έκτός από το μήνυμα... της ομάδας, διοίκηση και οπαδοί έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την υπόθεση του γηπέδου. Αρχικά οι οπαδοί άπλωσαν πανό διαμαρτυρίας για όσους είναι αντίθετοι με την ανέγερσή του στην περιοχή του Ελαιώνα.

" Τσίπρα, Κουβέλη, Αλαβάνο βάλτε στον κ... σας τον κορμοράνο" και " Κορμοράνοι και κοράκια κάνετε τον γαύρο μάγκα. Τα τρώτε και τα πίνετε στην κόκκινη παράγκα", δύο από τα πανό που σήκωσαν οι φίλου του "τριφυλλιού", οι οποίοι ξεκίνησαν τα συνθήματα για το Βοτανικό, μετά το 3-0, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για παρουσία (όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα) στην Βουλή των Ελλήνων για διαμαρτυρία.

" Περιμένω την απόφαση του Σ.Τ.Ε, ωστόσο εκτίμηση δική μου είναι πως το γήπεδο θα γίνει. Κάποιοι δημιουργούν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν" τόνισε αποχωρώντας ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Παναθηναϊκός, Νίκος Πατέρας ο οποίος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος για την παρουσία του "τριφυλλιού" για άλλο ένα παιχνίδι σε αγωνιστικό επίπεδο.

Παναθηναϊκός-Άρης 4-0





































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ