ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ραϊόλα: "Η FIFA είναι τελειωμένη, ήρθε η ώρα για επανάσταση στο ποδόσφαιρο"

Ραϊόλα: "Η FIFA είναι τελειωμένη, ήρθε η ώρα για επανάσταση στο ποδόσφαιρο"

Ο Ιταλός μεγαλοατζέντης, Μίνο Ραϊόλα, αποκάλυψε στο βέλγικο περιοδικό "Sport/Voetbalmagazine" τα σχέδια του για ένα νέο μεταγραφικό σύστημα στο ποδόσφαιρο δηλώνοντας την αντίθεσή του με τη FIFA.

Ένας από τους μεγαλύτερους ατζέντηδες στο ποδόσφαιρο, ο Μίνο Ραϊόλα, παραχώρησε συνέντευξη στο Βέλγιο για το περιοδικό "Sport/Voetbalmagazine". Ο μάνατζερ των Πογκμπά, Ιμπραΐμοβιτς και Χάαλαντ σχολίασε το μεταγραφικό σύστημα φροντίζοντας να επιτεθεί στη FIFA.

"Όλοι ασχολούνται ξανά με το deal για τον Πογκμπά, επειδή οι φίλοι μου στην FIFA δεν νοιάζονται για την προστασία προσωπικών δεδομένων προκειμένου να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Είναι παράξενο να ασχολούνται με τις απολαβές μου, αλλά δεν ακους τίποτα από τη FIFA, όταν ο Άγιαξ παίρνει 150 εκατομμύρια ευρώ" τόνισε ο Ραϊόλα, τον οποίο η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κυνηγά για τους τρόπους με τους οποίους κλείνει τα deal και την προμήθεια που λαμβάνει.

Ο μεγαλοατζέντης μίλησε επίσης για το νέο σύστημα που ετοιμάζει με τη δημιουργία του "Football Agents Forum", το οποίο αποτελείται από άλλους γνωστούς ατζέντηδες, όπως ο Ζόρζε Μέντες και ο Τζόναθαν Μπάρνετ.

"Η FIFA είναι τελειωμένη, το παλιό σύστημα έχει τελειώσει. Αυτή είναι η αρχή μίας νέας εποχής και θέτουμε τις βάσεις. Είναι η ώρα για επανάσταση. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η μεταγραφή ενός παίκτη από την Τβέντε στη Βερόνα πρέπει να περάσει μέσα από το σύστημα της FIFA. Γιατί δεν μπορούμε να το κανονίσουμε εμείς στην Ευρώπη; Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα και να μοιράζονται τα χρήματα. Όλα για τη FIFA είναι δύναμη και χρήματα, δεν ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο" ανέφερε ο Ραϊόλα.

Μάλιστα, ο Ιταλός agent έχει στο μυαλό του και τον τρόπο με τον οποίο θα "ρίξει" το υπάρχον σύστημα: "Αν ήταν στο χέρι μου, θα καταστρέφαμε το υπάρχον μεταγραφικό σύστημα αμέσως. Θα παίρναμε μέρος από τις απολαβές των παικτών και θα το καταστρέφαμε. Οι ομάδες έχουν περισσότερα χρήματα για παίκτες νομίζω. Αυτό το σύστημα είναι ένα trafficking ανθρώπων. Δεν φοβάμαι κανένα, ούτε τη FIFA, ούτε την UEFA, ούτε τις ομάδες".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ