CONFERENCE LEAGUE

Μπελότι: "Εάν μου έλεγαν έναν χρόνο πριν ότι θα έπαιζα σε ευρωπαϊκό τελικό, δεν θα το πίστευα"

Ο Αντρέα Μπελότι με τη φανέλα της Φιορεντίνα σε ματς του Conference League κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν
Ο Αντρέα Μπελότι με τη φανέλα της Φιορεντίνα σε ματς του Conference League κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν @2024 PETR DAVID JOSEK/AP IMAGES

Λίγους μήνες μετά από την μετακόμισή του στο "Φράνκι" ο Αντρέα Μπελότι ετοιμάζεται να πάρει μέρος σε έναν ευρωπαϊκό τελικό με την Φιορεντίνα, με τον πρωταθλητή Ευρώπης να υπόσχεται πως θα κάνει τα πάντα για τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό.

Την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου ο Αντρέα Μπελότι άφησε την Ρώμη για την Φλωρεντία στο πλαίσιο της παραχώρησής του από την Ρόμα στην Φιορεντίνα με τη μορφή δανεισμού και λίγους μήνες αργότερα φλερτάρει με το δεύτερο μεγάλο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην καριέρα του.

Αυτό του Conference League, που ελπίζει να συνοδεύσει το Euro που σήκωσε το καλοκαίρι του 2021 με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας, με τον 30χρονο επιθετικό να μην κρύβει με δηλώσεις του την ικανοποίησή του ενόψει του ραντεβού με τον Ολυμπιακό το βράδυ της 29ης Μαΐου στην "OPAP Arena".

"Εάν μου έλεγαν έναν χρόνο πριν πως θα έπαιζα ευρωπαϊκό τελικό με την Φιορεντίνα, δεν θα το πίστευα. Και αυτό γιατί χρειάζεται να κάνεις μία μακρά διαδρομή για να φτάσεις σε έναν τελικό.

Θα πρέπει να δώσεις πάρα πολλά ματς όπου βρίσκεις συχνά, δυνατές ομάδες. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Τα καταφέραμε και φέτος, με δεδομένο πως οι συμπαίκτες μου το είχαν πετύχει και πέρυσι και αυτό μπορεί να είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς", τόνισε με δηλώσεις του την Τετάρτη (22/05) ο Μπελότι, για να προσθέσει:

"Για μένα μετράει πολύ η παρουσία μου στο προηγούμενο Euro γιατί εκείνη την εμπειρία θα την κουβαλώ σε όλη την καριέρα μου. Εκεί χρειάστηκε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, επειδή παίζαμε στην Αγγλία κόντρα στους Άγγλους και με το καλημέρα βρεθήκαμε πίσω στο σκορ.

Όλα έμοιαζαν να είναι άσχημα για εμάς αλλά στο τέλος καταφέραμε να διαχειριστούμε άψογα την κατάσταση. Αυτό θα πρέπει να κάνουμε, αν χρειαστεί, και αυτή τη φορά.

Θα έδινα τα πάντα για να σκοράρω και να πάρει η Φιορεντίνα το τρόπαιο. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό το τρόπαιο για αυτή την πόλη και αυτή τη φανέλα.

Είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα, θα κάνουμε τα πάντα για την Φλωρεντία και τον Τζο Μπαρόνε (σ.σ. ο γενικός διευθυντής των βιόλα που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών πριν λίγους μήνες, από καρδιακή προσβολή)".

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ