ΑΕΚ

Δια της δικαστικής οδού...

Δια της δικαστικής οδού...
θανοπουλος

Στα δικαστήρια ερασιτεχνική και ΠΑΕ. Θανόπουλος: "Δεν ξεπουλάμε, εκτός αν...". Ντούσκο: "Κρίνεται η χρονιά"

Η ΠΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ θα λύσουν τελικά δια της δικαστικής οδού τη διαφορά τους όσον αφορά στην σωστή ερμηνεία του νόμου που υπαγορεύει στην πρώτη να καταβάλει στη δεύτερη τo 10% από τις εισπράξεις των εισιτηρίων που διατίθενται στους ποδοσφαιρικούς αγώνες της ομάδας.
Το ΔΣ της ΠΑΕ που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα το πρωί με σκοπό να δοθεί λύση στο μείζον αυτό θέμα (τουλάχιστον για το μέλλον της καταχρεωμένης Ερασιτεχνικής η οποία χρωστά από εδώ κι από εκεί περίπου 6 εκατ. ευρώ!) δεν έγινε ποτέ λόγω έλλειψης απαρτίας, ωστόσο οι δύο πρόεδροι ήταν παρόντες και προσπάθησαν να λύσουν μόνοι τους το θέμα. Για να καταλήξουν για ακόμη μία φορά στο συμπέρασμα ότι... διαφωνούν.

Η ΠΑΕ υποστηρίζει ότι οφείλει να καταβάλει το 10% (μόνο) των εισιτηρίων που κόβονται τη συγκεκριμένη ημέρα που διεξάγεται ο αγώνας, είτε αυτά είναι τα απλά, είτε πρόκειται για κάρτες διαρκείας. Η Ερασιτεχνική διεκδικεί το ίδιο ποσοστό από το σύνολο των εισιτηρίων, άρα και επί του συνόλου των καρτών διαρκείας που έχουν διατεθεί (κι όχι μόνο από τους κατόχους που πηγαίνουν στο γήπεδο).

Οι διαφορές στην ερμηνεία

Για τον Νίκο Θανόπουλο η ερμηνεία που δίνει η Ερασιτεχνική πλήττει τα συμφέροντα της ΠΑΕ καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρό της, αυτή δεν είναι υποχρεωμένη να καταβάλει σε κάθε αγώνα το ποσό που αντιστοιχεί στο 10% των περίπου 18.000 διαρκείας που έχουν διατεθεί το περασμένο καλοκαίρι. Στην αντίπερα όχθη ο Δημήτρης Χατζηχρήστος επιμένει ότι ο νόμος υπαγορεύει ότι η ΠΑΕ υποχρεούται στην καταβολή του συγκεκριμένου ποσοστού επί του συνολικού πακέτου.

Κι επειδή η ιστορία αυτή κρατάει αρκετά χρόνια _ σχεδόν από το καλοκαίρι του 2005, δηλαδή περίπου έναν χρόνο αφότου ο Ντέμης Νικολαΐδης ανέλαβε την προεδρία της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ _, τα χρήματα που διεκδικεί η Ερασιτεχνική είναι πολλά (κι ενώ η μάνα ΑΕΚ υποστηρίζει επίσης ότι θα έπρεπε να της καταβάλλονται ποσοστά και από τις χορηγίες).

Η δίκη για την ερμηνεία του νόμου έχει οριστεί για αύριο, ωστόσο οι διοικούντες την ΠΑΕ σκέφτονται να ζητήσουν αναβολή (την οποία ασφαλώς είναι πιθανό να εξασφαλίσουν) διότι οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων μηνών δεν τους έχει επιτρέψει να προετοιμαστούν κατάλληλα για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο αν εξελιχθεί αρνητικά θα τους δυσκολέψει αφάνταστα σε μια περίοδο υψηλών οικονομικών δυσχερειών (και με δημοσίως εκπεφρασμένη τη θέση ότι ουδείς εκ των μετόχων έχει τη διάθεση να βάλει άλλα χρήματα από την τσέπη του). Στην Ερασιτεχνική βέβαια βιάζονται να τελειώσει αυτό το θέμα καθώς έχουν τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσουν αναγκάζοντας την ΠΑΕ να πληρώσει οφειλόμενα περίπου τεσσάρων ετών!

Συνεχίζεται η προετοιμασία

Στον αγωνιστικό (ποδοσφαιρικό) τομέα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επιχειρεί να επαναφέρει τους ποδοσφαιριστές του σε εγρήγορση ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων που ακολουθούν. Ο προπονητής μίλησε εκτεταμένα στους παίκτες υπενθυμίζοντας τους ότι στον επόμενο ενάμισι μήνα κρίνεται η χρονιά για την Ένωση.

" Έχουμε μπροστά μας σημαντικά ματς τα οποία θα κρίνουν τους στόχους μας. Πρώτα πρώτα, τα δύο επόμενα, αυτό με τον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο το οποίο θα κρίνει την πρόκρισή μας στον τελικό της διοργάνωσης. Αλλά κι αυτό που ακολουθεί κόντρα στον Πανθρακικό για το πρωτάθλημα είναι εξίσου σημαντικό για εμάς" τόνισε ο προπονητής και πρόσθεσε:

" Σας έχω πει ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κάνοντας μόνο νίκες. Θέλω να είστε σοβαροί και καλοί επαγγελματίες, όχι μόνο στην προπόνηση, αλλά και στην καθημερινότητά σας. Προσέξτε τη ζωή σας, φροντίστε να ξεκουράζεστε όταν δεν είστε εδώ και δώστε τα όλα στις προπονήσεις και τους αγώνες για να μπούμε σε έναν καλό ρυθμό στο δύσκολο πρόγραμμα που μας περιμένει. Στα ματς που απομένουν θα κριθεί η χρονιά μας".

Με κόσμο κόντρα στον Πανθρακικό

Την υποστήριξη των φιλάθλων της θα έχει η ΑΕΚ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανθρακικό. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνει ως εξής:

Κυριακή: 10:00 - 14:00 από το ξενοδοχείο "Filia Hotel" - Αμπελόκηποι Κομοτηνής

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση της Αστυνομίας όλοι οι φίλαθλοι θα πρέπει να φέρουν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή άδεια οδήγησης για την είσοδό τους στο γήπεδο και πως απαγορεύεται η πώληση εισιτηρίου σε ανηλίκους

Υπεύθυνος διάθεσης: κ. Σπήλιος Φωτόπουλος




























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ