ΑΕΚ

Θανόπουλος: "Δεν ξεπουλάει η ΑΕΚ"

Θανόπουλος: "Δεν ξεπουλάει η ΑΕΚ"
Θανόπουλος για Ηλία

Τέλος στα μεταγραφικά σενάρια έβαλε ο Θανόπουλος: "Δεν ξεπουλάει η ΑΕΚ". Σάχα: "Είναι τοτέμ ο Μπάγεβιτς"

Σε όλα αυτά όμως έβαλε ένα τέλος ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Η ώρα των σπορ". Συγκεκριμένα ο Νίκος Θανόπουλος ξεκαθάρισε πως η ΑΕΚ δεν πρόκειται να ξεπουλήσει παίκτες, ενώ τόνισε πως αν θέλει να φύγει κανένας πρώτα θα ικανοποιηθεί η ομάδα και μετά ο παίκτης.
"Το πρώτο που πρέπει να γίνει σαφές ώστε να μην ανησυχούν πο φίλαθλοι της ομάδας μας είναι ότι η ΑΕΚ δεν ξεπουλάει ποδοσφαιριστές. Και το δεύτερο που θα πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι ο πρόεδρος και ο προπονητής είναι αυτοί που αποφασίζουν.

Μόνο αν θέλει κάποιος να φύγει και έρθει και μας το πει θα φύγει. Με το ζόρι δεν κρατάμε κανένα. Εννοείται βέβαια ότι για να φύγει απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ικανοποιηθεί η ομάδα".

Μετά από αυτές τις δηλώσεις είναι σαφές πως η ΠΑΕ ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι στον κόσμο και διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί ξεπουλήματος. Μάλιστα για ακόμα μια φορά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δέχεται τη στήριξη της διοίκησης και "φωτογραφίζεται" ως το απόλυτο αφεντικό.

Σάχα: "Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ"

Έτοιμος για ένα φανταστικό τελείωμα στη φετινή χρονιά, εμφανίστηκε ο Σεμπάστιαν Σάχα με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Goal". Ο αργεντινός άσος τόνισε πως η ομάδα είναι έτοιμη για κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, μίλησε για τον Δώνη και τον Μπάγεβιτς (τον οποίο παρομοίασε με τοτέμ!) και έστειλε μήνυμα για ακόμα μια φορά: "Θέλω να μείνω στην ΑΕΚ".

Απόσπασμα από τη συνέντευξη:

- Ξεκίνησες με τον Δώνη σαν προπονητή και τώρα είσαι με τον Μπάγεβιτς, μπορείς να τους συγκρίνεις;


"Είναι τελείως διαφορετικοί ο ένας έχει πράγματα που δεν έχει ο άλλος. Ο Δώνης είναι νέος, εργατικός, καλός στην δουλειά του, αλλά δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο στην ΑΕΚ. Όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα και τα αποτελέσματα δεν έρχονται αμέσως, τότε η πίεση είναι είναι μεγάλη. Ο Μπάγεβιτς από την άλλη έχει τεράστια εμπειρία. Είναι σημαία για την ΑΕΚ, τοτέμ για την ομάδα. Έχει κατακτήσει τίτλους και με την ΑΕΚ και με τον Ολυμπιακό".



- Έχει ακουστεί πως εσύ ο Σκόκο και ο Μπλάνκο ήσασταν αυτοί που περισσότερο πειράζετε τον Τζιμπούρ. Ισχύει αυτό που έλεγαν οι Έλληνας παίκτες, ότι πρέπει να τα βάλετε όλα στην άκρη.


"Οι Αργεντινοί είμαστε μεγάλα πειραχτήρια. Αυτό το ξέρουν όλοι. Τον Ραφίκ τον πειράζαμε όπως πειράζαμε όλον τον κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει πως ότι, επειδή είμαι φίλος του Σκόκο σταμάτησα να μιλάω στον Τζιμπούρ. Δεν έχω αλλάξει μετά από αυτό. Εξάλλου αυτό που έγινε μεταξύ τους έγινε στην προπόνηση.

Σίγουρα έπρεπε να τα βάλουμε όλα άκρη και να δούμε το καλό την ομάδας. Φανταστείτε πόσες παρεξηγήσεις και δυσάρεστα γεγονότα συμβαίνουν σε οικογένειες των τεσσάρων και πέντε ατόμων. Οπότε σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι σε μια ομάδα με τριάντα ποδοσφαιριστές.

Το ιδανικό θα ήταν ότι πρόβλημα προκύπτει να λύνεται εντός των αποδυτηρίων και να μη βγαίνει προς τα έξω, αλλά οι δημοσιογράφοι τα μαθαίνουν όλα".







- Φέτος το πρωτάθλημα χάθηκε από νωρίς. Πιστεύεις ότι φταίει κάτι συγκεκριμένο που έγινε αυτό;


"Η ΑΕΚ το καλοκαίρι έφτιαξε καινούρια ομάδα και είναι φυσικό να χρειάζεται περίοδο προσαρμογής. Μέχρι να βρούμε τη χημεία μας χάσαμε πολλούς βαθμούς και ο Ολυμπιακός έκανε τη διαφορά. Όταν αρχίσαμε να ανεβαίνουμε ο Ολυμπιακός είχε ήδη ξεφύγει. Αν η ΑΕΚ κρατήσει τους βασικούς της και έρθουν όσοι κρίνουν ο προπονητής και η διοίκηση, η ΑΕΚ θα πάει για τίτλο".



- Το Κύπελλο είναι ο μεγάλος στόχος. Πως περιμένεις τα ματς με τον Ολυμπιακό, δεδομένου ότι και στα δύο ματς του πρωταθλήματος η ΑΕΚ έχασε:


"Ένας τελικός με τον Ολυμπιακό θα είναι τελείως διαφορετικός από τα ματς πρωταθλήματος. Πρέπει να παλέψουμε για να κλείσει η σεζόν με μία κούπα. Δεν αισθάνομαι φόβο σε καμία περίπτωση. Ο Ολυμπιακός έχει από τις καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος και από τη μεσαία γραμμή και μπροστά διαθέτει παίκτες που κάνουν τη διαφορά".



- Το ερώτημα των περισσότερων φίλων της ΑΕΚ είναι απλό: Θα συνεχίσεις στην ομάδα και την επόμενη σεζόν;


"Αυτό είναι κάτι που ακόμη δεν το ξέρω. Από την πλευρά μου έχω όλη την καλή θέληση και την επιθυμία να συνεχίσω στην ομάδα. Ελπίζω ότι την ίδια επιθυμία έχουν και οι διοικούντες του συλλόγου και θέλουν να με κρατήσουν. Ξέρουν ότι εγώ θέλω να μείνω και μακάρι η ευχή μου να γίνει πραγματικότητα".

















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ