ΑΕΚ

Χωρίς Ρίμπο με Λάρισα;

Χωρίς Ρίμπο με Λάρισα;
λαγος

Αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του "Ρίμπο" κόντρα στην Λάρισα. Επιστέφουν Λαγός, Χετεμάι και Καπετάνος

Το αιμάτωμα στην γάμπα δεν έχει υποχωρήσει όσα θα ήθελε το ιατρικο επτιλείο της ομάδας και πλέον είναι πολύ πιθάνο ο 34χρονος σούπερ σταρ της Ένωσης, να μην αγωνιστεί στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στους Κυπελλούχους.
Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός εξακολουθεί να πονάει και αύριο (17/10) θα υποβληθεί σε νέο υπερηχογράφημα προκειμένου να φανεί το μέγεθος του τραυματισμού του στην γάμπα.

Είναι ξεκάθαρο πάντως πως στην Ένωση δεν είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν την συμμετοχή του Ριβάλντο για τον εκτός έδρας αγώνα για το Κύπελλο UEFA κόντρα στην Έλφσμποργκ και γι' αυτό τον λόγο δεν είναι απίθανο να προστατευθεί με την μη συμμετοχή του στον σαββατιάτικο αγώνα, καθώς υπάρχει και ο κίνδυνος της υποτροπής.

Με νέα όπλα στην φαρέτρα της



Ένας, ένας οι τραυματίες επιστρέφουν. Λαγός, Χετεμάι και Καπετάνος μπαίνουν ξανά στα πλάνα του Φερέρ. Επιστρέφει και ο Γεωργέας.

Η περυσινή ήταν η χρονιά των απωλειών! Στο ξεκίνημα της φετινής τα πράγματα κυλούν ομαλότερα για την ΑΕΚ. Οι μυϊκοί τραυματισμοί έχουν περιοριστεί και ο Φερέρ αρχίζει να μετράει επιστροφές. Τρεις ποδοσφαιριστές που ήταν καιρό εκτός ομάδας είναι έτοιμοι ακόμα και να μπουν στην αποστολή για τον σαββατιάτικο αγώνα με τη Λάρισα.

Οι περιπέτειες του Παναγιώτη Λαγού και του Περπαρίμ Χέτεμαϊ ήταν ασφαλώς πιο… επίπονες από εκείνη του Παντελή Καπετάνου. Έμειναν εκτός αγωνιστικής δράσης για 11 και 8 μήνες αντιστοίχως σε αντίθεση με τον πρώην φορ του Ηρακλή ο οποίος ταλαιπωρήθηκε για περίπου 12 εβδομάδες. Σημασία έχει ότι όλοι είναι πλέον απολύτως καλά στην υγεία τους και κυρίως ετοιμοπόλεμοι. Τρεις ακόμα σημαντικές λύσεις για τον προπονητή:

Σε νέο ρόλο: Ο Παναγιώτης Λαγός είναι ένας ακραίος μεσοεπιθετικός με ικανότητα να αγωνίζεται και στις δύο πτέρυγες. Ο Φερέρ όμως φαίνεται ότι θα τον δοκιμάσει και στην θέση του αριστερού μπακ στην προσπάθειά του (και ανάγκη για την ομάδα) να βρεθεί ένας ικανός οπισθοφύλακας που θα δίνει ανάσες στον Μάρτιν Αρουαμπαρένα. Σε αυτή τη θέση άλλωστε τον έχει χρησιμοποιήσει κάμποσες φορές και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Όττο Ρεχάγκελ.

Ο Λαγός ξεκίνησε την περυσινή χρονιά με εξαιρετικές εμφανίσεις στα φιλικά ματς αλλά και στους δύο αγώνες με την Χαρτς για την γ’ προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ αν και χρησιμοποιήθηκε ως δεξιός χαφ-εξτρέμ. Στη συνέχεια η απόδοσή του άρχισε να φθίνει, όμως αποδείχτηκε ότι αυτό οφειλόταν κατά κύριο λόγο στις ενοχλήσεις που ένιωθε στον αχίλλειο τένοντα. Ενοχλήσεις που εξελίχθηκαν σε μέγιστο πρόβλημα και τον οδήγησαν στο χειρουργείο.

Ο "ανακατωσούρας": Μια ντουζίνα ματς έπαιξε όλα κι όλα πέρυσι ο «Πέρπα», τα περισσότερα εκ των οποίων ως αλλαγή, όμως πρόλαβε να ξεδιπλώσει κάποιες πτυχές του ταλέντου του σε κλίμακα που ώθησαν τον πρώην τεχνικό της Γιουβέντους Ντιντιέ Ντεσάν να ασχοληθεί με την περίπτωσή του. Ένας μικρός «σατανάς» όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του ο οποίος αγωνίζεται με πάθος και άγνοια κινδύνου.

Ο φινλανδός μεσοεπιθετικός μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος σε αγώνες που η ΑΕΚ πρέπει να ξεκλειδώσει ομάδες που παίζουν κλειστά και δεν αφήνουν χώρους για γρήγορο παιχνίδι. Είναι μπουκαδόρος και ικανός να δημιουργήσει φάσεις με προσωπικές ενέργειες και αυτό είναι ένα στοιχείο που εκτιμά ιδιαίτερα ο Φερέρ. Το συντριπτικό κάταγμα στον αστράγαλο είναι πλέον πίσω του και ο 21χρονος ποδοσφαιριστής δηλώνει έτοιμος και πιο δυνατός. Σύντομα θα πάρει τις ευκαιρίες του.

Ο χρήσιμος: Στην ΑΕΚ των δύο "καθαρόαιμων" επιθετικών (Νίκος Λυμπερόπουλος και Ισμαέλ Μπλάνκο), ο Παντελής Καπετάνος μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμος κι ας μην έχει την εξέλιξη που περίμεναν ο πρόεδρος της ομάδας και ο τέως τεχνικός διευθυντής (Ίλια Ίβιτς) όταν αποφάσισαν την απόκτησή του. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Καπετάνος ήταν ο σκόρερ δύο καθοριστικών τερμάτων για την Ένωση στους αγώνες πρωταθλήματος με τον Άρη και την Καλαμαριά.

Ο 24χρονος φορ από την Πτολεμαϊδα επιλέχθηκε από τον προπονητή να παραμείνει στην ΑΕΚ αντί του Λεωνίδα Καμπάνταη, ασχέτως αν ο δεύτερος διέγραψε απείρως καλύτερη πορεία την περυσινή σεζόν. Ο Φερέρ διέγνωσε ότι ο Καμπάνταης είχε φτάσει στο μάξιμουμ απόδοσης και ατομικής βελτίωσης, αντιθέτως πιστεύει ότι ο Καπετάνος διαθέτει καλύτερα στοιχεία και μπορεί να προσφέρει περισσότερα στο άμεσο μέλλον. Ο Παντελής πήρε τη φανέλα με το νο.9 όμως η χρονιά ξεκίνησε με προβλήματα. Να δούμε αν θα δικαιώσει τον προπονητή του…

Ο άτυχος: Ο Νίκος Γεωργέας είναι από μόνος του μία… ξεχωριστή κατηγορία. Οι τραυματισμοί που έχει υποστεί φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ (από θλάσεις, κατάγματα, μηνίσκους ως και… μερική ρήξη νεφρού!) δεν είναι ωστόσο ικανοί να τον λυγίσουν. Ήταν και αυτός έτοιμος να επιστρέψει όμως ακόμη ένας μυϊκός τραυματισμός θα τον φέρει 15 ημέρες πίσω. Ίσως ο χρησιμότερος εκ των απόντων καθώς έχει την ικανότητα να παίζει και στα δύο άκρα της άμυνας εξίσου καλά και κυρίως με διάρκεια στην απόδοσή του.






















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ