ΑΕΚ

Αρουαμπαρένα: "Πάμε για νταμπλ και πορεία"

Αρουαμπαρένα: "Πάμε για νταμπλ και πορεία"
Αρουαμπαρένα

Ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα μίλησε για τη φετινή πορεία και έθεσε τους στόχους της ομάδας: "Νταμπλ και πορεία"...

Ο 32χρονος αριστερός μπακ της Ένωσης, από τα πρώτα του παιχνίδια έδειξε πως πρόκειται για ολοκληρωμένο παίκτη που αγωνίζεται στη θέση του με... κλειστά μάτια. Ο Αρουαμπαρένα μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν την ΑΕΚ. Από τους στόχους μέχρι τον Ρίμπο και από τον Πουέρτα μέχρι τον Μαραντόνα.
Αναλυτικά η συνέντευξη:


Για τους στόχους της ομάδας...


"Πρέπει να σκεφτόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Τώρα το σημαντικό είναι να ξεκουραστούμε και να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με την Λάρισα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν μεγάλους προϋπολογισμούς και έχουν την υποχρέωση να πάρουν το πρωτάθλημα, αλλά εμείς θα πρέπει να κυνηγήσουμε με σταθερότητα την πρωτιά. Έχουμε τρεις στόχους. Πρωτάθλημα, κύπελλο και ΟΥΕΦΑ και θέλουμε και τα τρία. Θα κάνουμε ότι καλύτερο και θα δούμε. Να είμαστε ενωμένοι και να κυνηγήσουμε αυτούς τους στόχους".



Για το μηδέν στην άμυνα...


"Σίγουρα είμαστε ακόμα στη φάση που γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Έχουμε δεθεί σε ένα σημείο αλλά το σημαντικότερο για την ομάδα μας είναι ότι έχουμε δεθεί σαν σύνολο. Το ότι δεν έχουμε δεχθεί γκολ οφείλεται στο ότι ο Ριβάλντο, ο Λυμπερόπουλος, ο Μπλάνκο, ο Σέζαρ μας βοηθάνε και εμάς αμυντικά. Και αυτό είναι το σημαντικό. Όπως εμείς τους βοηθάμε στην επίθεση έτσι και αυτοί μας βοηθάνε στην άμυνα".



Για το... μάθημα της Σεβίλλης...


"Το πιο σημαντικό που πήραμε από την Σεβίλλη, είναι ότι διδαχτήκαμε κάποια πράγματα. Κανένα παιχνίδι δεν μας πληγώνει. Το παιχνίδι στην έδρα μας δεν ήταν τόσο κακό. Αν είχαμε σκοράρει στα πρώτα λεπτά, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Πρέπει όλοι στην ομάδα να είμαστε καλά και να μην επαναπαυόμαστε δέκα δεκαπέντε παίκτες".



Για τον Ριβάλντο...


"Ο Ριβάλντο είναι το έμβλημα της ΑΕΚ. Είναι παίκτης με μεγάλη ποιότητα. Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί σε κάποια ομάδα αλλά όπως και να το κάνουμε είναι κορυφαίος. Από εκεί και πέρα οι παίκτες όπως ο Ζήκος, Δέλλας και Λυμπερόπουλος, είναι παίκτες έμπειροι σε μεγάλη ηλικία και πρέπει να τους σεβόμαστε".



Για τον... μασκοφόρο Μπλάνκο...


"Πιστεύω ότι είναι γεννημένος σκόρερ. Αντικατέστησε στα πρώτα παιχνίδια τον Λυμπερόπουλο που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Πάντως θα πρέπει να βρει κάποιον άλλον τρόπο να πανηγυρίζει, γιατί την επόμενη φορά που θα βάλει την μάσκα του Ζορό θα δεχτεί κίτρινη κάρτα".



Για τις σκληρές προπονήσεις...


"Σίγουρα όποιος παίκτης είναι σε μια ομάδα θέλει να παίξει. Αλλά αν δεν έχεις αποδείξει στη διάρκεια της εβδομάδας, δεν μπορείς να είσαι στην ενδεκάδα, δεν μπορείς να κριτικάρεις τον προπονητή. Αν δουλεύεις καλά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να μπεις στην ενδεκάδα. Είναι όλα θέμα δουλειάς. Εξάλλου αν η ΑΕΚ πηγαίνει καλά, πρέπει να το βλέπουν οι παίκτες συνολικά. Να μην εστιάζει κανείς στον εαυτό του".



Για την ομάδα...


"Πιστεύω ότι αυτό που είπε ο "Λύμπε" είναι το πιο σωστό. Σημασία έχε να κερδίζει η ομάδα. Μόλις έγινε το γκολ του Λυμπερόπουλου, υπήρχε σε εμάς μια ησυχία ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Και στο δεύτερο μέρος με τις αλλαγές η ομάδα έγινε πιο γρήγορη και αυτό μας βοήθησε".



Για την Ευρωπαϊκή πορεία...


"Εμείς θέλουμε να φτάσουμε την ΑΕΚ όσο πιο ψηλά γίνεται και σε αυτή την διοργάνωση. Όλοι μας έχουμε τη διάθεση να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο γιατί θα υπάρχουν πολλές δύσκολες ομάδες. Είναι ωραία πρόκληση όμως και εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Δεν είχαμε το χρόνο να μιλήσουμε μεταξύ μας για την κλήρωση. Το πιο σημαντικό είναι να καταφέρουμε να προκριθούμε και από τον όμιλο".



Για το Σάλτσμπουργκ...


"Δεν είναι δικαιολογία ο αγωνιστικός χώρος. Και κακός να ήταν εμείς έπρεπε να είχαμε καλύτερη απόδοση. Θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και να διορθωθούμε. Ευτυχώς πάντως τα πράγματα δεν πήγαν χειρότερα. Εγώ πάντως δεν φοβήθηκα".



Για το ελληνικό πρωτάθλημα...


"Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Πολύ ανταγωνιστικό. Το αποδεικνύει ότι πέρασαν πέντε ομάδες στο UEFA. Η ζωή μοιάζει ιδιαίτερα με την Αργεντινή και για αυτό νομίζω ότι μοιάζει και το πρωτάθλημα. Είμαι σχετικά φρέσκος στην Ελλάδα και αυτό που βλέπω είναι μια καλή πορεία των ομάδων. Και μάλιστα αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια ελληνική ομάδα να είναι πρώτη στον όμιλό της στο Champions League. Κι αν έβλεπε κάποιος τα σχόλια των ισπανικών εφημερίδων παραμονές του αγώνα με τον Άρη, έγραφαν ότι δεν είναι εύκολο παιχνίδι. Θέλω να πω ότι δεν το θεωρούν κακό το πρωτάθλημα εδώ".



Για το EURO 2004...


"Πριν κατακτήσει η Ελλάδα το ευρωπαϊκό υπήρχαν σχόλια πολλά για την Ελλάδα ότι παίζει αμυντικά και στον αέρα αλλά εγώ είδα ότι τελικά το κέρδισε το ευρωπαϊκό. Και νομίζω ότι δίκαια το κέρδισε".



Για το θέμα με Πουέρτα...


"Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείτε με την λέξη ερωτηματικά. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρόκειται για ένα μεγάλο χτύπημα για την Σεβίλλη και το ποδόσφαιρο. Επρόκειτο για έναν μεγάλο παίκτη".



Για το Ρεάλ - Ολυμπιακός...


"Αυτή την εποχή δεν παίζει καλά η Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός έχει ένα καλό ρόστερ και εύχομαι να παίξει καλά και να κερδίσει".



Για την ομάδα της καρδιάς του...


"Η καρδιά μου ανήκει στην Μπόκα. Είμαι οπαδός της Μπόκα. Τα καλύτερά μου χρόνια ήταν στην Βιγιαρεάλ αλλά η καρδιά μου ανήκει στην Μπόκα".



Για το είδωλο όλων των αργεντινών...


"Είναι πολύ δύσκολο να πει κάποιος κάτι συγκεκριμένο για αυτό. Πρέπει να ξεχωρίσει κανείς τον Μαραντόνα ποδοσφαιριστή και τον Μαραντόνα άνθρωπο. Εγώ πιστεύω ότι δύο πράγματα τον οδήγησαν σε αυτό. Οικογενειακές δυσκολίες και το περιβάλλον. Όταν σε θεωρούν Θεό, είναι δύσκολο να συνηθίσεις σε αυτές τις καταστάσεις".
















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ