ΑΕΚ

ΑΕΚ ώρα… μηδέν!

ΑΕΚ ώρα… μηδέν!
Ριβάλντο

Με 10 γκολ ενεργητικό και μηδέν παθητικό, βρίσκεται στην κορυφή και μετά από 13 χρόνια (video)

Η ΑΕΚ του Ριβάλντο έλεγαν όλοι το καλοκαίρι… Δικαίως. Ο ρυθμιστής για τα τρία τελευταία πρωταθλήματα του Ολυμπιακού, προσδίδει αίγλη, ασφάλεια στα δύσκολα και κυρίως κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους με την ακτινοβολία αλλά και τις παραστάσεις του. Ωστόσο είναι οι μικροί ήρωες της άμυνας εκείνοι που κάνουν τη διαφορά. Δεν έχουν μάσκες να φορέσουν όπως ο Μπλάνκο όταν σκοράρει, έχουν όμως να επιδείξουν ένα σημαντικό επίτευγμα: το 0 στην άμυνα. Πάμε λοιπόν:
Ο Κολοσσός: Η κλάση του διεθνώς γνωστή, όμως πέρασε πολλά και δύσκολα. Ύστερα από δύο χρόνια χαμηλής πτήσης, γεμάτα τραυματισμούς και αναποδιές, ο Τραϊανός Δέλλας είναι και πάλι ο αμυντικός που θαυμάσαμε στο Euro. Υγιής και δυνατός, ηγέτης και ψύχραιμος όταν η μπάλα καίει. Δύσκολα θα περνούσε η ΑΕΚ από το Σάλτσμπουργκ αν δεν ήταν παρών. Το ίδιο και στη Νέα Σμύρνη. Η παρουσία του ήταν και πάλι καταλυτική. Και κυρίως ενθαρρυντική για τους υπόλοιπους. Όταν ο Δέλλας είναι καλά, η ομάδα παίρνει βαθμούς και χωρίς να παίζει το τέλειο ποδόσφαιρο. Γιατί απλά ξέρει να κατευθύνει, να ηγείται, να κυριαρχεί.

Ο υποτιμημένος: Ο Ζεράλδο Άλβες, ο αμυντικός που κόστισε μόλις 200.000 ευρώ στην ΑΕΚ, είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει τη δουλειά του. Δεν είναι σταρ, δεν θα γίνει ποτέ και εν κατακλείδι δεν είναι και το ζητούμενο. Στόπερ με πολύ καλές τοποθετήσεις, καλά ανακλαστικά και κυρίως προσήλωση στην τακτική και στις εντολές του προπονητή. Ενδεχομένως να μην είναι καλύτερος του Μπρούνο Τσιρίλο, δεν είναι όμως και αμελητέα παρουσία. Έχει την παιδεία του αμυντικού που ξέρει να είναι σταθερός και δυναμικός και το ότι υστερεί σε τεχνική δεν λέει και πολλά. Όπως είπε και ο Φερέρ… ας μην περιμένουμε να βάζει και γκολ (ασχέτως αν το κάνει και αυτό που και που).

Το ρολόι: Έτσι τον αποκάλεσε ο προπονητής του (ελβετικό ρολόι) θέλοντας να καταδείξει τον τρόπο που ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα παίζει τη θέση του αριστερού μπακ. Όπως ένα καλά κουρδισμένο ρολόι που σπάνια χάνει δευτερόλεπτα (φάσεις). Η κλάση του είναι όντως ξεχωριστή, ειδικά για τα φτωχά ελληνικά δεδομένα όπου οι αριστεροί μπακ σπανίζουν. Συνήθως στη χώρα μας σε αυτή τη θέση χρησιμοποιούνται παίκτες με καλό πόδι το δεξί! Ο Αργεντινός είναι καταπληκτικός και στην κάλυψη. Ξέρει πότε να γίνει τρίτος στόπερ, πότε να βγει σε βοήθεια και πότε να κάνει επαγγελματικά φάουλ χωρίς να εξωθήσει τον διαιτητή να του υποδείξει κίτρινη κάρτα. Ο Φερέρ του προσέδωσε έναν πολύ εύστοχο χαρακτηρισμό.

Ο σίγουρος: Την τελευταία ώρα και με το μικρό κάζο που της επεφύλασσε ο Μορέτο νωπό, η διοίκηση της ΑΕΚ έβγαλε λαγό από το μεταγραφικό καπέλο! Γιούργκεν Μάχο το όνομά του! Τερματοφύλακας που ήλθε με κίνητρο να παίξει βασικός με την Αυστρία στο Euro κι όχι απλά να κάνει καριέρα στην Ελλάδα. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.. Ο Στέφανο Σορεντίνο αποτελεί μια ανάμνηση για τους φίλους της ΑΕΚ, καλή μεν, όχι και τόσο νοσταλγική δε. Σκεφτείτε να γυρίσει ο Ιταλός το καλοκαίρι και να πει ότι θέλει να επιστρέψει στην Ένωση! Πάμε στον Μάχο όμως… Τόσο σταθερό τερματοφύλακα που να κοστίζει μόλις 300.000 ευρώ (όσα πλήρωσε η ΑΕΚ στην Καϊζερσλάουτερν για να τον αποκτήσει!) είναι σπάνιο να βρεις με τόσο λίγα χρήματα. Ένα τυχερό λαχείο που κλήρωσε αμέσως.

Η παρέα τους: Η ΑΕΚ περιμένει σαφώς περισσότερα από τον Ταμαντάνι Ενσαλίβα, τον Άκη Ζήκο και τον Έντσον Ράμος. Ωστόσο δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει ότι και αυτοί έχουν συμβάλει στο να μην έχει δεχτεί γκολ η ομάδα στο πρωτάθλημα. Ο πρώτος ήταν εξαιρετικός στα τελευταία δύο ματς και δείχνει να ανεβαίνει όσο εξοικειώνεται στις συνθήκες της μεγαλύτερης ομάδας από αυτή που έπαιζε. Ο δεύτερος είναι πολύ μακριά από τον Ζήκο που θαυμάσαμε στη Μονακό, αλλά τα χρόνια περνούν, να μην το ξεχνάμε αυτό. Βοηθάει και προσπαθεί. Ο τρίτος είναι περισσότερο χαφ παρά αμυντικός και μαθαίνει τη θέση. Ας του δώσουμε χρόνο, είναι ικανός για σπουδαία πράγματα στο μέλλον.

Δείτε τα γκολ με τον Πανιώνιο:
















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ