ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-3

Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-3
αεκ πανηγυρικο

Χωρίς να αποδόσει ποιοτικό ποδόσφαιρο η ΑΕΚ πέρασε και από την δύσκολη έδρα της Νέας Σμύρνης με 3-0

Αρχικά τους τρεις βαθμούς που την διατηρούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τέταρτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια. Έπειτα το γεγονός πως Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος, Σέζαρ άνοιξαν το λογαριασμό σκοράροντας για πρώτη φορά φέτος και τέλος, πως κράτησε ανέπαφη (10-0 γκολ) την εστία της για 360 λεπτά στο πρωτάθλημα κόντρα σε μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Σούπερ Λίγκα.
Το θέαμα στη Ν. Σμύρνη ήταν κατώτερο των αναμενομένων καθώς Πανιώνιος και ΑΕΚ είχαν συνηθίσει τον κόσμο τους σε καλύτερο ποδόσφαιρο. Οι Νεοσμυρνιώτες προσπάθησαν βέβαια περισσότερο από τους φιλοξενούμενους να βγάλουν κάποια καλά στοιχεία στο χορτάρι, αλλά με εξαίρεση ένα τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν το καλό πρόσωπο των προηγούμενων αγωνιστικών.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανιώνιος (Εβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Πλετς, Μάκος, Μαϊστόροβιτς, Κουμορτζί (77΄ Νικολάου), Σπυρόπουλος, Φερνάντες, Γουνδουλάκης (77΄ Αραβίδης), Κόντης, Τζιμπούρ (87΄ Σκούφαλης)

ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Μάχο, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Δέλλας, Αλβες, Ζήκος, Ενσαλίβα, Ριβάλντο (82΄ Κονέ), Μανού (60΄ Παπασταθόπουλος), Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο (68΄ Ζούλιο Σέζαρ)
Με μια ματιά
Ο Φερέρ επανέφερε στην αρχική ενδεκάδα τους Μπλάνκο, Ζήκο και η ΑΕΚ με το αγαπημένο 4-4-2 του Ισπανού παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης με στόχο την τέταρτη σερί νίκη.

Στην αντίπερα όχθη ο Λίνεν δεν επεφύλαξε εκπλήξεις κατεβάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Κρέσιτς, Μανιάτης, Πλετς, Τζιμπούρ, Μάκος, Κουμορτζί, Κόντης, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Φερνάντες.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχαν κιτρινόμαυρο χρώμα με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά στην αναμέτρηση. Στο 5ο μόλις λεπτό μετά από κόρνερ του Ριβάλντο και κεφαλιά του Λυμπερόπουλου, ο Φερνάντες έδιωξε πάνω στη γραμμή. Έξι λεπτά αργότερα το σκηνικό ήταν ίδιο αλλά όχι και η κατάληξη. Ο μετρ του είδους "Ρίμπο" εκτέλεσε φάουλ, ο Λυμπερόπουλος με την πλάτη γυρισμένη στο τέρμα έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κρέσιτς.

Το 0-1 για την Ένωση είχε τελείως διαφορετική εξέλιξη από ότι θα περίμενε κανείς. Οι παίκτες του Φερέρ "εξαφανίστηκαν" από το γήπεδο, ενώ αυτοί του Πανιωνίου πήραν τον έλεγχο πιέζοντας τους κιτρινόμαυρους που αναπόφευκτα οπισθοχώρησαν.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν έχασαν ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Στο 30' ο Μάχο πραγματοποίησε δύσκολη απόκρουση στο διαγώνιο σουτ του Γρηγόρη Μάκου, στο 3'΄ ο Αυστριακός πρόλαβε με υποδειγματική έξοδο σε τετ-α-τετ τον Κόντη, ενώ στο 40' το σουτ του Τζιμπούρ έξω από την περιοχή -αφού βρήκε και σε παίκτη της ΑΕΚ- προσέκρουσε στο δοκάρι.

Στην επανάληψη ο Φερέρ έβγαλε τον Μανού, από τον οποίο είχε πολλά παράπονα για την αμυντική του λειτουργία στην αριστερή πλευρά περνώντας στην αναμέτρηση τον Παπασταθόπουλο ελευθερώνοντας παράλληλα τον Ράμος από τα δεξιά. Λίγο αργότερα απέσυρε και τον Μπλάνκο που δεν είχε τροφοδοτηθεί καθόλου μέχρι εκείνη τη στιγμή βάζοντας στο παιχνίδι τον Σέζαρ.

Μέχρι το 79' ο Πανιώνιος είχε μεν την κατοχή αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις αντίστοιχε φάσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Κομουρτζί να πραγματοποιεί το χειρότερό του παιχνίδι.

Σε εκείνο το λεπτό ο νεοεισελθών Σέζαρ με μία ενέργειά του έκρινε το ματς υπέρ της ΑΕΚ, όταν στο έκλεψε από το Μανιάτη τη μπάλα και κέρδισε πέναλτι από τον Πλετς. Ο Ριβάλντο το εκτέλεσε εύστοχα, σημειώνοντας το πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα στην καριέρα του στην ΑΕΚ. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ζούλιο Σέζαρ από ασίστ του Ράμος, στο 94', σε μία μαγική επιστροφή μετά τον τραυματισμό του.

Το τελικό 3-0 σαφώς και δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης με την ΑΕΚ να περνάει από μία εξαιρετικά δύσκολη έδρα, κόντρα σε μία ομάδα που εκτός το εξαιρετικό ποδόσφαιρο που παίζει φέτος δεν είχε δεχθεί γκολ μέχρι σήμερα.

*** Tο περίπτερο της ΑΕΚ στο “Sportshow” επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Παναγιώτης Λαγός, Παντελής Καπετάνος και Περπαρί Χετεμάι. Οι τρεις ποδοσφαιριστές έμειναν για αρκετή ώρα, έβγαλαν φωτογραφίες και υπέγραψαν αυτόγραφα στους φίλους της ομάδας, τονίζοντας ότι σιγά – σιγά αφήνουν πίσω τους μακρόχρονους τραυματισμούς και ετοιμάζονται να επανέλθουν για να ενισχύσουν την ομάδα στην προσπάθεια εκπλήρωσης των στόχων της.
Συνέντευξη Τύπου


Λορένσο Σέρα Φερέρ: " Για εμάς ήταν ένα μεγάλος θρίαμβος, που ήρθε βάση σοβαρής και υπεύθυνης δουλειάς. Είχαμε όρεξη από το πρώτο λεπτό. Είχαμε σωστή διάταξη και κάναμε το ματς που θέλαμε. Από στημένη φάση καταφέραμε και πετύχαμε το πρώτο γκολ και ίσως μετά από εκείνη τη στιγμή χάσαμε λίγο τον έλεγχο και είχαμε κάποια κενά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αφοσιωμένοι και όσο προχωρούσε το παιχνίδι όλα πήγαιναν καλά. Ο Πανιώνιος έπρεπε να ρισκάρει και εμείς το εκμεταλλευτήκαμε σε συνδυασμό με τις τρεις αλλαγές που κάναμε. Ήταν .ένα καλό ματς και συνεχίσουμε πολύ δυνατά με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ο Πανιώνιος είναι μια δουλεμένη ομάδα που δεν είχε δεχθεί γκολ μέχρι στιγμής και αυτό δίνει στη νίκη μας μεγαλύτερη αξία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζαμε Πέμπτη στην Αυστρία σε ένα γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα που μας κούρασε και δεν ήμασταν 100% έτοιμοι να αντέξουμε. Αυτό δεν είναι δικαιολογία για εμάς, αλλά μια πραγματικότητα.

Η ομάδα αποκτά καλή δυναμική. Σήμερα ο «Ρίμπο» έπαιξε ταπεινά, δούλεψε, έκανε τη διαφορά με το φάουλ που εκτέλεσε και οδήγησε το πρώτο γκολ. Εμείς προσπαθούμε να ξεκουράσουμε κάποιους ποδοσφαιριστές και με σωστές δώσεις συμμετοχών των ποδοσφαιριστών να διατηρήσουμε την ομάδα σε καλή κατάσταση. Αλλά όταν βλέπουμε παίκτες σαν τον Ριβάλντο να θέλει να παίζει, τότε αυτό σημαίνει ότι έχουμε τη σωστή νοοτροπία. Τώρα μπορούμε, πάντως, να τον ξεκουράσουμε για μερικές ημέρες κατά τη διάρκεια της διακοπής



".

Έβαλντ Λίνεν: " Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Έπαιξε ένα καλό ματς κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Αξίζαμε οτιδήποτε άλλο εκτός από την ήττα. Μια ομάδα έπαιζε μπάλα σε ολόκληρο τον αγώνα. Ήταν δύσκολο για εμάς να παίζαμε καλύτερα απέναντι στην ΑΕΚ, έχοντας 5 παιχνίδια στην πλάτη μας μαζί με αυτό της Πέμπτης κόντρα στην Σοσό. Αν κερδίζαμε εμείς με αυτόν τον τρόπο που κέρδισε η ΑΕΚ, τότε σημαίνει ότι θα ήμασταν ομάδα κορυφής, γιατί μόνο αυτές οι ομάδες κερδίζουν χωρίς να παίζουν καλό ποδόσφαιρο.

Στα πρώτα 15 λεπτά δεν παίχτηκε καθόλου μπάλα. Είχε όλο διακοπές, κάτι που δεν κατάλαβα γιατί έγινε. Όλοι ήθελαν να δουν ποδόσφαιρο, αλλά ήταν δύσκολο. Σε κάθε φάουλ γινόταν συζήτηση. Το γκολ ήρθε από ένα φάουλ που δεν ξέρω κατά πόσο ήταν. Ο Μαιστόροβιτς που πήγε να μπαρκάρει τον Λυμπερόπουλο του έγινε φάουλ. Μετά μπήκαμε στο παιχνίδι κάναμε ευκαιρίες και παίξαμε καλά. Στο δεύτερο μέρος είχαμε την κατοχή μέχρι και το 2ο γκολ που δεν ξέρω αν ήταν πέναλτι.

Προσπαθήσαμε σκληρά, αλλά κουραζόμασταν με το χρόνο. Δεν είχαμε πλέον πολλές ευκαιρίες. Θέλω να συγχαρώ την ομάδα και τους οπαδούς που στάθηκαν στο πλευρό μας. Αν είχα έναν παίκτη τύπου Τζιμπούρ θα τον έβαζα νωρίτερα, αλλά είναι τραυματίες οι Λουρέντσο και Ντελούρα. Όσον αφορά τον Αραβίδη είναι ακόμα νεαρός, αλλά θα έρθει ο χρόνος συμμετοχής και γι αυτά τα παιδιά στο άμεσο μέλλον. Δεν είμαστε ούτε ΑΕΚ, ούτε ΟΣΦΠ που έχουνε δύο ενδεκάδες. Ο Κόντης έπαιξε γιατί ήταν έτοιμος να παίξει. Το Σάββατο προπονήθηκε



".

Όλα τα λεφτά...
O Κόσμος του Πανιωνίου:

1. Επιβεβαίωσε με την παρουσία του σε αγώνα πρωταθληματος πως επιστρέφει στις εξέδρες
2. Χειροκρότησε τον Ριβάλντο την ώρα που ο Βραζιλιάνος έγινε αλλαγή, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στο ελληνικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
3. Δεν σταμάτησε να τραγουδάει ούτε λεπτό, ενώ συνέχισε και μετά το τέλος του αγώνα.
4. Χειροκρότησε τους παίκτες του Πανιωνίου παρά την ήττα αναγνωρίζοντας όσα έχουν κάνει μέχρι σήμερα ο Λίνεν και οι παίκτες του.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το ποδόσφαιρο που απέδωσαν οι δύο ομάδες. Ίσως με τις εμφανίσεις στις προηγούμενες αγωνιστικές μας κακόμαθαν και περιμέναμε περισσότερα.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΑΕΚ
(Λορένσο Σέρα Φερέρ): Mάχο, Σίλβα, Αρουαμπαρένα, Ζεράλδο, Δέλλας, Ενσαλίβα, Ριβάλντο, Ζήκος, Μπλάνκο, Μανού, Λυμπερόπουλος
Η 11άδα των γηπεδούχων Πανιώνιος
(Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Πλετς, Τζιμπούρ, Μάκος, Κουμορτζί, Κόντης, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Φερνάντες.

Γήπεδο: "Δημοτικό Νέας Σμύρνης" (11.700)

Διαιτητής:Βασάρας Κ.



1' Έναρξη αγώνα
5' Κόρνερ ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Ο Ριβάλντο εκτέλεσε το κόρνερ ο "Λύμπε" έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Φερνάντες απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.
11' Γκολ ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Ο Ριβάλντο εκτέλεσε πολύ όμορφα το φάουλ στην καρδιά της άμυνας του Πανιωνίου και ο Νίκος Λυμπερόπουλος με κεφαλιά προς τα πίσω άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς για την Ένωση.
12' Σουτ ΑΕΚ Ριβάλντο
Ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κρέσιτς.
20' Σχόλιο
Ο Πανιώνιος προσπαθεί να ισορροπήσει το παιχνίδι μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα της Ένωσης και το 0-1.
23' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Φερνάντες
30' Ευκαιρία Πανιώνιος Μάκος
Ο Μάκος έκανε το σουτ από πλαγια θέση, αλλά ο Μάχο απέκρουσε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα.
34' Σχόλιο
Πολύ καλύτερος ο Πανιώνιος στα τελευταία λεπτά πιέζει για την ισοφάριση.
35' Ευκαιρία Πανιώνιος Κόντης
Ο Κόντης βγήκε μόνος του τετ α τετ με τον Μάχο αλλά άνοιξε πολύ την μπάλα με αποτέλεσμα να κοπεί από τον πορτιέρο της ΑΕΚ.
40' Δοκάρι Πανιώνιος Τζιμπούρ
Ο επιθετικός του Πανιωνίου έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει σε πόδια αμυντικών, μετά στο δοκάρι του Μάχο και κόρνερ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
52' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Δέλλας
57' Φάουλ Πανιώνιος Πλετς
Ο Πλετς εκτέλεσε με δύναμη το φάουλ από μακρυνή απόσταση αναγκάζοντας τον Μάχο σε μία ακόμα απόκρουση
60' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μανού έδωσε τη θέση του στον Παπασταθόπουλο
64' Σχόλιο
Έχει πέσει πολύ ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο.
66' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Τζιμπούρ
69' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μπλάνκο έδωε τη θέση του στον Σέζαρ.
73' Φάουλ Πανιώνιος Τζιμπούρ
Ο επιθετικός του Πανιωνίου προσπάθησε να σκοράρει με απ'ευθείας φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρια του Μάχο.
76' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Νικολάου πέρασε στη θέση του Κουμορτζί.
76' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Αραβίδης πέρασε στη θέση του Γουνδουλάκη.
79' Πέναλτι ΑΕΚ
Ο Σέζαρ κέδρισε το πέναλτι από τον Πλετς.
80' Γκολ ΑΕΚ Ριβάλντο
Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε έυστοχα το πέναλτι κάνοντας το 2-0.
82' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Κονέ στη θέση του Ριβάλντο
87' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Τζιμπούρ έδωσε τη θέση του στον Σκούφαλη.
92' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Μάχο
93' Γκολ ΑΕΚ Σέζαρ
Με πλασέ μέσα από την περιοχή ο Σέζαρ έκανε το 3-0.
95' Λήξη αγώνα
































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ