ΑΕΚ

Ζούλιο Σέζαρ: "Στο χέρι μας η πρόκριση"

Ζούλιο Σέζαρ: "Στο χέρι μας η πρόκριση"
New Image

Ο βραζιλιάνος εξτρέμ της ΑΕΚ ισχυρίστηκε ότι με τη βοήθεια του κόσμου της, η ΑΕΚ μπορεί να τα καταφέρει απέναντι στις Φιορεντίνα και Βιγιαρεάλ, τις οποίες υποδέχεται στο ΟΑΚΑ

Σχολιάζοντας την κλήρωση που φέρνει την ΑΕΚ αντιμέτωπη κατά σειρά με τις Έλφσμποργκ, Φιορεντίνα, Μλάντα Μπόλεσλαβ και Βιγιαρέαλ (δηλαδή την τέως ομάδα του Μάρτιν Αρουαμπαρένα) ο «Ζουλίνιο» επεσήμανε:
Για το ότι η ΑΕΚ θα ανττιμετωπίσει τις Βιγιαρεάλ και Φιορεντίνα εντός έδρας:


«Πιστεύω ότι είναι καλή συγκυρία, γενικά πάντως είναι ένας δύσκολος όμιλος. Με τη βοήθεια του κόσμου μας, ελπίζω να τα καταφέρουμε και γιατί όχι να νικήσουμε και τις δύο στο ΟΑΚΑ. Το θέμα είναι να πάρουμε όσο πιο πολλές νίκες μπορούμε».

Για το αν είναι καλό που η ΑΕΚ θα παίξει εκτός έδρας με την Ελφσμποργκ τόσο σύντομα (25/10):

«Είναι θετικό, γιατί δεν θα έχει τόσο κρύο. Εμείς έχουμε συνηθίσει σε έναν άλλο καιρό και θα ήταν πιο δύσκολο αν τους αντιμετωπίζαμε με βαρύ χειμώνα. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να επιστρέψουμε με τη νίκη από τη Σουηδία».


Για το ότι η ομάδα έχει βαρύ πρόγραμμα στη συνέχεια:

«Το πρόγραμμα είναι βαρύ αλλά δεν νομίζω ότι είναι και δύσκολο. Άλλωστε έχουμε βρει έναν ρυθμό και πάνω σε αυτόν θα συνεχίσουμε. Διαθέτουμε πλούσιο ρόστερ ως ομάδα και μπορούν να αντικατασταθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Δεν είναι πρόβλημα το πρόγραμμα».

Για το αν θα μετρήσει το γεγονός ότι ο Αρουαμπαρένα αγωνιζόταν στη Βιγιαρεάλ:

«Επαιξε πολλά χρόνια εκεί ο Μάρτιν και σίγουρα έχει πολλές εμπειρίες. Μπορεί να μας δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τη Βιγιαρεάλ. Ελπίζω ότι με τη βοήθεια τη δική του και του κοινού μας όλα θα πάνε καλά».

Το συμπέρασμα της κλήρωσης

Η ΑΕΚ καλείται να αντιμετωπίσει τους δύο ισχυρούς αντιπάλους του ομίλου στο ΟΑΚΑ και τους δύο θεωρητικά πιο αδύνατους εκτός έδρας. Με μία πρώτη ματιά, το στοιχείο αυτό είναι ενθαρρυντικό διότι οι Κιτρινόμαυροι έχουν σαφώς περισσότερες πιθανότητες να πάρουν βαθμούς από τη Βιγιαρεάλ και τη Φιορεντίνα από όσες αν τις αντιμετώπιζαν εκτός έδρας.

Στον αντίποδα όμως μάλλον θα αποδειχθεί απαραίτητο να κατακτήσουν βαθμούς και μακριά από το γήπεδό τους, αυτούς που (θεωρητικά πάντα) θα είχαν πιο εύκολα στο σακούλι τους εφόσον αντιμετώπιζαν τις Έλφσμποργκ και Μλάντα Μπόλεσλαβ εντός έδρας.

Πρέπει να επισημανθεί επίσης ότι η σουηδική ομάδα, την οποία η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σε 15 ημέρες, διαθέτει γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα όπως αυτός του «Μπούλεν Αρένα» (έδρα της Σάλτσμπουργκ) που τόσο δυσκόλεψε τους Κιτρινόμαυρους.

Εν κατακλείδι ο όμιλος δεν είναι εύκολος, δεν είναι ωστόσο και ο χειρότερος δυνατός. Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει δύο υποδεέστερες ομάδες ενώ τις δύο θεωρητικά πιο ισχυρές θα της κοιτάξει στα μάτια παίζοντας στην έδρα της (όπου στα τελευταία πέντε ευρωπαϊκά ματς έχουν ηττηθεί διαδοχικά οι Χαρτς, Λιλ, Μίλαν και Σάλτσμπουργκ και έχει περάσει νικηφόρα μόνο η Παρί Σεν Ζερμέν).

Αν προσδοκά σε μία καλή ευρωπαϊκή πορεία τότε οφείλει να προκριθεί από το συγκεκριμένο γκρουπ. Έστω ως τρίτη...

Φερέρ: Θετική η σειρά των αγώνων

Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας για την κλήρωση του κυπέλλου UEFA τονίζοντας ότι ο όμιλος της Ενωσης είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο θωρεί πλεονέκτημα το ότι οι Κιτρινόμαυροι θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τη Φιορεντίνα και τη Βιγιαρεάλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Φιορεντίνα και η Βιγιαρεάλ έχουν πολύ μεγάλη παράδοση και πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία και αγωνίζονται σε δύο από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η κλήρωση μας έφερε αντιμέτωπους με ομάδες επιπέδου Champions League. Ο όμιλος μας είναι αντάξιος της κορυφαίας διοργάνωσης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εμείς έχουμε πολύ διάθεση και όρεξη να σταθούμε σε αυτή τη διοργάνωση επιδιώκοντας κάτι περισσότερο από αξιοπρεπείς εμφανίσεις.

Οι δύο θεωρητικά δυνατές ομάδες, η Φιορεντίνα και η Βιγιαρεάλ, θα έρθουν στην Αθήνα, αυτό είναι θετικό γιατί θα τις αντιμετωπίσουμε στην έδρα μας. Ο κόσμος της ομάδας γνωρίζει πώς να μετατρέπει το γήπεδό μας σε δυνατή και δύσκολη έδρα για τους αντιπάλους και ξέρει πως να μας δίνει την πιο σημαντική βοήθεια στη διάρκεια του αγώνα. Ελπίζω να δώσουμε μεγάλη χαρά στον κόσμο μας εδώ.

Το πρώτο παιχνίδι στη Σουηδία όπου υπάρχει τεχνητό χορτάρι, αποτελεί ένα μειονέκτημα για εμάς και αυτό το διαπιστώσαμε στον αγώνα με την Σάλτσμπουργκ. Εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα, θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε κάθε δυσκολία για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό».





Την κλήρωση σχολίασαν επίσης ο Ταμαντανί Ενσαλίβα και ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Βιγιαρεάλ, ομάδα με την οποία μεγαλούργησε στην Ισπανία.

Οι δηλώσεις του Ενσαλίβα:

«Έχουμε καλή ομάδα και το έχουμε δείξει μέχρι στιγμής τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο πρώτο παιχνίδι με την Σάλτσμπουργκ», είπε ο Καναδός παίκτης της ΑΕΚ και συνέχισε: «Το Κύπελλο UEFA και ο όμιλος αυτός είναι μία πρόκληση για μας, προκειμένου να δείξουμε τις δυνάμεις μας και το ποιοι πραγματικά είμαστε. Το γεγονός ότι παίζουμε εντός με τις δύο θεωρητικά ποιο δυνατές ομάδες κάνει για εμάς όλα τα ματς δύσκολα. Διότι, μπορεί στο ποδόσφαιρο να μην υπάρχουν εύκολα ματς, αλλά Φιορεντίνα και Βιγιαρεάλ είναι σίγουρα πιο δυνατές ομάδες. Από την άλλη ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις εκτός έδρας, ειδικά σε γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα, όπως αυτό της Έλφσμποργκ. Έχουμε καλή ομάδα, παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο».


Η τοποθέτηση του Αρουαμπαρένα:

«Είναι ένας δύσκολος όμιλος και σίγουρα όλοι θα περιμένουν ότι η Βίγιαρεάλ και η Φιορεντίνα θα τερματίσουν πρώτες. Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, ωστόσο, δεν είναι έτσι. Σημασία έχει ποιος θα παίξει καλύτερα και σίγουρα εμείς θα πάμε σε αυτά τα παιχνίδια έχοντας σκοπό να τα κερδίσουμε. Το γεγονός ότι θα παίξουμε ενάντια στην Βιγιαρεάλ μου φαίνεται προσωπικά πολύ ωραίο και πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ