ΗΡΑΚΛΗΣ

Aτρόμητος-Ηρακλής 1-1

Aτρόμητος-Ηρακλής 1-1
New Image

Ίσόπαλη με 1-1 έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ατρόμητο και Ηρακλή, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με τον Λουτσιάνο στο 19ο λεπτό και τους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίζουν με αυτογκόλ του Γεωργίου στο 86ο λεπτό

Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με την καταρρακτώδη βροχή να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες των παικτών, με τους φιλοξενουμένους να φεύγουν πάντως άκρως ικανοποιημένοι από το γήπεδο του Περιστερίου, καθώς πέτυχαν την ισοφάριση στο 86ο λεπτό με αυτογκόλ, χωρίς να έχουν να παρουσιάσουν κάποια επικίνδυνη φάση από την έναρξη του δευτέρου μέρους και μετά.
Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για τον Ατρόμητο εντός έδρας μετά από δύο νίκες που μετρούσε απέναντι σε Λεβαδειακό (2-1) και Λάρισα (2-0), με τους Περιστεριώτες να χάνουν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν μόνοι δεύτεροι στη βαθμολογία και να ισοβαθμούν πλέον στην τρίτη θέση με τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής έφτασε τους τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα, με τους "κυανόλευκους" να μένουν όμως στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετά τις νίκες των Λεβαδειακού και Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηρακλής δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, καθώς σε σύνολο επτά αγώνων οι γηπεδούχοι μετρούς τρεις επιτυχίες, ενώ τέσσερι ματς έχουν βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ατρόμητος (Όγιος): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Ανατολάκης, Ολιβέιρα, Μαρίνος, Ιωάνου, Ρέγες, Κουτσοσπύρος (60' Ρόβας) Σίριο, Λουτσιάνο (78' Γεωργίου) Κορακάκης

Ηρακλής (Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Παπαζαχαρίας, Ζμπόντσακ, Κατσαμπής, Πουρσανίδης, Νικολόπουλος (35' Κομβολίδης) Έμερσον, Χλωρός, Παπαδόπουλος (56' Γκαρσία), Ροντρίγκο, Μαλαγκουένο

Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Ανατολάκης, Μαρίνος, Λουτσιάνο, Ρόβας, Γελαδάρης (Ατρόμητος), Παπαζαχαρίας, Χλωρός (Ηρακλής)
Με μια ματιά
Με τον αέρα του γηπεδούχου αλλά και την υψηλότερης θέσης στη βαθμολογία, ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στο ματς θέλοντας να μπει από νωρίς στη θέση του οδηγού.

Φρόντισε μάλιστα να δείξει τις όχι και τόσο... φιλόξενες διαθέσεις του στο 3ο λεπτό, με τον Κουτσοσπύρο να πατάει στην αντίπαλη περιοχή από θέση πλάγια δεξιά, με τον Πάρντο να αναγκάζεται να αποκρούσει με γροθιές για να διώξει τον κίνδυνο.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Λουτσιάνο ελίχθηκε λίγο έξω από την περιοχή, βρήκε τον Γελαδάρη που κινούνταν από τα αριστερά, με το σουτ του τελευταίου από πλάγια θέση εντός περιοχής του Πάρντο να φέυγει αρκετά άουτ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι "πατούσαν" καλύτερα στο γήπεδο, έχοντας μία ελαφρά υπεροχή, χωρίς πάντως να μπορέσουν να επιβάλλουν γρήγορο ρυθμό από τις αρκετές διακοπές στο ματς.

Το 1-0 για την ομάδα του Όγιος ήρθε πάντως στο 19ο λεπτό με μία στημένη φάση, από τον σπεσιαλίστα του είδους, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα.

Με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά με το "φαρμακερό" αριστερό του πόδι κατάφερε να τη στείλει (στην πορεία της βρήκε και στο κεφάλι παίκτη του τείχους) στο οριζόντιο δοκάρι του εμβρόντητου Πάρντο, και στη συνέχεια εκείνη να καταλήγει στα δίχτυα.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ηρακλής προσπάθησε να κάνει και αυτός αισθητή την παρουσία του στο ματς, με τον Νικολόπουλο να προσπαθεί να τροφοδοτεί τον Χλωρό στην αντίπαλη περιοχή, όμως τον Μιχαηλίδη να "διαβάζει τη φάση" και να βγαίνει έγκαιρα απομακρύνοντας τη μπάλα.

Στο επόμενο δεκάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την βροχή να πέφτει καταρρακτωδώς, και τα δυνατά μαρκαρίσματα να έχουν την τιμητική τους. Στο 31ο λεπτό ο Ηρακλής έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο μέρος, με τον Χλωρό να παίρνει -αν και πιεζόμενος- την κοντινή κεφαλιά, η οποία όμως δεν ήταν τόσο δυνατή και κατέληξε στην αγκαλιά του Μιχαηλίδη.

Η επόμενη άξια αναφοράς φάση σημειώθηκε στο 40ο λεπτό, με τον κινητικότητα Λουτσιάνο να βρίσκεται σε θέση αριστερά και αφού απέφυγε δύο αντιπάλους έκανε το δυνατό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο Ηρακλής προσπάθησε να "απαντήσει" με το σουτ του Ροντρίγκο όμως στο 41ο λεπτό να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τον Μιχαηλίδη.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για το πρώτο μέρος, όπου το γκολ του Λουτσιάνο ήταν η μοναδική όαση σε ένα μέτριο ποιοτικά ματς, με ελάχιστες φάσεις στις δύο εστίες, αρκετές διακοπές και πολλά φάουλ.

Στο δεύτερο μέρος η χειροτέρεψη των καιρικών συνθηκών επηρέασε πάρα πολύ τους παίκτες και των δύο ομάδων, με τις φάσεις άξια αναφοράς να είναι συγκεντρωμένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Στο 48ο λεπτό ο σκόρερ του Ατρομήτου, Λουτσιάνο, έκανε ωραία κίνηση, ελίχθηκε έξω από την περιοχή του Ηρακλή, με το σουτ του όμως να αποκρούεται από σώματα.

Στο 52ο λεπτό ο Κουτσοσπύρος βρέθηκε μόνος του σε πλεονεκτική θέση στην αντίπαλη περιοχή όμως η μπάλα κόλλησε στο βαρύ τερέν, γεγονός που έδωσε χρόνο στους Θεσσαλονικείς να απομακρύνουν.

Στο 59ο λεπτό ήταν και πάλι οι γηπεδούχοι που απείλησαν κάπως, με τον Ρέγες να κάνει το σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πάρντο.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμη περισσότερο, με την βοήθεια της... βροχής, και τις μονομαχίες των παικτών να θυμίζουν σε πολλές περιπτώσεις αγώνα πόλο, και το γκολ να αναζητείται από κάποια στημένη φάση.

Αυτό συνέβη τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του 90λεπτου, με τον Ηρακλή να καταφέρνει να φτάσει στην ισοφάριση στην πρώτη καλή στιγμή του στο δεύτερο μέρος.

Ο Ροντρίγκο εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, με τον Γεωργίου (είχε περάσει στο 78' στη θέση του Λουτσιάνο) να γίνεται ο μοιραίος παίκτης για την ομάδα του, καθώς βρήκε τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 90ο λεπτό ο Ηρακλής λίγο έλειψε να "κλέψει" το ματς, με τον Κατσαμπή να πιάνει με υπερένταση κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, η οποία έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μιχαηλίδη.
Όλα τα λεφτά...
Το πανέμορφο γκολ του Λουτσιάνο, με το οποίο ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ. Όσα χρόνια και αν περάσουν ο Βραζιλιάνος δεν ξεχνάει να επιδεικνύει τη μεγάλη του κλάση και τεχνική, με τα χτυπήματα φάουλ που φεύγουν από το αριστερό του πόδι να αποτελούν κίνδυνο-θάνατο για τους αντίπαλους γκολκίπερ.

Τα άσχημα παιχνίδια που παίζει η μπάλα... Ο Γκιγιέρμο Όγιος πέρασε στο 78ο λεπτό τον Γεωργίου στη θέση του Λουτσιάνο, όμως ο αντικαταστάτης του Βραζιλιάνου σκόραρε σε... λάθος τέρμα, καθώς στο 86ο λεπτό έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη, ο οποίος δεν χρειάστηκε να επέμβει και πολλές φορές στο 90λεπτο.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την καταρρακτώδη βροχή που δυσκόλεψε πάρα πολύ το έργο των παικτών, με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι φτωχό και τις φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι πολύ λίγες.
To Live του αγώνα...
Σουτ Ατρόμητος
Σουτ του Ανατολάκη έξω από την περιοχή, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πάρντο.
Συνθέσεις ομάδων
Γήπεδο:Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Τρύφωνας (Κέρκυρας)

Πιθανές συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γκιγιέρμο Όγιος): Mιχαηλίδης, Γελαδάρης, Μαρσέλο Ολιβέιρα, Ανατολάκης, Ιωάννου, Λουτσιάνο, Κορακάκης, Χοσέ Λουίς, Κουτσοσπύρος, Θίριο, Μαρίνος

Ηρακλής (Ιβάν Γιοβάνοβιτς):Πάρντο, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Μαλαγκουένιο, Σμπόντσακ, Πουρσανίδης, Εμερσον, Τόζι Νέτο, Παπαδόπουλος, Χλωρός, Νικολόπουλος









1' Έναρξη αγώνα
Ξεκίνησε ο αγώνας.
3' Ευκαιρία Ατρόμητος
Πρώτη ευκαιρία για τον Ατρόμητο, με τον Κουτσοσπύρο να μπαίνει στην μεγάλη περιοχή του Ηρακλή από τα δεξιά, και τον Πάρντο να αποκρούει με γροθιές το σουτ του Έλληνα επιθετικού.
5' Σουτ Ατρόμητος
O Λουτσιάνο βρίσκει με ωραία μπαλιά τον Γελαδάρη, το σουτ του τελευταίου όμως από πλάγια θέση εντός περιοχή έφυγε απελπιστικά άουτ.
10' Σχόλιο
Συμπληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Ατρομήτου να έχει μία ελαφρά υπεροχή.
14' Σχόλιο
To παιχνίδι διακόπηκε για δύο λεπτά, μετά τον τραυματισμό του Χλωρού, στον οποίο χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
19' Γκολ Ατρόμητος
Γκολ από τον Λουτσιάνο με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, 1-0 για τον Ατρόμητο. Η μπάλα βρήκε λίγο στο κεφάλι ενός παίκτη του Ηρακλή που ήταν στο τείχος, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα αιφνιδιάζοντας τον Πάρντο.
20' Ευκαιρία Ηρακλής
Σε αντεπίθεση του Ηρακλή, ο Νικολόπουλος τροφοδότησε με κεφαλιά τον Χλωρό, αλλά ο Μιχαηλίδης βγήκε έγκαιρα και απομάκρυνε τη μπάλα με τα πόδια.
22' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος
Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα, που την αντικρύζει ο Γιώργος Ανατολάκης.
23' Σχόλιο
H βροχή είναι καταρρακτώδης, με τις ομπρέλες να αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στις εξέδρες του γηπέδου του Περιστερίου.
26' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος
Δεύτερη κίτρινη κάρτα για παίκτη του Ατρομήτου, αυτή τη φορά είναι ο Μαρίνος που την δέχεται για σκληρό φάουλ.
28' Σχόλιο Ηρακλής
Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Ηρακλή κρατούν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και προσπαθούν να ισορροπήσουν σιγά σιγά το ματς.
31' Ευκαιρία Ηρακλής
Eυκαιρία για τον Ηρακλή να κάνει το 1-1, με την κεφαλιά του Χλωρού να καταλήγει στην αγκαλιά του Μιχαηλίδη.
35' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Πρώτη αλλαγή για τον Ηρακλή, με τον Κομβολίδη να παίρνει τη θέση του Νικολόπουλου, ο οποίος δεν μπορούσε να συνεχίσει το ματς.
39' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής
Ο Παπαχαρίας γίνεται ο πρώτος παίκτης του Ηρακλή που δέχεται κίτρινη κάρτα, για σκληρό φάουλ στον Λουτσιάνο.
40' Σουτ Ατρόμητος
Ο Λουτσιάνο αποφεύγει δύο αντιπάλους και κάνει το αριστερό σουτ με εξωτερικό φάλτσο, με τη μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πάρντο.
41' Σουτ Ηρακλής
Σουτ του Ροντρίγκο από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, το οποίο όμως είναι αδύναμο και καταλήγει με ευκολία στην αγκαλιά του Μιχαηλίδη.
43' Σχόλιο
Oι παίκτες του Ηρακλή ψάχνουν την ισοφάριση, όμως δυσκολεύονται να πατήσουν στην περιοχή του Ατρομήτου.
45' Λήξη ημιχρόνου
Τέλος πρώτου ημιχρόνου, με τον διαιτητή Κύρκο να αφήνει να παιχθούν τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Έναρξη δευτέρου μέρους, με τους παίκτες του Ατρομήτου στη σέντρα, με την βροχή να έχει δυναμώσει.
48' Σουτ Ατρόμητος
O Λουτσιάνο έκανε ωραία κίνηση, ελίχθηκε έξω από την περιοχή, με το σουτ του να αποκρούεται από σώματα.
53' Σχόλιο
Το γήπεδο έχει γίνει πολύ βαρύ μετά την βροχή που πέφτει ασταμάτητα, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά τις προσπάθειες των παικτών να παίξουν αξιόλογο ποδόσφαιρο.
56' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Δεύτερη αλλαγή για τον Ηρακλή, και αυτή αναγκαστική. Αποχωρεί ο Παπαδόπουλος και τη θέση του παίρνει ο Γκαρσία.
59' Σουτ Ατρόμητος
Πρώτη καλή φάση, με σουτ του Ρέγες από το ύψος της μεγάλης περιοχής να φεύγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πάρντο.
60' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Πρώτη αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Ρόβας παίρνει τη θέση του Κουτσοσπύρου.
66' Σχόλιο
Σε εξαιρετικά αργούς ρυθμούς το ματς, με τον Ατρόμητο να κρατάει με άνεση το υπέρ του 1-0.
69' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος
Kίτρινη κάρτα στον Λουτσιάνο για διαμαρτυρία.
75' Σχόλιο
Ο Χλωρός έχει πέσει στον αγωνιστικό χώρο, μετά από σύγκρουση που είχε με τον Γελαδάρη.
77' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος
Kίτρινη κάρτα ο Ρόβας.
78' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Δεύτερη αλλαγή για Ατρόμητο με τον Λουτσιάνο να δίνει τη θέση σου στον Γεωργίου.
81' Σουτ Ατρόμητος
Σέντρα-σουτ του Μαρίνου από τα δεξιά πέρασε πάνω από το δοκάρι του Πάρντο.
86' Γκολ Ηρακλής
Ισοφαρίζει ο Ηρακλής. Εκτέλεση κόρνερ του Ροντρίγκο, με τον Γεωργίου να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθεια να την διώξει σε κόρνερ.
90' Κεφαλιά Ηρακλής
Eυκαιρία για τον Ηρακλή να κάνει το 1-2, με τον Κατσαμπή να παίρνει με υπερένταση την κεφαλιά από κοντά και τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μιχαηλίδη.
90' Λήξη αγώνα
Tέλος αγώνα, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 με τα τέρματα των Λουτσιάνο για τον Ατρόμητο και Γεωργίου (αυτογκόλ) για τον Ηρακλή.

















































TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ