ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 0-3

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 0-3
Σέζαρεκ

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης, που συνέτριψε τον ΟΦΗ με 3-0 στο Παγκρήτιο Στάδιο

Δύο γκολ για τους νικητές σημείωσε ο Σέζαρεκ (32', 64') κι ένα ο Παντελιάδης (88'). Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως από το 41' ο ΟΦΗ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρουμπάκη με απευθείας κόκκινη κάρτα για κτύπημα εκτός φάσης.
Oι συνθέσεις των ομάδων
ΟΦΗ (Ράινερ Μάουρερ): Πίρσμαν, Μπαρκαουάν, Ταραλίδης (46' Νουαφόρ), Σίμιτς, Πίτσος, Πόποβιτς (63' Ντρούλιτς), Ισά, Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Κουνενάκης (68' Γκέρμπερ), Λεοζίνιο.

Αστέρας Τρίπολης (Πάουλο Κάμπος): Αμπάρης, Μασάντο, Ψωμάς, Καρντόσο, Σέζαρεκ, Ντε Σόουζα, Λαζαρίδης, Μάρτινς (83' Παντελιάδης), Μασάρα (92' Οφρυδόπουλος), Φιλόμενο (78' Κανακούδης), Λαδάκης.

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Βοηθοί: Γενναίος (Αθηνών), Ακρίβος (Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Γιανναδάκης (Λασιθίου)

Κίτρινες κάρτες: Κουνενάκης, Ισά (ΟΦΗ), Μασάρα, Φιλόμενο (Αστέρας Τρίπολης)

Κόκκινες κάρτες: Κουνενάκης (ΟΦΗ, 41' απευθείας κόκκινη κάρτα)
Με μια ματιά
Η ομάδα της Πελοποννήσου σημείωσε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ελλάδας, χάρη σε δύο τέρματα του Σέζαρεκ στο 32' και στο 64' κι ένα του Παντελιάδη στο 88'. Ο ΟΦΗ, που ήταν νωθρός, αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 41', όταν και αποβλήθηκε ο Ρουμπάκης για αντιαθλητικό φάουλ.

Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που απείλησε για πρώτη φορά... Στο 8', το σουτ του Λεοζίνιο μπλόκαρε ο Αμπάρης, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης απάντησε στο 15', όταν σε εκτέλεση φάουλ του Φιλομένο, απομάκρυνε ο Πίρσμαν.

Η νεοφώτιστη ομάδα ανέβασε την απόδοσή της, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και ήταν φανερά καλύτερη μέσα στο γήπεδο. Έτσι, δεν άργησε στο 32' να φθάσει και στο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καρντόσο, ο Σέζαρεκ έπιασε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ (0-1).

Στο 38' ο Ρουμπάκης έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά απομάκρυναν οι αμυντικοί του Αστέρα Τρίπολης. Τρία λεπτά αργότερα (41'), ο παίκτης του ΟΦΗ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο φάουλ στον Μάρτινς και άφησε τους Κρητικούς για το υπόλοιπο του αγώνα με δέκα παίκτες.

Ο Αστέρας οργανώθηκε αμυντικά και με αντεπιθέσεις απείλησε και άλλες φορές την εστία του ΟΦΗ. Έτσι, στο 45', σε σουτ του Μάρτινς μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας Τρίπολης με την ίδια σωστή τακτική, η οποία απέδιδε καρπούς, κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 64' και πάλι με τον Σέζαρεκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Φιλόμενο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και έχασαν πολλές ακόμα ευκαιρίες να σκοράρουν.

Αυτό το κατάφεραν για τρίτη φορά στο 88' με τον Παντελιάδη, ο οποίος πέντε λεπτά νωρίτερα είχε μπει στη θέση του Μάρτινς, και κατάφερε να δώσει πανηγυρικό τόνο στην εμφατική νίκη του Αστέρα Τρίπολης, που ήταν εμφανώς ανώτερος από τον ΟΦΗ και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση των τριών βαθμών.
Συνέντευξη Τύπου
Ράινερ Μάουρερ (προπονητής ΟΦΗ): " Γνωρίζω ότι απογοητεύσαμε τον κόσμο μας και στα επόμενα ματς πρέπει να παίξουμε με καρδιά για να ανακάμψουμε. Κόντρα στον Αστέρα δείξαμε τον κακό εαυτό μας".

Πάουλο Κάμπος (προπονητή Αστέρα Τρίπολης): " Ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε δίκαια. Πρέπει, όμως, να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα και να προσέξουμε στη συνέχεια".
Όλα τα λεφτά
Φυσικά ο Αστέρας Τρίπολης, που ήταν εντυπωσιακός. Πάντως, οι φίλαθλοι του ΟΦΗ αξίζουν συγχαρητηρίων, καθώς στο τρίτο γκολ που σημείωσε η νεοφώτιστη ομάδα, χειροκρότησαν το συγκρότημα του Πάουλο Κάμπος. Ήταν η επιβράβευση για την τεράστια νίκη που σημείωσε ο σύλλογος της Αρκαδίας.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Για ένα ακόμα παιχνίδι, ο ΟΦΗ έδειξε ευάλωτος στην άμυνα και πλήρωσε την αδυναμία του αυτή. Οι Κρητικοί δεν σκόραραν (η επίθεση είναι το δυνατό τους σημείο) και η ήττα ήρθε φυσιολογικά.
Το Live του αγώνα
Συνθέσεις ομάδων
ΟΦΗ (Ράινερ Μάουρερ): Πίρσμαν, Μπαρκαουάν, Ταραλίδης, Σίμιτς, Πίτσος, Πόποβιτς, Ισά, Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Κουνενάκης, Λεοζίνιο.

Αστέρας Τρίπολης (Πάουλο Κάμπος): Αμπάρης, Μασάντο, Ψωμάς, Καρντόσο, Σέζαρεκ, Ντε Σόουζα, Λαζαρίδης, Μάρτινς, Μασάρα, Φιλόμενο, Λαδάκης.

1' Έναρξη αγώνα
8' Σουτ ΟΦΗ
Σουτ του Λεοζίνιο, μπλόκαρε ο Αμπάρης.
17' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης
Σουτ του Φιλόμενο μέσα από την περιοχή, ο Πίρσμαν απομάκρυνε την μπάλα και έσωσε την ομάδα του.
25' Σχόλιο
Ισορροπημένο το παιχνίδι στο Παγκρήτιο.
32' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Σέζαρεκ
Κεφαλιά του Σέζαρεκ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και 1-0 για τον Αστέρα Τρίπολης.
35' Σχόλιο
Πιο ουσιαστικός ο Αστέρας Τρίπολης, έχει αιφνιδιάσει τον ΟΦΗ.
38' Ευκαιρία ΟΦΗ
Ο Ρουμπάκης έκανε την ατομική ενέργεια και το πλασέ μέσα από την περιοχή της αντίπαλης ομάδας, οι αμυντικοί του Αστέρα Τρίπολης κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα και τον κίνδυνο για την ομάδα τους.
41' Κόκκινη κάρτα ΟΦΗ Ρουμπάκης
Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ρουμπάκη για εκτός φάσης κτύπημα στον Μάρτινς.
45' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης
Καλό σουτ του Μάρτινς μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του ΟΦΗ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
O Νουαφόρ πήρε τη θέση του Ταραλίδη.
53' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Κουνενάκης
55' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Μασάρα
56' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Φιλόμενο
63' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Ντρούλιτς πήρε τη θέση του Πόποβιτς.
64' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Σέζαρεκ
Με προβολή, ο Κροάτης επιθετικός δίνει σημαντικό προβάδισμα νίκης στον Αστέρα Τρίπολης.
68' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Γκέρμπερ πήρε τη θέση του Κουνενάκη.
75' Σχόλιο
Ο Αστέρας Τρίπολης είναι καλύτερος και δίκαια προηγείται.
78' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Κανακούδης πήρε τη θέση του Φιλόμενο.
82' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Ισά
83' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Παντελιάδης πήρε τη θέση του Μάρτινς.
88' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Παντελιάδης
Με πλασέ ο νεοεισελθών ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.
92' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Οφρυδόπουλος πήρε τη θέση του Μασάρα.
93' Λήξη αγώνα
Λήξη αγώνα ύστερα από τρία λεπτά καθυστερήσεων.



























TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ