ΑΕΛ

ΑΕΚ-Λάρισα 1-0

ΑΕΚ-Λάρισα 1-0
Αεκ-Λάρισα-Πανηγυρικό

Αν και αγωνίστηκε από το 12ο λεπτό με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μάχο, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τη Λάρισα, πετυχαίνοντας την πέμπτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα

Το παιχνίδι κινδύνεψε να ματαιωθεί λόγω της καταρρακτώδους βροχής που είχε κανεί πολύ βαρύ το τερέν του Ολυμπιακού Σταδίου, όμως μετά τις διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δύο ομάδων και τον διαιτητή Κασναφέρη πάρθηκε η απόφαση να ξεκινήσει το ματς, με νέα ώρα έναρξης τις 19.45 (το γεγονός ότι αμφότερες οι ομάδες αγωνίζονται την Πέμπτη στο UEFA μέτρησε στην απόφαση για τη μή ματαίωση του αγώνα).
Το νικητήριο γκολ της Ένωσης σημείωσε μόλις στο 4ο λεπτό ο Γκουστάβο Μαντούκα, με υπέροχη ατομική ενέργεια και δυνατό αριστερό σουτ εκτός περιοχής που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κοτσόλη, ενώ παρότι αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα του Φερέρ είχε τρεις καλές στιγμές να πάει με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, οι "βυσσινί" προσπάθησαν να μεταφέρουν το παιχνίδι στα καρέ του Μορέτο, όμως οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει καλά τους χώρους γύρω από την περιοχή τους, με την μοναδική μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Γιώργου Δώνη να είναι το δοκάρι του Μπακαγιόκο στο 49ο λεπτό.

Έτσι, παρά την αποβολή του Μάχο και την απουσία του Ριβάλντο (τραυματίας) η Ένωση όχι μόνο κατάφερε να πάρει την πέμπτη νίκη της στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές και να διατηρηθεί στην κορυφή, αλλά κράτησε απαραβίαστη την εστία της για ένα ακόμη ματς, έχοντας πλέον συνολικό απολογισμό τερμάτων 11-0.

Στον αντίποδα, η Λάρισα έχει μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα μετά από πέντε αγώνες, γνώρισε την πέμπτη συνεχόμενη ήττα της από την ΑΕΚ μετά τον προβιβασμό της, ενώ αυτή ήταν η δέκατη σερί ήττα στις ισάριθμες τελευταίες επισκέψεις της στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την Ένωση.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Μάχο, Αρουαμπαρένα, Ράμος, Δέλλας, Αλβες, Ζήκος, Καφές, Ζούλιο Σέζαρ (12' Μορέτο), Μαντούκα (46' Παπασταθόπουλος), Λυμπερόπουλος (58' Μανού), Μπλάνκο

Λάρισα (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Κυριακίδης (46' Μπαχράμης), Γκαλίτσιος, Πάρα (67' Μπουκουβάλας), Κλέιτον, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Φέρστερ (60' Κόζλεϊ), Βενέτης, Μπακαγιόκο.
Με μια ματιά
Μπορεί το ματς να καθυστέρησε να ξεκινήσει 45 λεπτά εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έκανε "βαρύ" τον αγωνιστικό χώρο, όμως οι δύο ομάδες δεν φάνηκαν καθόλου επηρεασμένες από αυτό το γεγονός, με το πρώτο 5ο λεπτό να επιφυλάσει συγκινήσεις στους φίλους της Ένωσης που αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες και πήγαν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Μάχο χρειάστηκε να επέμβει, αποκρούοντας επικίνδυνη σέντρα του Πάρα από τα αριστερά, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση το "κρύο" γήπεδο ζεστάθηκε για τα καλά!

Ο Μαντούκα ξεκίνησε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, απέφυγε με όμορφο τρόπο δύο αντιπάλους που προσπάθησαν να τον αναχαιτίσουν και με δυνατό αριστερό σουτ λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής την έστειλε "συστημένη" στην δεξιά γωνία του Κοτσόλη, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Με τον αέρα του 1-0 η Ένωση προσπάθησε να πετύχει ένα ακόμη τέρμα, με τον Μπλάνκο να έχει ένα εκπληκτικό τετ α τετ με τον Κοτσόλη, αλλά τον γκολκίπερ των "βυσσινί" να βγαίνει κερδισμένος στην μονομαχία αυτή.

Και εκεί που φαινόταν ότι η Ένωση είχε το πάνω χέρι από το ξεκίνημα ήρθε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς, με τον Πάρα να εφορμά προς την "κιτρινόμαυρη" περιοχή, τον Μάχο να τον ανατρέπει έξω από την περιοχή, και τον Κασναφέρη να δείχνει (σωστά) την κόκκινη κάρτα στον Αυστριακό γκολκίπερ, καθώς ο παίκτης των Θεσσαλών βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Ο Σέρα Φερέρ ήταν αναγκασμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων να "θυσιάσει" έναν παίκτη από τη μέση και μπροστά, με τον Σέζαρ να αποχωρεί από το ματς μόλις στο 12ο λεπτό προκειμένου να μπει στο ματς και να υπερασπιστεί την εστία της Ένωσης ο Μορέτο.

Το αποτέλεσμα αυτής της αποβολής ήταν να πέσει αισθητά ο ρυθμός της αναμέτρησης, με την Λάρισα να έχει περισσότερο την κατοχή της μπάλας και να αρχίζει σταδιακά να πιέζει, με την Ένωση να παίζει πιο συντηρητικά και τη μεγάλη φάση να απουσιάζει μέχρι το ημίωρο.

Στο 30ο λεπτό, η Λάρισα έστειλε το πρώτο απειλητικό "μήνυμα" στους γηπεδούχους, με τον Βενετίδη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή από πάσα του Μπακαγιόκο και τον Μορέτο να αποκρούει ασταθώς το σουτ του αριστερού μπακ. Η ευκαιρία αυτή δεν είχε όμως συνέχεια για τους φιλοξενούμενους, με τους παίκτες του Σέρα Φερέρ να βγαίνουν μπροστά και να χάνουν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να κάνουν το 2-0.

Στο 34ο λεπτό ο Λυμπερόπουλος έπιασε την κεφαλιά από την καρδιά της μεγάλης περιοχής μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαντούκα, όμως αυτή έφυγε άουτ, ενώ πέντε λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Κοτσόλης "κατέβασε τα ρολά".

Αρχικά είπε "όχι" στον Νίκο Λυμπερόπουλο αποκρούοντας το σουτ του Μεσσήνιου έξω από την περιοχή, ενώ "νίκησε" και τον Καφέ, ο οποίος πήρε το "ριμπάουντ" και επιχείρησε να τον πλασάρει.

Η τελευταία ευκαιρία για το πρώτο 45λεπτο είχε και πάλι τους γνώριμους "πρωταγωνιστές", με τον Δέλλα να εκτελεί φάουλ, τον Λυμπερόπουλο να παίρνει κεφαλιά-ψαράκι, και τον Κοτσόλη να αποκρούει.

Στην επανάληψη, η Λάρισα άγγιξε το γκολ, όμως την τύχη να χαμογελάει στην ΑΕΚ και το εύθραστο 1-0 να παραμένει. Με την πλάτη στο τέρμα και με τον Δέλλα γαντζωμένο πάνω του, ο Μπακαγιόκο έκανε κάτι σαν τακουνάκι μεταξύ μεγάλης και μικρής περιοχής, με τη μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι του Μορέτο και να απομακρύνεται.

Στην φάση αυτή οι Θεσσαλοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα ζητώντας πέναλτι σε τράβηγμα της φανέλας του Πάρα από τον Αρουαμπαρένα (επιχείρησε να πάει προς την πορεία της μπάλας), με τον τηλεοπτικό φακό να δείχνει ότι υπήξε τράβηγμα, άρα παράβαση, αλλά τον Κασναφέρει να διατάζει να συνεχιστεί το ματς.

Στο 55ο λεπτό το σου του Λυμπερόπουλου έξω από την περιοχή κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Μάχο, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Φερέρ αντικατέστησε τον "Λύμπε", περνώντας στη θέση του τον Μανού.

Όσο περνούσε η ώρα, η Λάρισα ήταν αυτή που προσπαθούσε περισσότερο για το γκολ, όμως δεν μπόρεσε να κάνει τις κλασικές ευκαιρίες, με τα σουτ των Μπακαγιόκο και Φωτάκη να μην αποτελούν ενόχληση για τον Μορέτο, ενώ στο 71ο λεπτό ο Κλέιτον δοκίμασε τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ της Ένωσης.

Η Λάρισα είχε αφήσει πολλούς κενούς χώρους καθώς ο Γιώργος Δώνης τα έπαιζε όλα για όλα (πέρασε στο ματς ό,τι επιθετικούς είχε), με την ΑΕΚ να βρίσκει την ευκαιρία να απειλεί στην αντεπίθεση.

Στο 86ο λεπτό ο Κοτσόλης υποχρεώθηκε να διώξει με δυσκολία σε κόρνερ εντυπωσιακό σουτ του Μπλάνκο, ενώ ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου, ο Ράμος βγήκε μόνος του στην κόντρα, όμως καθυστέρησε και έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους να βάλουν την κόντρα στο σουτ του και να απομακρύνουν.

Στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων, ο φίλοι της Ένωσης "καρδιοχτύπησαν" στο 91', με τον Κόζλεϊ να παίρνει την κεφαλιά μπροστά από τους αμυντικούς της ΑΕΚ, όμως η μπάλα έφυγε παράλληλα από την εστία του Μορέτο.
Συνέντευξη Τύπου
Λορένσο Σέρα Φερέρ: "Είναι πολύ σημαντική αυτή μας η νίκη και εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές μου, αφού καταφέραμε να συνεχίσουμε ένα πολύ καλό σερί, με μηδέν παθητικό στην άμυνα και 15 βαθμούς σε πέντε αγώνες.

Όσον αφορά στον Μαντούκα, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, απλώς πιστεύω πως έχει ακόμα την επιθυμητή αγωνιστική ετοιμότητα και αυτό που είπα από την αρχή είναι πως θα ήθελα να ενισχύσω την ομάδα από τα άκρα, για αυτόν τον λόγο προτίμησα τους Ράμος και Μανού.

Ήθελα να καλύψω και τα κενά που ενδεχομένως να αφήνει ο Μαντούκα, ο οποίος δεν μπορεί εκ των πραγμάτων, να αγωνίζεται και στην άμυνα και στην επίθεση".





Γιώργος Δώνης: "Νομίζω ότι ήταν ένα ανοιχτό ματς, όπου στην εξέλιξη του παιχνιδιού έπαιξε σημαντικό ρόλο, η αποβολή του τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Για την ομάδα μου, αυτό που μπορώ να πω, είναι πως χρησιμοποίησε όλες τις μεθόδους και τους τρόπους ανάπτυξης της, είτε από τον κεντρικό άξονα είτε με πλαγιοκοπήσεις, φτάνοντας πολλές φορές την μπάλα γύρω από την περιοχή της ΑΕΚ, αλλά παρότι δημιουργήσαμε ευκαιρίες και δεν τις τελειώσαμε, οι τελικές μας προσπάθειες δεν ήταν οι κατάλληλες ώστε να βάλουμε κάποιο τέρμα".



"Προσπαθήσαμε αρκετά μέσα στο παιχνίδι να σκοράρουμε, αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου όμως από την ομάδα μου σήμερα, ήταν το γεγονός ότι δεν παίξαμε ομαδικά και παίξαμε πολύ ατομικά. Αυτό δεν μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε δύσκολες καταστάσεις για την άμυνα της ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ αμύνθηκε πολύ καλά με 10 παίκτες στο μισό γήπεδο και όπως καταλαβαίνετε δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, να διασπάσεις μια άμυνα που σε περιμένει στο μισό γήπεδο. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, που κατάφερε με έναν παίκτη λιγότερο, να πάρει αυτό το παιχνίδι.

Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια μπροστά για να πάρουμε αποτελέσματα και να κυνηγήσουμε την διάκριση στην Ευρώπη".





Όλα τα λεφτά...
Το υπέροχο γκολ του Μαντούκα ο οποίος, χόρεψε στη... βροχή πριν στείλει τη μπάλα με δυνατό σουτ στην δεξία γωνιά του Κοτσόλη, με την προσπάθεια του αυτή να δίνει υποσχέσεις για μεγάλο θέαμα στη συνέχεια, άσχεται αν αυτό δεν ήρθε.

Ο Μορέτο, ο οποίος πήρε τη θέση του Μάχο στο 12ο λεπτό και κατάφερε να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του, διευρύνοντας και αυτός με τη σειρά του του απίστευτο σερί της Ένωσης, η οποία κρατάει για 450 αγωνιστικά λεπτά απαραβίαστη την εστία της.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον βαρύ αγωνιστικό χώρο που δεν επέτρεψε στις δύο ομάδες να αποδώσουν επιθετικό ποδόσφαιρο.

Την αδυναμία της Λάρισας να φτιάξει φάσεις μπροστά στην εστία του Μορέτο, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 12ο λεπτό.

To Live του αγώνα...
Σχόλιο
Σοβαρός κίνδυνος αναβολής καθώς η κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ λόγω της καταρρακτώδους βροχής δεν επιτρέπει την διεξαγωγή του αγώνα.
Σχόλιο
Αν ο αγώνας ξεκινήσει τελικά η ώρα έναρξης του έχει μετατεθεί για τις 19:45
Σχόλιο
Σύμφωνα με δηλώσεις του Κασναφέρη ο αγώνας θα ξεκινήσει κανονικά στις 19:45
Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΚ
(Λορένσο Σέρα Φερέρ):Μάχο, Ράμος, Άλβες, Δέλλας, Αρουαμπαρένα, Ζήκος, Καφές, Μαντούκα, Ζούλιο Σέζαρ, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Λάρισα
(Γιώργος Δώνης):Κοτσόλης, Βενετίδης, Κυριακίδης, Γκαλίτσιος, Πάρα Φακούντο,Κλέιτον, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Φέρστερ, Βενέτης, Μπακαγιόκο
Κίτρινη κάρτα
Σχόλιο
Λήξη αγώνα
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο:OAKA

Διαιτητής:Kασναφέρης

Οι πιθανές συνθέσεις

AEK: Μάχο, Αρουαμπαρένα, Παπασταθόπουλος, Άλβες, Ράμος, Ενσαλίβα, Ζήκος, Μαντούκα, Σέζαρ, Λαγός, Λυμπερόπουλος

Λάρισα:Koτσόλης, Φέρστερ, Κώτσιος, Πάρα, Βενετίδης, Σαρμιέντο, Μπαχράμης, Κλεϊτον, Φωτάκης, Καλαντζής, Κόζλεϊ







1' Έναρξη αγώνα
Ο αγώνας ξεκινά με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στη σέντρα
3' Ευκαιρία Λάρισα Κλέιτον
Σέντρα του Βραζιλιάνου από τα αριστερά με τον Μάχο να αποκρούει.
4' Γκολ ΑΕΚ Μαντούκα
Ξεκινώντας από δεξιά ο Μαντούκα αδειάζει τρεις αντιπάλους και με δυνατό αριστερό σουτ ανοίγει το σκορ
8' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Φωτάκης
11' Ευκαιρία ΑΕΚ Μπλάνκο
Ανεπανάληπτο τετ α τετ του Μπλάνκο ο οποίος σημαδεύει τον Κοτσόλη
12' Κόκκινη κάρτα ΑΕΚ Μάχο
Ανατροπή έξω από την περιοχή του Πάρα από τον Μάχο κι επειδή ο παίκτης της Λάρισας ήταν σε προφανή θέση για γκολ ο Μάχο αντίκρισε την κόκκινη κάρτα
12' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μορέτο πήρε τη θέση του Ζούλιο Σέζαρ
26' Σχόλιο
Ο ρυθμός του παιχνιδιού έχει πέσει δραματικά μετά την αποβολή του Μάχο
30' Ευκαιρία Λάρισα Βενετίδης
Ο Μπακαγιόκο μοιράζει την μπάλα στα αριστερά στο Βενετίδη ο οποίος σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή με το αριστερό αναγκάζοντας το Μορέτο σε ασταθή απόκρουση
34' Ευκαιρία ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαντούκα ο Λυμπερόπουλος πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να καταλήγει άουτ
40' Ευκαιρία ΑΕΚ Καφές
Ο Λυμπερόπουλος σουτάρει και ο Κοτσόλης αποκρούει ασταθώς με αποτέλεσμα να πάρει το ριμπάουντ ο Καφές και να χάσει την ευκαιρία να σκοράρει από πλεονεκτική θέση
43' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Φέρστερ
44' Ευκαιρία ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Μετά από εκτέλεση φάουλ του Δέλλα ο Λυμπερόπουλος προσπάθησε με κεφαλιά ψαράκι να κάνει το 2-0 αλλά η μπάλα πέρασε άουτ
44' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Βενέτης
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Παπασταθόπουλος στη θέση του Μαντούκα
46' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Μπαχράμης στη θέση του Κυριακίδη
49' Δοκάρι Λάρισα Μπακαγιόκο
Με πλάτη στο τέρμα ο Μπακαγιόκο δοκιμάζει κάτι σαν τακουνάκι από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι αφού βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μορέτο
54' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Ζήκος
55' Ευκαιρία ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Μπλάνκο και Λυμπερόπουλος κάνουν το 1-2 έξω από την μεγάλη περιοχή της Λάρισας με το δεύτερο να σουτάρει χλιαρά και τον Κοτσόλη να αποκρούει σταθερά
56' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Βενετίδης
58' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Η ΑΕΚ ολοκληρώνει τις αλλαγές της με τελευταία αυτή του Μανού στη θέση του Λυμπερόπουλου
60' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Κόζλεί αντικαθιστά το Φέρστερ
61' Σουτ Λάρισα Μπακαγιόκο
Αδύναμο σουτ του Μπακαγιόκο, έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, το οποίο εύκολα αποκρούει ο Μορέτο
64' Σουτ Λάρισα Φωτάκης
Σουτ της απελπισίας από το Φωτάκη με την μπάλα να φεύγει μακριά από την εστία του Μορέτο
67' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Μπουκουβάλας εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Πάρα
71' Σουτ Λάρισα Κλέιτον
Ο Κλέιτον δοκιμάζει ένα τεχνικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα περνάει άουτ, κοντά από το κάθετο αριστερό δοκάρι του Μορέτο
75' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Αρουαμπαρένα
81' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Μπαχράμης
81' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Γκαλίτσιος
86' Σουτ ΑΕΚ Μπλάνκο
Εντυπωσιακό σουτ από τον Ισμαέλ Μπλάνκο, από τα όρια της μεγάλης περιοχής, ο Κοτσόλης απομακρύνει σε κόρνερ
89' Ευκαιρία ΑΕΚ Ράμος
Μόνος του ο Ράμος στην αντεπίθεση, αλλά τον προλαβαίνουν οι αντίπαλοι αμυντικοί και τον αναγκάζουν να σουτάρει βεβιασμένα και τη μπάλα να απομακρύνεται από την εστία των γηπεδούχων
91' Ευκαιρία Λάρισα Κόζλει
Σέντρα από τα δεξιά για τη Λάρισα, κεφαλιά του Κόζλει μπροστά από τους αμυντικούς της ΑΕΚ με τη μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία του Μορέτο

























































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ