ΒΕΡΟΙΑ

Βέροια-Παναθηναϊκός 0-2

Βέροια-Παναθηναϊκός 0-2
Ιβανσιτς

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 την Βέροια παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα. Ιβανσιτς, "Σάλπι" τα γκολ (vids)

Το "διπλό" ήταν μονόδρομος για τους παίκτες του Ζοσέ Πεσέιρο (είχε ζητήσει το 7Χ7 στα επόμενα καθοριστικά παιχνίδια), που πιθανώς το συνιδητοποίησαν στα αποδυτήρια του γηπέδου της Βέροιας, αφού μετά το 0-0 στα πρώτα 45 λεπτά, χωρίς οι "πράσινοι" να παίζουν καλά, άλλαξαν την εικόνα τους, ανέβασαν την απόδοσή τους και πήραν τελικά μια σπουδαία νίκη.
Ιβανσιτς και Σαλπιγγίδης ήταν τα "κλειδιά" της επιτυχίας για τους "πράσινους" με τον Πεσέιρο να έχει σωστές διορθωτικές επιλογές στο ματς ενώ από την ομάδα της Βέροιας που κατά διαστήματα είχε σπουδαία απόδοση ξεχώρισαν οι Ζουλίνιο, Κόλτζος, Ερέρα και Μπικόφσκι.

Την αναμέτρηση εκτός του προέδρου της ΠΑΕ κ. Μήτσου, και του Γιάσμινκο Βέλιτς παρακολούθησε και ο δεύτερος προπονητής της Αμπερντίν, Σάμι Κλαρκ από τις εξέδρες των επισήμων του γηπέδου της Βέροιας.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Βέροια (Ρ. Ντόστανιτς): Τέρολ, Αλεξίου (81' Μουαζαουί), Σαμαράς, Σέεντορφ (60' Ζιλβάν), Μπικόφσκι, Ζουλίνιο (74' Πάες), Κόλτζος, Παρμαξίδης, Πετκάκης, Μεντόζα, Ερέρα.

Παναθηναϊκός (Ζ. Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Μόρις, Γκούμας, Βύντρα, Νίλσον, Μάτος, Τζιόλης, Καραγκούνης (67' Δημούτσος), Ρομέρο (46' Ιβανσιτς), Παπαδόπουλος, Ν' Ντόι (71' Σαλπιγγίδης).

Διαιτητής:
Κ. Βασσάρας (Θεσ/νίκης)

Βοηθοί: Δ. Μποζατζίδης (Θεσ/νίκης), Δ. Σαραϊδάρης (Θεσ/νίκης)

Κίτρινες: Παρμαξίδης, Ζιλβάν (Βέροιας) / Καραγκούνης, Μόρις, Παπαδόπουλος, Νίλσον (Παναθηναϊκός)

Με μια ματιά...


Χωρίς καν να έχει μάθει καλά καλά τα όνοματά των παικτών του, ο κ. Ράτκο Ντόστανιτς παρουσίασε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 και τους Αλεξίου, Σαμαρά, Πετκάκη και Κόλτζο στην άμυνα, τους Μεντόζα, Παρμαξίδη (κέντρο), Σέεντορφ (αριστερά), Ζουλίνιο (δεξιά) στην μεσαία γραμμή και προωθημένους τους Μπικόφσκι και Ερέρα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ζοσέ Πεσέιρο όπως είχε προανναγείλει άλλαξε μερικά πρόσωπα στο αρχικό σχήμα (4-4-2) με τους Γκούμα, Ρομέρο και Ν' ΄Ντόι να είναι βασικοί. Στην άμυνα ο διεθνής αμυντικός προτιμήθηκε αντί του Σαριέγκι ως παρτενέρ του Μόρις με τους Νίλσον και Βύντρα στα άκρα.

Στην μεσαία γραμμή ο Καραγκούνης αν και με πρησμένο αστράγαλο έδωσε το παρών στην αριστερή πτέρυγα μαζί με τους Τζιόλη και Μάτος στο κέντρο και τον Ρομέρο στην δεξιά πλευρά. Στην επίθεση ο Σενεγαλέζος επιθετικός είχε την βοήθεια του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με μια μόνο καλή στιγμή μια εκτέλεση φάουλ του Ζουλίνιο στο 10', με την μπάλα να περνάει άουτ. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να δούνε πως έχουν στηθεί μέσα στο γήπεδο που από μια πρώτη ματιά έδειχνε να μην βοηθάει την προσπάθεια των πρωταγωνιστών.

Χωρίς ρυθμό και με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν λύσεις στον οργανωτικό τομέα το παιχνίδι κυλούσε με μια ανιαρή εικόνα τόσο από τους γηπεδούχους που έδειχναν περισσότερο να κρατούν το μηδέν και να περιμένουν μια ατομική προσπάθεια των Μπικόφσκι και Ερέρα, ενώ από την άλλη οι "πράσινοι" δεν μπορούσαν με τους Καραγκούνη και Ρομέρο να απειλήσουν (όπως ζητούσε ο Πεσέιρο).

Η επόμενη καλή στιγμή του ματς έγινε στο 34' με τον Ζουλίνιο και πάλι να σουτάρει και τον Μάλαρτζ να διώχνει με γροθιές ένα δυνατό σουτ του Βραζιλιάνου μέσου που ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης των γηπεδούχων.

Δύο φάσεις "στιγμάτησαν" το πρώτο κακό ημίχρονο προς το τέλος του. Στο 42' διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι για ένα οφ-σάιντ που υποδείχθηκε ο Μπικόφσκι ενώ ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για ένα τράβηγμα του Ν' Ντόι από τον Αλεξίου, με τον τηλεοπτικό φακό να δικαιώνει και στις δύο περιπτώσεις τον κ. Βασσάρα.

Στην επανάληψη ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Ιβανσιτς (που ζεσταίνονταν από το πρώτο ημίχρονο) και ο Αυστριακός μέσος τον δικαίωσε με την πρώτη ευκαιρία.

Ο αγαπητός "Ιβ", στην πρώτη επαφή του με την μπάλα στο 49' σούταρε δυνατά έξω από την μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Τέρολ, δίνοντας από νωρίς το προβάδισμα στους "πράσινους", που στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαν κάνει ούτε μια ευκαιρία.

Το γκολ αυτό άλλαξε την εικόνα του ματς, αφού οι "πράσινοι" πλέον απελευθερωμένοι από το άγχος έδειχναν να παίζουν καλύτερα και από την άλλη οι γηπεδούχοι πίσω στο σκορ αναγκάστηκαν να ανεβάσουν ρυθμό προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση.

Ετσι, στο 56' η κεφαλιά του Μπικόφσκι ανάγκασε δύσκολα τον συμπατριώτη του και αντίπαλο Μάλαρτζ να απομακρύνει σε κόρνερ. Μετά την εκτελεσή του από τον Κόλτζο και την κεφαλιά πάσα του Παρμαξίδη, ο Σαμαράς μέσα από την περιοχή έκανε το γυριστό σουτ με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

Στο δίλεπτο 58'-59', οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή ευκαιρία, όταν οι Παπαδόπουλος για τους φιλοξενούμενους και ο Μπικόφσκι από τους γηπεδούχους σούταραν χωρίς ωστόσο να στοχεύσουν σωστά. Στο 60' ο Ερέρα από πλεονεκτική θέση και μετά από αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων αστόχησε σε δυνατό συρτό διαγώνιο σουτ, μετά από σέντρα του Κόλτζου.

Στο 68' ο Μάτος και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ιβανσιτς προσπάθησαν να νικήσουν με τουτ τον Τέρολ, ωστόσο την πρώτη φορά η μπάλα κόντραρε στους αντίπαλους αμυντικούς ενώ την δεύτερη το σουτ του Αυστριακού ήταν χλιαρό και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε εύκολα.

Το παιχνίδι έδειχνε να "κρέμεται" σε μια κλωστή αφού στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει τον ρυθμό προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Την ίδια ώρα, ο κ. Ντόστανιτς είχε βάλει στο ματς (εκτός των Ζιλβάν και Πάες) και τον Μουζαουί προκειμένου να βρει μια λύση από τον πάγκο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Αντίθετα, ο Ερέρα (που στο παρελθόν έχει κάνει ζημιά στο "τριφύλλί") έχασε την καλύτερη ευκαιρία της "Βασίλισσας του Βορρά", σε κομβικό σημείο, όταν μετά την σέντρα του Κόλτζου στο 81', ο Ερέρα από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή σουταρε άουτ.

Οι "πράσινοι" εδραίωσαν την νίκη τους στις καθυστερήσεις, όταν μετά από ωραία προσπαθεια του Δημούτσου από τα δεξιά που σήκωσε την μπάλα για τον Σαλπιγγίδη και εκείνος με γυριστή κεφαλιά απο το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Τέρολ, "κλειδώνοντας" τους τρεις βαθμούς για τον Παναθηναϊκό.
Συνέντευξη Τύπου
Ράτκο Ντόστανιτς: " Ξέραμε ότι παίζαμε σήμερα με μια δυνατή και καλή ομάδα. Οσο και να ξέραμε αυτό το παιχνίδι. Τα παιδιά μου αξίζουν συγχαρητήρια γαιτί έκαναν ότι μπορούσαν στο παιχνίδι, αν κρίνουμε ότι δουλέψαμε μόνο έξι μέρες μαζί. Το παιχνίδι κρίθηκε στο γκολ του Ιβανσιτς και στην χαμένη ευκαιρία του Ερέρα".

Ζοσέ Πεσέιρο: " Νικήσαμε, αλλά δεν παίξαμε καλά. Παλέψαμε, όμως το παιχνίδι δεν πήγε σ’ αυτά που θέλαμε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Ευτυχώς είχαμε τη τύχη με το μέρος μας. Στις μεγάλες ομάδες καμιά φορά συμβαίνει να παίρνουν τη νίκη χωρίς να παίξουν καλά. Μπορούμε να πάμε καλύτερα.

Αρκεί να σας αναφέρω πως από τους παίκτες που έπαιξαν σήμερα, μόνο τρεις, τέσσερις προπονούνταν με την ομάδα, οι υπόλοιποι έλειπαν στις Εθνικές. Πρέπει να οργανωθούμε, αλλά θέλει χρόνο. Είμαι πολύ χαρούμενος που στη Βέροια ξεκίνησε νικηφόρα ένα σερί επτά αγώνων που έχουμε να δώσουμε σε 22 ημέρες.

Ο Καραγκούνης μου είπε πως είναι απόλυτα καλά. Είναι πολύ καλό για μας που μας είδε έτσι. Η Βέροια, μας έκανε τις περισσότερες ευκαιρίες απ’ όλες τις ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει. Πάντως κι εμείς στείλαμε κατάσκοπο στην Αμπερντίν



".

Γιώργος Καραγκούνης: "Είμαστε ικανοποιημένοι από τη νίκη. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, αφού πολλοί παίκτες έλειπαν τις προηγούμενες μέρες με τις Εθνικές τους και σίγουρα δεν είναι εύκολο να μπεις στο ρυθμό του πρωταθλήματος. Δεν έγινε καθόλου καλό παιχνίδι, και σ' αυτό έπαικε ρόλο και ο κακός αγωνιστικός χώρος. Δεν μπορούσες να παίξεις καλό ποδόσφαιρο, καλά καλά δεν μπορούσες να πατήσεις.

Το σημαντικό πάντως είναι ότι πήραμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Είναι σπουδαίο να κερδίζεις ακόμα και όταν δεν παίζεις τόσο καλά. Αυτό κάναμε σήμερα και αυτό είναι που κρατάμε. Κάθε νίκη είναι καλή, αφού σου ανεβάζει τη ψυχολογία και βοηθάει για να συνεχίσεις.

Εχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και στόχους που κυνηγάμε και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Απέναντι στην Αμπερντίν πρέπει να ξεκινήσουμε με νίκη. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που είναι απαραίτητοι".


Γιώργος Κόλτζος: "Νομίζω ότι είναι από τα παιχνίδια που δικαιούμασταν ακόμα και να κερδίσουμε. Εγινε πάλι αυτό που είχε γίνει και με την ΑΕΚ. Δημιουργούμε ευκαιρίες αλλά δεν βάζουμε γκολ. Ήμασταν καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό, πατούσαμε καλύτερα στο γήπεδο, χάσαμε κλασικές ευκαιρίες αλλά δεν βάλαμε γκολ.

Οι μεγάλες ομάδες έτσι είναι. Με λίγες ευκαιρίες σε τιμωρούν και σε κερδίζουν. Ήμασταν άτυχοι. Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, πειθαρχημένα όπως μας είχε πει ο νέος μας προπονητής και θέλαμε τη νίκη".



Ολα τα λεφτά...

Την παρουσία των "πράσινων" οπαδών που έδωσαν σε αντίθεση με την (εικόνα στη) Λεωφόρο βροντερό παρών. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού απ' όλη την Ελλάδα, ήταν δυναμικοί μετά την Τρίπολη και στην πόλη της Ημαθίας.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...

Τον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Βέροιας αλλά και τις πολλές κάρτες που μοίρασε ο κ. Βασσάρας στο παιχνίδι.

Tα γκολ του αγώνα σε video








To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
5' Σουτ Βέροια : Ερέρα
Ο Ερέρα βρήκε χώρο και επιχείρησε σουτ, μπλοκάρει με ευκολία ο Μάλαρτζ.
10' Άουτ Βέροια : Ζουλίνιο
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζουλίνιο απο τον άξονα, η μπάλα πάνω απο την εστία του Μάλαρτζ.
15' Σχόλιο
Η Βέροια δεν δίνει χώρο στον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα οι "πράσινοι" να μην έχουν κάνει "υποψία" ευκαιρίας στο πρώτο τέταρτο...
20' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
25' Σχόλιο
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπαθούν ν' αποκτήσουν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά μέχρι τώρα δεν τα έχουν καταφέρει...
26' Οφσάιντ Βέροια : Μπικόφσκι
30' Κεφαλιά Βέροια : Κεφαλιά
Εκτέλεση φάουλ του Ζουλίνιο απο τα δεξιά, ο Αλεξίου κεφαλιά, μπλοκάρει ο Μάλαρτζ.
32' Οφσάιντ Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
34' Σουτ Βέροια : Ζουλίνιο
Ο Ζουλίνιο βρήκε χώρο έξω απο την περιοχή και δοκίμασε σουτ, ο Μάλαρτζ ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε. Πρώτη αξιόλογη φάση στον αγώνα...
39' Σουτ Παναθηναϊκός : Μάτος
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάτος στον άξονα, μπλόκαρε ο Τέρολ.
42' Οφσάιντ Βέροια : Μπικόφσκι
43' Κίτρινη κάρτα Βέροια : Παρμαξίδης
45' Έναρξη καθυστερήσεων : 1'
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Ίβανσιτς στην θέση του Ρομέρο.
47' Οφσάιντ Βέροια : Ζουλίνιο
49' Γκολ Παναθηναϊκός : Ίβανσιτς
Ο Ίβανσιτς βρήκε χώρο έξω απο την περιοχή και με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στην γωνία του Τέρολ, που προσπάθησε να την απομακρύνει αλλά δεν τα κατάφερε...
50' Σχόλιο
Μόλις σημείωσε γκολ ο Ίβανσιτς, ο Πεσέιρο γύρισε στους παίκτες του και έκανε μια χειρονομία σαν να τους έλεγε: "Σας το είπα"...
52' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Μόρις
55' Σχόλιο
Με διαφορετική νοοτροπία στο β' ημίχρονο οι παίκτες του Παναθηναϊκού, πιέζουν περισσότερο και διεκδικούν με πάθος την μπάλα, κάτι που δεν υπήρχε στο πρώτο 45λεπτο...
56' Ευκαιρία Βέροια : Μπικόφσκι
Εκτέλεση φάουλ απο τ' αριστερά, ο Μπικόφσκι έκανε έξυπνη κεφαλιά, αλλά ο Μάλαρτζ κατάφερε να παραχωρήσει κόρνερ.
57' Ευκαιρία Βέροια : Σαμαράς
Στην εξέλιξη της φάσης, ο Παρμαξίδης έφερε με κεφαλιά την μπάλα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Σαμαράς έκανε γυριστό, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ...
58' Σουτ Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
Ο Παπαδόπουλος απο τα δεξιά βρήκε χώρο και επιχείρησε σουτ απο δύσκολη γωνία, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.
59' Σουτ Βέροια : Μπικόφσκι
Ο Ζουλίνιο έδωσε παράλληλα στον Μπικόφσκι που προσπάθησε να κάνει σουτ, άλλα είχε βάλει λάθος το σώμα και η μπάλα κατέληξε άουτ.
60' Ευκαιρία Βέροια : Ερέρα
Λάθος υπολογισμός του Νίλσον που άφησε την μπάλα να περάσει απο πάνω του, ο Ερέρα έκανε σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά έξω απο την εστία του Μάλαρτζ.
61' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Ο Ζιλβάν στην θέση του Σέεντορφ.
64' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Νίλσον
66' Κίτρινη κάρτα Βέροια : Αλεξίου
67' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Δημούτσος στην θέση του Καραγκούνη.
69' Σουτ Παναθηναϊκός : Μάτος
Ο Ν'Ντόι προσπάθησε να γυρίσει και να σουτάρει απο το ύψος της περιοχής, απομάκρυναν οι αμυντικοί της Βέροιας, αλλά ο Μάτος που ακολουθούσε έκανε σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
71' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Σαλπιγγίδης στην θέση του Ν'Ντόι.
72' Σουτ Παναθηναϊκός : Ίβανσιτς
Ατομική προσπάθεια του Σαλπιγγίδη απο τ' αριστερά, τροφοδότησε τον Ίβανσιτς που έκανε σουτ αλλά μπλόκαρε ο Τέρολ.
74' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Ο Πάεζ στην θέση του Ζουλίνιο.
77' Σουτ Βέροια : Ζίλβαν
Ο Ζίλβαν βρέθηκε σε καλή θέση για σουτ, αλλά ο Μάλαρτζ μπλόκαρε.
82' Ευκαιρία Βέροια : Ερέρα
Ο Ερέρα βρέθηκε χωρίς αντίπαλο στο ύψος του πέναλτι, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν απογοητευτικό, καθώς έστειλε την μπάλα πολύ μακριά απο την εστία του Μάλαρτζ.
83' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Ο Μουζαουΐ στην θέση του Αλεξίου.
90' Έναρξη καθυστερήσεων : 4'
92' Γκολ Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Ωραία προσπαθεια του Δημούτσου απο τα δεξιά που σήκωσε την μπάλα για τον Σαλπιγγίδη και εκείνος με γυριστή κεφαλιά απο το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Τέρολ.
94' Λήξη αγώνα









































































TAGS ΒΕΡΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ