STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τ.-ΠΑΟ 1-0

Αστέρας Τ.-ΠΑΟ 1-0
Αστερας Τριπολης πανηγυρικο

Ο Αστέρας Τρίπολης εκμεταλλεύθηκε την απογοητευτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της σεζόν

Το «χρυσό» γκολ του Ροζέριο στο 51’ από τα έντεκα βήματα θα γράψει ιστορία στα καταστατικά της ομάδας της Τρίπολης, αφού εκτός ότι ήταν το πρώτο στην Σούπερ Λίγκα, έδωσε και την πρώτη νίκη στην ομάδα του Πάολο Κάμπος, ο οποίος κέρδισε στα σημεία τον Ζοσέ Πεσέιρο. Οι «πράσινοι» δικαιούνται να διαμαρτύρονται για μια ανατροπή του Σαλπιγγίδη απίο τον Μασάρα στο 93', φάση στην οποία ο διαιτητής του ματς φαίνεται να μην αντιλήφθηκε.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Αστέρας Τρίπολης (Πάολο Κάμπος): Αμπάρης, Ψωμάς, Μασάδο, Λαζαρίδης, Ντόντε (44’ Μασάρα), Ντε Σόουζα (75’ Καλί), Λαδάκης, Καρντόσο, Ροζέριο, Φιλομένο, Σέζαρεκ (64’ Ιωάννου).

Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Βύντρα (77’ Σέριτς), Νίλσον, Μόρις, Σαριέγκι, Τζιόλης, Μάτος, Δημούτσος (60’ Ν’ Ντόι), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος.

Διαιτητής: Ρ. Κοντογιαννίδης
Κίτρινες: Λαζαρίδης, Μασάδο, Μασάρα, Αμπάρης (Αστέρας Τρίπολης) / Δημούτσος, Βύντρα, Νίλσον, Σέριτς, Καραγκούνης (Παναθηναϊκός)
Με μια ματιά
Με ένα σύστημα 3-6-1 ο Πάολο Κάμπος επέλεξε να παρατάξη την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου, η ομάδα του Αστέρα να μπορέσει να έχει «συμπαγή» την μεσαία της γραμμή κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μοναδικός προωθημένος για τους γηπεδούχους ο Σέζαρεκ με τους Ροζέριο και Φιλομένο να δίνουν τις απαραίτητες βοήθειες στον μοναδικό επιθετικό των «κίτρινων».

Από την πλευρά του ο Ζοσέ Πεσέιρο, προτίμησε να αλλάξει πάλι ρόλους στο 4-4-2 σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Αρτμέντια (στη Λεωφόρο). Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης βρέθηκαν στην «γραμμή κρούσης» με τον Ν’ Ντόι να μένει στον πάγκο και τους Καραγκούνη, Δημούτσο στα άκρα να δίνουν βοήθειες.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και έδειξαν ότι από τα πρώτα λεπτά ήθελαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις κόντρα σε ένα ισχυρό αντίπαλο. Στην πρώτη καλή στιγμή του ματς, μάλιστα στο 7’ λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ όταν μετά την σέντρα του Ντε Σόουζα, ο Σέζαρεκ από αρκετά πλεονεκτική θέση με πλασέ έστειλε την μπάλα (αφού αιφνιδιάστηκε), μόλις άουτ.

Οι γηπεδούχοι με την παρότρυνση των οπαδών τους αλλά και την καθοδήγηση του τεχνικού τους, ο οποίος είχε μπλοκάρει την μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού» χρησιμοποιώντας έξι παίκτες (ουσιαστικά) εκεί, έδειχναν να ελέγχουν τον αγώνα. Η δεύτερη καλή στιγμή του ματς δημιουργήθηκε στο 21’, από την πλευρά του Αστέρα και τον Ροζέριο να εξαπολύει ένα ευθύβολο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και τον Μάλαρτζ να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.

Το ημίωρο έκλεισε με τους παίκτες της ομάδας της Τρίπολης να απειλούν και πάλι με τον Φιλομένο να σουτάρει αλλά την μπάλα να περνάει μόλις άουτ από την εστία του Πολωνού γκολκίπερ του «τριφυλλιού», στην 5η τελική προσπάθεια των γηπεδούχων έναντι 1 των παικτών του Παναθηναϊκού σε εκείνο το σημείο.

Οι φωνές του Ζοσέ Πεσέιρο ήταν συνεχείς στο πρώτο ημίχρονο ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές τουνα παίξουν με πιο καθαρό μυαλό, να πιέσουν πιο πολύ μπροστά και να αποκτήσουν τα ηνία στην μεσαία γραμμή κάτι στο οποίο φανερά υστερούσαν.

Στο 31’ οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ όταν μετά το φάουλ του Φλάβιο η κεφαλιά του Μασάδο σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μάλαρτζ, αλλά ο αμυντικός των γηπεδούχων είχε υποδειχθεί σε θέση οφ-σάιντ από τον βοηθό του κ. Κοντογιαννίδη.

Πέρασαν 34’ λεπτά αγώνα μέχρι οι φιλοξενούμενοι να κάνουν την πρώτη τους αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, όταν μετά από φάουλ του Καραγκούνη, ο Σαριέγκι πετάχτηκε στην πλάτη των αντίπαλων αμυντικών αλλά δεν πρόλαβε να σουτάρει, με συνέπεια να αιφνιδιαστεί ο Αμπάρης που τελευταία στιγμή στην πορεία της μπάλας την πέταξε σε κόρνερ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των «πράσινων» βλέποντας την άκαρπη κατοχή των παικτών του (41-59 %) να μειώνεται όσο το πρώτο μέρος έφθανε προς το τέλος του (έγινε 49-51%) άλλαξε πλευρές στους Καραγκούνη και Δημούτσο αλλά και πάλι, η απογοητευτική εικόνα του Παναθηναϊκού, δεν άλλαξε. Ετσι το τελικό σφύριγμα της λήξης στα πρώτα 45 λεπτά βρήκε τους παίκτες του Κάμπος να έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις και παράλληλα να έχουν απειλήσει με 7 σουτ κόντρα σε 3 από των φιλοξενούμενων.

Οτι δικαιούταν στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι το πέτυχαν με την πρώτη τους ευκαιρία στην επενάληψη. Σε μια ανύποπτη στιγμή, ο Καρντόσο με κεφαλιά βρήκε τον Σέζαρεκ, ο οποίος ανατράπηκε από τον Σαριέγκι και τον κ. Κοντογιαννίδη να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Από τα έντεκα βήματα ο Ροζέριο νίκησε τον Πολωνό γκολκίπερ και πέτυχε μέσα σε έξαλλα πανηγύρια το πρώτο γκολ του Αστέρα στην Σούπερ Λίγκα, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 59’ ο Παπαδόπουλος από πλεονεκτική θέση σούταρε δυνατά αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, στην πρώτη επίσκεψη των «πράσινων» στο δεύτερο ημίχρονο. Στο σημείο αυτό, ο κ. Πεσέιρο βλέποντας και τον χρόνο να κυλάει έριξε στο ματς τον Ν’ Ντόι στην θέση του κουρασμένου Δημούτσου.

Ο Πάολο Κάμπος απάντησε στην μάχη των προπονητών με τον Ιωάννου να φρεσκάρει την επίθεσή του με τον Ιωάννου αντί του Σέζαρεκ. Μάλιστα ο επιθετικός των γηπεδούχων λίγο έλειψε να σκοράρει αλλά ο Μάλαρτζ μετά το δυνατό βολέ του Αμπάρη έδιωξε με τα πόδια, πριν ο επιθετικός του Αστέρα απειλήσει.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν συνεχώς τον ρυθμό της πίεσης, ωστόσο δεν έβρισκαν σωστούς τρόπους ανάπτυξης απέναντι στην εστία του Αστέρα Τρίπολης. Με ανορθόδοξο τρόπο και χωρίς καθαρό μυαλό καμία από τις επιθέσεις του «τριφυλλιού» δεν έβρισκε στόχο.

Η πίεση γινόταν ολοένα και πιο ασφυκτική στην εστία του Αστέρα, αλλά καμία από τις ατομικές ενέργειες των Παπαδόπουλο, Ν’ Ντόι, Σαλπιγγίδη ή Καραγκούνη δεν έδειχνε ικανή να κάμψη την αντίπαλη άμυνα.

Οι οπαδοί των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά έδιναν κουράγιο και δύναμη στους παίκτες του Κάμπος που έδιναν ότι είχαν και δεν είχαν να διατηρήσουν το υπέρ τους πολύτιμο 1-0.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ν’ Ντόι προσπάθησε να γίνει και πάλι ο ήρωας του «τριφυλλιού», αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 92’ μετά την σέντρα του Μάτος ο Σενεγαλέζεος δεν μπόρεσε να πετύχει ότι και στην Σλοβακία με την Αρτμέντια, ενώ στο 93΄ οι «πράσινοι» δικαιούνται να διαμαρτύρονται για μια ανατροπή του Σαλπιγγίδη απίο τον Μασάρα, φάση στην οποία ο διαιτητής του ματς φαίνεται να μην αντιλήφθηκε.
Συνέντευξη Τύπου
Πάουλο Kάμπος: "Ευχαριστώ τον κόσμο που στήριξε την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του ματς. Αυτή είναι μία μεγάλη βραδιά για την ομάδα μετά από μία σπουδαία νίκη, μια νίκη κόντρα σε μια ομάδα καλή με καλούς παίκτες. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι και να μη μείνουμε σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Θέλω να πω στον κόσμο να κάνει υπομονή και τα αποτελέσματα θα έρθουν.

Την αφιερώνω στον κύριο Μπάκο και στον κύριο Καϊμενάκη για στη στήριξη προς το πρόσωπό μου. Σίγουρα ο MVP του αγώνα ήτανο Ροζέριο, αλλά όλοι οι παίκτες δούλεψαν πολύ σωστά και αν συνεχίσουν έτσι θα έρθουν και άλλα πετυχημένα αποτελέσματα.

Αν συνεχίσουμε έτσι ο Αστέρας θα γίνει μία πολύ καλή ομάδα όχι μόνο για την Πελοπόννησο αλλά για όλη την Ελλάδα. Οι παίκτες δεν πρέπει να είναι υπεραισιόδοξοι, αλλά να δουλεύουν και να βλέπουν με σεβασμό κάθε παιχνίδι. Αφιερώνω τη νίκη στους ανθρώπους που πιστεύουν στη δουλειά που γίνεται στον Αστέρα".

Ζοσέ Πεσέιρο: " Συγχαρητήρια στον Αστέρα Τρίπολης για τη νίκη. Κάναμε άσχημο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, χρησιμοποιώντας λάθος τρόπο ανάπτυξης με μακρινές μπαλιές. Είχαμε έλλειψη.

Στην επανάληψη δεχτήκαμε νωρίς το γκολ, προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε αλλά και πάλι δεν είχαμε καλή οργάνωση στο παιχνίδι μας. Είμαι ευχαριστημένος για την προσπάθεια των παικτών, όχι όμως και από τον τρόπο δουλειάς στο γήπεδο, κυρίως στον οργανωτικό τομέα. Έχουμε ποιοτικούς παίχτες που μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο.

Η ομάδα ήταν έτοιμη γι΄αυτό που συνέβη και ξέρουμε πως είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε θετικά και όχι αρνητικά. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι΄αυτό. Δεν φοβάμαι τα φαντάσματα. Μας πληγώνει η ήττα, αλλά αν κάνουμε μόνο αυτή στο τέλος θα είμαστε πρωταθλητές.

Έτσι όπως πιέζαμε δεν ήταν ανάγκη να γίνουν και οι τρεις αλλαγές. Μπορεί να εμπιστεύομαι όλους του παίχτες, αλλά τη στιγμή που η ομάδα είχε έντονο πρόβλημα στην οργάνωσή όποιος και να έμπαινε δεν θα ήταν καλό γι΄ αυτόν και δεν θα μπορούσε να δώσει κάτι παραπάνω".







Γιώργος Αμπάρης: " Ήταν μία μεγάλη νίκη, μετά τα αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών. Κάποτε θα ερχόταν η νίκη. Είχαμε άτυχες στιγμές στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα σε παιχνίδια που είχαμε παίξει καλά, αλλά δεν είχαμε καταφέρει να πάρουμε αποτέλεσμα. Ακόμα είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για στόχους, είτε αυτό αφορά την παραμονή μας στην κατηγορία, είτε κάτι παραπάνω".

Αλέξανδρος Τζιόλης: " Κάναμε μια πολύ κακή εμφάνιση απέναντι σ` ένα καλό αντίπαλο. Δεν πιάσαμε σε κανένα σημείο του αγώνα το παιχνίδι μας, αφού ήμασταν ανούσιοι και δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες".

Όλα τα λεφτά...
Το στήσιμο του Πάολο Κάμπος που μετά την μεγαλειώδη αυτή εμφάνιση του Αστέρα κέρδισε πόντους παραμονής αλλά και την σπουδαία εμφάνιση του σκόρερ Ροζέριο, ο οποίος έκανε ότι ήθελε εντός αγωνιστικού χώρου.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την απογοητευτική εικόνα των «πράσινων» που απεικονίστηκε με τον καλύτερο τρόπο στην συνεννόηση της αλλαγής του Βύντρα με τον Σέριτς, με τον Κροάτη να δέχεται την κίτρινη κάρτα πριν καν μπει στο γήπεδο, σε μια φάση δίχως παραπάνω σχόλια. Ακόμα την τελευταία φάση του αγώνα με τον Σαλπιογγίδη να εμποδίζεται αντικανονικά από τον Μασάρα αλλά τον ρέφερι του ματς να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιαίτερο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
7' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης : Σέζαρεκ
Ο Ντόντε προωθήθηκε απο τ' αριστερά και γύρισε την μπάλα στην περιοχή, ο Σέζαρεκ πρόλαβε τον Μόρις αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.
10' Σχόλιο
Ο Αστέρας είναι αυτός που έχει την μοναδική αξιόλογη φάση στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.
15' Σχόλιο
Ο Αστέρας με ενισχυμένη την άμυνα και την μεσαία γραμμή έχει καταφέρει να κλείσει τους "διαδρόμους" προς την περιοχή του, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Παναθηναϊκού να μην έχουν δημιουργήσει την παραμικρή φάση.
18' Άουτ Αστέρας Τρίπολης : Ντε Σόουζα
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Σόουζα, η μπάλα πάνω απο την εστία του Μάλαρτζ.
22' Σουτ Αστέρας Τρίπολης : Μάρτινς
Έξυπνο σουτ του Μάρτινς έξω απο την περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Μάλαρτζ αναγκάστηκε να πέσει στην γωνία του και παραχώρησε κόρνερ.
23' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης : Λαζαρίδης
29' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης : Δημούτσος
30' Οφσάιντ Αστέρας Τρίπολης : Μασάδο
34' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης : Μασάδο
35' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη απο τ' αριστερά, η μπάλα πέρασε απο τον Σαριέγκι που προσπάθησε να κάνει προβολή και ο Αμπάρης έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
37' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Βύντρα
43' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Σαριέγκι
Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μάτος απο τον άξονα, ο Αμπάρης έδιωξε, ο Σαριέγκι ακολουθούσε την φάση και έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απο την εστία του Αστέρα.
44' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Μασάρα στην θέση του Ντόντε.
45' Έναρξη καθυστερήσεων : 3'
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Νίλσον
50' Πέναλτι Αστέρας Τρίπολης : Σέζαρεκ
Ολιγωρία στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Σέζαρεκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας, ο Σαριέγκι τον τράβηξε απο την φανέλα και τον έριξε στο έδαφος.
51' Γκολ Αστέρας Τρίπολης : Μάρτινς
Δεν αστοχεί ο Μάρτινς απο την "άσπρη βούλα"... 1-0 οι γηπεδούχοι!
59' Σουτ Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
Γύρισμα του Καραγκούνη στην περιοχή απο τα δεξιά, ο Παπαδόπουλος βρήκε χώρο για το σουτ, πάνω απο την εστία του Αστέρα η μπάλα.
60' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Ν'Ντόι στην θέση του Δημούτσου.
61' Οφσάιντ Αστέρας Τρίπολης : Λαδάκης
64' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Ιωάννου στην θέση του Σέζαρεκ.
70' Σχόλιο
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν καλύτερη κυκλοφορία, αλλά δεν δημιουργούνται ευκαιρίες...
74' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Καλί στην θέση του Ντε Σόουζα.
77' Σουτ Αστέρας Τρίπολης : Μάρτινς
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάρτινς, μπλόκαρε ο Μάλαρτζ.
80' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Σέριτς στην θέση του Βύντρα.
80' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Σέριτς
85' Σχόλιο
Διαδοχικά σουτ των παικτών του Παναθηναϊκού έξω απο την περιοχή, παραχωρούν κόρνερ οι γηπεδούχοι... Προσπαθεί να πιέσει ο Παναθηναϊκός.
89' Οφσάιντ Αστέρας Τρίπολης : Ιωάννου
90' Έναρξη καθυστερήσεων : 5'
91' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης : Μασάρα
92' Οφσάιντ Αστέρας Τρίπολης : Ιωάννου
92' Κεφαλιά Παναθηναϊκός : Ν'Ντόι
Σέντρα του Μάτος απο τα δεξιά, κεφαλιά του Ν'Ντόι αλλά η μπάλα θα περάσει έξω απο την εστία του Αμπάρη.
93' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης : Αμπάρης
94' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
96' Λήξη αγώνα















































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ