ΒΕΡΟΙΑ

Ηρακλής-Βέροια 1-1

Ηρακλής-Βέροια 1-1
ηρακλης-βεροια για γκαρα

Ηρακλής και Βέροια μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις... Τελικό αποτέλεσμα, 1-1

Ο Σέεντορφ ισοφάρισε στο 94' για τη Βέροια, την ώρα που στον Ηρακλή ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Το γκολ, όμως, του Μαλαγκουένο στο 74' (το πρώτο στη σεζόν για τον Ηρακλή), δεν ήταν αρκετό... Οι δύο ομάδες παρέμειναν δίχως νίκη, με το "Γηραιό" να έχει δύο βαθμούς και τη Βέροια τρεις πόντους ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές.
Oι συνθέσεις των ομάδων
Ηρακλής (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Παπαζαχαρίας, Ιωαννίδης, Κατσαμπής, Μαλαγκουένο, Μπίνιο (46' Παπαδόπουλος), Τσίνεγκε (46' Πουρσανίδης), Μαυρογενίδης (90'+ Ζμπόντσακ), Νικολόπουλος, Μαρίνκοβιτς, Έμερσον.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Τέρολ, Αλεξίου, Σαμαράς, Ζουλίνιο (63' Μπικόφσκι), Τσιμπλίδης (68' Πάες), Κόλτζος, Κριβοκάπιτς (45' Σέεντορφ), Παρμαξίδης, Πετκάκης, Μεντόζα, Ερέρα.

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Λιόλιος (Λάρισας), Αραμπόπουλος (Φθιώτιδας)

Τέταρτος διαιτητής: Αργυρόπουλος (Καστοριάς)

Κίτρινες κάρτες: Μαυρογενίδης, Πουρσανίδης, Κατσαμπής (Ηρακλής), Παρμαξίδης, Τσιμπλίδης, Μεντόζα (Βέροια)

Κόκκινες κάρτες: -
Με μια ματιά
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα καταγράφηκε στο 15ο λεπτό, όταν η "βολίδα" του Παρμαξίδη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πάρντο. Τρία λεπτά αργότερα η "βασίλισσα του βορρά" απείλησε εκ νέου, όταν ο Αλεξίου πήρε την κεφαλιά σε χτύπημα κόρνερ, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η Βέροια συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό και στο 35' έχασε νέα ευκαιρία, όταν η κεφαλιά του Τσιμπλίδη πέρασε ελάχιστα άουτ (είχε προηγηθεί εκτέλεση φάουλ από τον Κριβοκάπιτς).

Η μοναδική καλή ευκαιρία του πρώτου μέρους για τους γηπεδούχους δημιουργήθηκε στο 38', όταν ο Τέρολ επενέβη αποτελεσματικά στο φάουλ του Μαρίνκοβιτς, αποκρούοντας σε κόρνερ.

Η Βέροια ήταν καλή και στην επανάληψη, απειλώντας στο 54' με τον Ζουλίνιο (προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Πάρντο, που απέκρουσε με δυσκολία), στο 56' με τον Τσιμπλίδη (κεφαλιά σε κόρνερ που ανάγκασε τον Πάρντο σε νέα δύσκολη απόκρουση) και το 59' (φάουλ του Ζουλίνιο απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή).

Στη συνέχεια, ο Ηρακλής ανέβασε την απόδοσή του κι έτσι στο 60' η κεφαλιά του Νικολόπουλου έφυγε άουτ, ενώ νέα κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 64ο λεπτό, ανάγκασε τον Τέρολ σε ωραία επέμβαση.

Στο 74', όμως, ο τερματοφύλακας της Βέροιας μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του, όταν στο κόρνερ του Μαρίνκοβιτς ο Μαλαγκουένο πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς πίστεψαν ότι θα φτάσουν στο πρώτο τρίποντό τους στο πρωτάθλημα, όμως λογάριασαν χωρίς τον Σέεντορφ, που με εν κινήσει σουτ σε σέντρα του Πετκάκη και λίγο πριν ο Δαλούκας σφυρίξει τη λήξη, έκανε το 1-1 παγώνοντας το "Καυτανζόγλειο" στο 94ο λεπτό της αναμέτρησης.
Συνέντευξη Τύπου


Του Πάρη Τσελεπίδη

Γιοβάνοβιτς: "Πικρή γεύση"

Η απώλεια της πρώτης νίκης για τον Ηρακλή στο φετινό πρωτάθλημα της Super League με το γκολ της Βέροιας στις καθυστερήσεις ήταν επόμενο να σκορπίσει απογοήτευση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης όπως φάνηκε και από τον τεχνικό του "Γηραιού", Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στην Συνέντευξη Τύπου σε αντίθεση με τον έτερό του της Βέροιας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

" Στο πρώτο ημίχρονο δώσαμε το δικαίωμα στην Βέροια να ελπίζει να φύγει με τη νίκη αφού δεν παίξαμε καλά. Με την εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου χαραμίσαμε το πρώτο ημίχρονο", τόνισε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που αναφέρθηκε στη συνέχεια στο γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα του με τον τεχνικό του Ηρακλή να δηλώνει:

" Δεν ξέρω πώς να το εκφράσω. Γελοίο; Είμαστε εννιά άτομα μέσα στην περιοχή και δεχόμαστε το γκολ. Ένα γκολ που μας αφήνει μια πικρή γεύση γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και θα μας έδινε άλλον αέρα για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Είναι άσχημο να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Η βαθμολογική συγκομιδή δεν είναι θετική για την ομάδα αφού περίμενα πολύ περισσότερα να έχουμε. Στη συνέχεα θα πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε.

Ίσως η εξέλιξη του παιχνιδιού ή και όλο το παιχνίδι θα μπορούσα να πω καλύτερα πράγματα τις επόμενες μέρες. Όταν χάνεις τους βαθμούς από μία φάση που δεν προδικάζει κάτι για την εστία σου είναι δύσκολο

".

Σε ερώτηση για το τι είπε στους παίκτες του στην ανάπαυλα με αφορμή την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου απάντησε: " Η εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν εικόνα μίας ομάδας που δεν μπήκε να παίξει ποδόσφαιρο. Η τύχη μπορεί να παίξει έναν ρόλο αλλά πρέπει να την επιζητάς μέσα από το παιχνίδι και όπως παίξαμε δεν είχαμε τύχη και η απώλεια της νίκης μας αφήνει πικρία για την εμφάνισή μας στο πρώτο ημίχρονο. Ένα δεύτερο ημίχρονο που με την εικόνα του παιχνιδιού δεν προδίκαζε ότι θα χάναμε τη νίκη κι έτσι αναρωτιέσαι γιατί είναι χαμένα τα πρώτα 45΄ του παιχνιδιού".

Καλαϊτζίδης: "Δίκαιη η ισοπαλία"

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του αλλά και την κατάκτηση του βαθμού της ισοπαλίας παρουσιάστηκε στη Συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, που τόνισε πως:

" Σε έναν αγώνα που η νίκη θα είχε πολύπλευρα οφέλη για όποιον την κατακτούσε δυστυχώς δεν την πέτυχε καμία ομάδα. Τα αγωνιστικά στοιχεία που χαρακτήρισαν τον αγώνα ήταν τα πολλά αβίαστα λάθη κι έτσι ο αγώνας πήγε σε διεκδικήσεις και δεν είχε τον ρυθμό που επιθυμούσαμε αλλά και λίγες φάσεις. Εμείς σε αυτές που δημιουργήσαμε είχαμε επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία αλλά δεν είχαμε καταφέρει να προηγηθούμε. Ήταν αναμενόμενη η πίεση από τον Ηρακλή με μεγάλες πάσες ή κάποιες στατικές φάσεις. Δυστυχώς για μας από μία στατική φάση δεχτήκαμε το γκολ.

Η ομάδα έδειξε όμως ότι έχει δυναμική όπως και την περασμένη εβδομάδα με την Ξάνθη και έστω και στο τελευταίο λεπτό πετύχαμε την ισοφάριση, με την ισοπαλία να είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα και τον Ηρακλή να πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει τους στόχους του. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους φιλάθλους της Βέροιας όπως και όλους αφού πιστεύω ότι χωρίς αυτούς είναι μια ζωγραφιά χωρίς χρώμα

".
Όλα τα λεφτά
Το πάθος και η θέληση της Βέροιας για ένα θετικό αποτέλεσμα... Εκεί όπου όλα έδειχναν πως η ήττα δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί, οι φιλοξενούμενοι επέμειναν και δικαιώθηκαν, έστω και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Ο Ηρακλής πέτυχε το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και άπαντες στο κυανόλευκο στρατόπεδο πίστεψαν πως η πρώτη νίκη στη σεζόν δεν χάνεται... Ο "Γηραιός", όμως, δέχθηκε την ψυχρολουσία στο 94'. Το κλίμα, πλέον, για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Αν δεν αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο ο Ηρακλής, η ομάδα θα έχει ανάλογα προβλήματα με τα περσινά, όταν και σώθηκε στο φινάλε της Super League.
Το Live του αγώνα
Συνθέσεις ομάδων
Ηρακλής: Πάρντο, Παπαζαχαρίας, Ιωαννίδης, Κατσαμπής, Μαλαγκουένο, Μπίνιο, Τσίνεγκε, Μαυρογενίδης, Νικολόπουλος, Μαρίνκοβιτς, Έμερσον.

Βέροια: Τέρολ, Αλεξίου, Σαμαράς, Ζουλίνιο, Τσιμπλίδης, Κόλτζος, Κριβοκάπιτς, Παρμαξίδης, Πετκάκης, Μεντόζα, Ερέρα.

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)



1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Αναγνωστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
10' Ευκαιρία Ηρακλής
O Μαρίνκοβιτς εκτέλεσε αριστοτεχνικά ένα κόρνερ, υποχρεώνοντας τον Τέρολ να διώξει την μπάλα σε νέο κόρνερ.
15' Δοκάρι Βέροια
Σουτ του Παρμαξίδη από τα 30 μέτρα, η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πάρντο.
20' Σχόλιο
Από μία μεγάλη ευκαιρία για τις δύο ομάδες έως τώρα.
30' Σχόλιο
Από το 10' μέχρι το 20', ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ καλός, όμως στα τελευταία λεπτά δεν υπάρχει κάτι το αξιοσημείωτο μπροστά από τις δύο εστίες.
32' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Μαυρογενίδης
34' Ευκαιρία Βέροια
Ο Κριβοκάπιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Τσιμπλίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
37' Κίτρινη κάρτα Βέροια Παρμαξίδης
38' Ευκαιρία Ηρακλής
O Μαρίνκοβιτς εκτέλεσε φάουλ, εντυπωσιακά σε κόρνερ έδιωξε ο Τέρολ.
44' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Ο Κριβοκάπιτς τραυματίστηκε και αποχώρησε. Στη θέση του ο Σέεντορφ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη
Βγήκαν από τον αγώνα οι Μπίνιο και Τσίνεγκε. Τη θέση του πρώτου πήρε ο Παπαδόπουλος και τη θέση του δεύτερου ο Πουρσανίδης.
53' Σουτ Βέροια
O Ζουλίνιο προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Πάρντο, αλλά ο πορτιέρο του Ηρακλή απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Βραζιλιάνου μέσου της Βέροιας.
59' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Πουρσανίδης
62' Ευκαιρία Ηρακλής
Αμαρκάριστος ο Νικολόπουλος στην αντίπαλη περιοχή, κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα περνά άουτ.
63' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Ο Μπικόφσκι πήρε τη θέση του Ζουλίνιο.
64' Ευκαιρία Ηρακλής
Ο Μαυρογενίδης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Νικολόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Τέρολ έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, νέα κεφαλιά από τον Κατσαμπή, με τον Σαμαρά να απομακρύνει σε νέο κόρνερ πάνω στη γραμμή.
66' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Κατσαμπής
66' Κίτρινη κάρτα Βέροια Τσιμπλίδης
74' Γκολ Ηρακλής Μαλαγκουένο
O Mαρίνκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο κεντρικός αμυντικός του Ηρακλή με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τέρολ.
78' Κίτρινη κάρτα Βέροια Μεντόζα
80' Σχόλιο
Ο Ηρακλής πέτυχε αυτό που ήθελε, ένα γκολ... Πλέον, κρατάει την τύχη στα χέρια του.
93' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Ζμπόντσακ πήρε τη θέση του Μαυρογενίδη.
94' Γκολ Βέροια Σέεντορφ
Μονοκόματο σουτ του Σέεντορφ στο 94' και 1-1 για τη Βέροια!
95' Λήξη αγώνα











































TAGS ΒΕΡΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ