ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Skoda Ξάνθη-Ατρόμητος 0-1

Skoda Ξάνθη-Ατρόμητος 0-1
Ατρομητος πανηγυρικο

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τον Ατρόμητο που επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης, μ' ένα πανέμορφο γκολ του Γελαδάρη

Σ' έναν αγώνα με πολύ ένταση, φάσεις, πάθος και σκληρές μονομαχίες οι Περιστεριώτες κατέκτησαν την τρίτη νίκη τους σε τέσσερις αγώνες του πρωταθλήματος, με "θύμα" αυτή την φορά την Ξάνθη.
Οι παίκτες του Γκιγιέρμο Όγιος, φάνηκαν απόλυτα διαβασμένοι, κλείνοντας τους διαδρόμους στους επιθετικούς της Ξάνθης και με ένα εκπληκτικό γκολ του Γελαδάρη τρία λεπτά πριν απο την λήξη του πρώτου μέρους (42') κατέκτησαν την νίκη σε μια πολύ σκληρή έδρα.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι πήρε πραγματικά "φωτιά", καθώς οι Ακρίτες πίεσαν ψηλά προκειμένου να ισοφαρίσουν, κάτι που εκμεταλλεύθηκαν αρκετές φορές οι παίκτες του Ατρομήτου, βγαίνοντας συχνά πυκνά στην αντεπίθεση.

Η άμυνα του Ατρομήτου κατάφερε να ανταπεξέλθει στην πίεση της Ξάνθης και οι Περιστεριώτες έφυγαν απο την Ακριτική πόλη με τρεις πολύτιμους βαθμούς στις αποσκευές για πρώτη φορά στη ιστορία τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ατρόμητος (Γκιγιέρμο Όγιος): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Ανατολάκης, Ολιβέιρα, Μαρίνος (78' Κατεμής), Ιωάννου, Ρέγες, Λαζανάς (49' Ρόβας), Σίριο, Λουτσιάνο (88' Κάστρο), Κορακάκης.

Skoda Ξάνθη (Εμίλιο Φερέρα): Τούρινα, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Βάλλας, Κοντοδήμος (69' Τόμιτς), Μπάρκογλου (58' Ραντζίσκι), Ρίκκα, Ζουέλα, Κιντάνα, Πόι, Λαμπριάκος.
Με μια ματιά
Οι παίκτες του Ατρομήτου μπήκαν δυνατά στον αγώνα και απείλησαν απο νωρίς την εστία της Ξάνθης, όταν στο 6ο λεπτό ο Γελαδάρης επιχείρησε ένα δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Τούρινα να διώξει σε κόρνερ.

Η Ξάνθη "απάντησε" στην ευκαιρία του Γελαδάρη, με τον Λαμπριάκο να κάνει "ανάποδο ψαλίδι", όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω απο τα καρέ του Χρυσόστομου Μιχαηλίδη. Το παιχνίδι ήταν ισσοροπημένο, με σκληρές άμυνες που δεν επέτρεπαν και στις δύο ομάδες να κάνουν πολλές ευκαιρίες.

Στο 33ο λεπτό το συρτό σουτ απο τον Ζουέλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μιχαηλίδη, ενώ δύο λεπτά αργότερα (35') ο Πόι πήρε την κεφαλιά μέσα απο την περιοχή, όμως ο πορτιέρο του Ατρομήτου δεν ανησύχησε.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για το πρώτο μέρος με 0-0, στο 42' ο Γελαδάρης απο το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ και έστειλε την μπάλια στα δίχτυα του Τούρινα βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Ατρόμητο. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο σκόρερ της ομάδας του Περιστερίου δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο ημίχρονο και οι παίκτες του Γκιγιέρμο Όγιος πήγαν στην ανάπαυλα με ένα σημαντικό προβάδισμα.

Το δεύτερο μέρος τα είχε όλα εκτός απο γκολ. Πολλές φάσεις και απο τις δυο ομάδες, σκληρές μονομαχίες και την αγωνία στο κατακόρυφο μέχρι και την λήξη του αγώνα.

Ο Γκιγιέρμο Όγιος πέρασε στο 49ο λεπτό στην θέση του Λαζανά, τον Ρόβα θέλοντας να ενισχύσει το κέντρο της ομάδας του και τα κατάφερε εν μέρει.

Ο Ατρόμητος ήταν αυτός που είχε την πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη, όταν στο 61' ο Λουτσιάνο προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Τούρινα, εκτελώντας απ' ευθείας κόρνερ απο τα δεξία, όμως ο γκολκίπερ της Ξάνθης κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα μπροστά απο δύο παίκτες του Ατρομήτου.

Δύο λεπτά αργότερα (63') οι Ακρίτες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Μιχαηλίδη, όταν ο Πόι τροφοδότησε με κεφαλιά πάσα τον Κιντάνα που βρέθηκε στην μικρή περιοχή όμως ο Ανατολάκης πρόλαβε να διώξει την μπάλα σε κόρνερ, αποσοβώντας τον κίνδυνο.

Στο 71ο λεπτό και πάλι ο Κιντάνα έκανε το σουτ έξω απο την περιοχή και ανάγκασε τον Μιχαηλίδη να διώξει σε κόρνερ.

Όσο το παιχνίδι έφτανε προς το τέλος, αυξανόντουσαν οι ευκαιρίες και απο τις δύο ομάδες και στο 80ο λεπτό ο Ατρόμητος έχασε μοναδική ευκαιρία να "κλειδώσει" την νίκη, όταν ο Λουτσιάνο έκανε όμορφη μπαλιά με αποδέκτη τον Ρέγιες που βγήκε τετ α τετ με τον Τούρινα, όμως ο Κροάτης τερματοφύλακας έσωσε την εστία του απο δεύτερο γκολ.

Οι παίκτες Φερέρα βγήκαν μπροστά προκειμένου να ισοφαρίσουν και απείλησαν αρκετές φορές την εστιά του Μιχαηλίδη. Συγκεκριμένα στο 87ο λεπτό ο Πόι έκανε το σουτ όμως οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ, ενώ στο τελευταιό λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα (89') ο Κιντάνα έκανε την σέντρα, όμως η κεφαλιά του Βάλλα κεφαλιά πέρασε άουτ.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Λαμπριάκος στο 90' έκανε το σουτ που όμως δεν απείλησε τον Μιχαηλίδη και ο Ατρόμητος πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία του το τρίποντο της νίκη στην έδρα της Ξάνθης.
Συνέντευξη Τύπου
Όλα τα λεφτά...
Το πανέμορφο γκολ του Γελαδάρη αλλά και τους φίλους της Ξάνθης που έδειξαν το ήθος τους, χειροκροτώντας τον Λουτσιάνο την στιγμή που πέρασε αλλαγή, παρά το γεγονός πως η ομάδα τους βρισκόταν πίσω στο σκορ. Μια πραγματική όμορφη στιγμή που μακάρι να βλέπαμε σ΄όλα τα Ελληνικά γήπεδα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Σ' ενα παιχνίδι που τα είχε όλα, πάθος, ένταση, ευκαιρίες, όμορφο γκολ και ένα καταπληκτικό κοινό, πραγματικά δεν αξίζει να ξεχάσουμε τίποτα.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ατρόμητος
Ατρόμητος (Γκιγιέρμο Όγιος): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Ανατολάκης, Ολιβέιρα, Μαρίνος, Ιωάννου, Ρέγες, Λαζανάς, Σίριο, Λουτσιάνο, Κορακάκης.
Η 11άδα των γηπεδούχων Ξάνθη
Skoda Ξάνθη (Εμίλιο Φερέρα): Τούρινα, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Βάλλας, Κοντοδήμος, Μπάρκογλου, Ρίκκα, Ζουέλα, Κιντάνα, Πόι, Λαμπριάκος.

Γήπεδο: "Skoda Ξάνθη Arena" (7.500)

Διαιτητής: Καλόπουλος Δ.



1' Έναρξη αγώνα
6' Σουτ Ατρόμητος Γελαδάρης
Ο Γελαδάρης επιχείρησε ένα δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Τούρινα να διώξει σε κόρνερ.
13' Ευκαιρία Ξάνθη Λαμπριάκος
Η Ξάνθη απαντάει στις ευκαιρίες, με τον Λαμπριάκο να κάνει ένα γυριστό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
21' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Ολιβέιρα
33' Σουτ Ξάνθη Ζουέλα
Αδύναμο συρτό σουτ απο τον Ζουέλα που καταλήγει στην αγκαλιά του Μιχαηλίδη.
34' Σχόλιο
Ισορροπημένο παιχνίδι, με τις άμυνες και των δύο ομάδων να είναι κλειστές. Η Ξάνθη έχει την επιθετική υπεροχή, όμως ο τρόπος που παίζει ο Ατρόμητος του επιτρέπει να απειλεί με αντεπιθέσεις.
35' Κεφαλιά Ξάνθη Πόι
Ο Πόι παίρνει την κεφαλιά μέσα απο την περιοχή, όμως δεν απειλεί την εστία τον Μιχαηλίδη.
41' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Μπάρκογλου
42' Γκολ Ατρόμητος Γελαδάρης
Ύστερα απο μακρινή σέντρα, ο Γελαδάρης απο το ύψος της μεγάλης περιοχής πιάνει ένα ασύλληπτο σουτ και στέλνει την μπάλια στα δίχτυα του Τούρινα.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Ρόβας περνάει στον αγώνα στην θέση του Λαζανά.
58' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Ραντζίσκι παίρνει την θέση του Μπάρκογλου.
61' Ευκαιρία Ατρόμητος Λουτσιάνο
Ο Λουτσιάνο εκτέλεσε το κόρνερ απο δεξία η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά πηγαίνοντας προς την εστία της Ξάνθης, όμως ο Τούρινα κατάφερε να διώξει την μπάλα μπροστά απο δύο παίκτες του Ατρομήτου.
63' Ευκαιρία Ξάνθη Κιντάνα
Κεφαλια πάσα απο το Πόι με αποδέκτη τον Κιντάνα που βρέθηκε στην μικρή περιοχή όμως ο Ανατολάκης πρόλαβε να διώξει την μπάλα σε κόρνερ, αποσοβώντας τον κίνδυνο για την εστία του Μιχαηλίδη.
64' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Κωστούλας
65' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Κορακάκης
69' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Τόμιτς πήρε την θέση του Κοντοδήμου.
69' Σχόλιο
Δυνατό παιχνίδι με σκληρές μονομαχίες στα "Πηγάδια".
71' Ευκαιρία Ξάνθη Κιντάνα
Ο Κιντάνα έκανε ένα όμορφο σουτ έξω απο την περιοχή, όμως ο Μιχαηλίδης έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
78' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Κατεμής παίρνει την θέση του Μαρίνου.
80' Ευκαιρία Ατρόμητος Ρέγιες
Καταπληκτική μπαλιά απο τον Λουτσιάνο μπαλιά που καταλήγει στον Ρέγιες που βγαίνει τετ α τετ, όμως ο Τούρινα έσωσε την εστία του απο δεύτερο γκολ.
82' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Τόμιτς
86' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Ιωάννου
87' Ευκαιρία Ξάνθη Πόι
Ωραίο σουτ απο τον Πόι, η μπάλα κοντράρει στους αμυντικούς του Ατρομήτου και καταλήγει κόρνερ.
88' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Λουτσιάνο περνάει στον πάγκο, την θέση του παίρνει ο Κάστρο.
89' Ευκαιρία Ξάνθη Βάλλας
Ύστερα απο σέντρα του Κιντάνα, ο Βάλλας παίρνει την κεφαλιά όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +5 λεπτά
95' Λήξη αγώνα

































TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ