ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Aιχμές για ΚΕΔ, ΕΠΟ αλλά και πρωτάθλημα

Aιχμές για ΚΕΔ, ΕΠΟ αλλά και πρωτάθλημα
Νικόλας Πατέρας, Παναθηναϊκός

"Μας νοιάζει μόνο το πρωτάθλημα" είπε ο Ν. Πατέρας στο ΔΣ της ΠΑΕ. Αιχμές κατά ΕΠΟ και ΚΕΔ (vid)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενέκρινε ομόφωνα την έγκριση του Μετοχικού Κεφαλαίου για το ποσό των 15.000.000 ευρώ. Η οριστικοποίηση του θα πραγματοποιηθεί την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ που θα γίνει σε περίπου ένα μήνα. Το παρών στη συνεδρίαση έδωσαν 17 από τα 20 μέλη του συμβουλίου, με απόντες όπως αναφέραμε τον Θανάση Γιαννακόπουλο αλλά και τους Παναγιώτη Δάββαρη και Νίκο Βαρδινογιάννη του Θεοδώρου που εκπροσωπήθηκε από τον Νίκο Βαρδινογιάννη του Γιώργου.
Όλα τα μέλη που συμμετείχαν συμφώνησαν στην πρόταση του προέδρου του "τριφυλλιού" Νικόλα Πατέρα, να αυξηθεί το Μ.Κ. , ώστε ο Παναθηναϊκός να καλύψει τις ζημιές που παρουσιάζει ο ισολογισμός του την περσινή χρονιά και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι που έρχεται.

Μοναδικός που προέβαλε αντιρρήσεις ήταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος, αλλά τελικά συναίνεσε μετά από τις απαραίτητες διανουλεύσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ποσό της αύξησης είναι 15.000.000 ευρώ και όπως αναφέρουν οι παρόντες κάθε μέτοχος θα συμμετάσχει αναλογικά με το ποσοστό του.

Βέβαια, δεν αποκλείεται αν κάποιος θελήσει να μην πάρει μέρος, τότε θα αλλάξουν οι ισσοροπίες αναλογικά με το ποσοστό που διαθέτει κάθε πλευρά. Αν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου συμμετάσχουν όλοι, τότε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα βάλει αναλογικά τα περισσότερα χρήματα ως κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου, δηλαδή περίπου 8.000.000 ευρώ, με τον Ανδρέα Βγενόπουλο βάσει ποσοστού να βάζει περίπου 4.000.000 ευρώ.

Τέλος, δεν αποκλείεται να χρειαστεί νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που όμως θα αφορά το κομμάτι του γηπεδικού και αυτό επειδή η κατασκευή της νέας έδρας του συλλόγου στην περιοχή του Βοτανικού είναι ιδιαίτερα δαπανηρή και ίσως απαιτηθεί να διαθέσει η ΠΑΕ χρήματα, τα οποία στην παρούσα φάση δεν διαθέτει στα ταμεία της.

Πατέρας: "Μας νοιάζει το πρωτάθλημα"

Εξερχόμενος μετά από περίπου 2,5 ώρες ο Νικόλας Πατέρας αναφέρθηκε στην έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, αναφέροντας: " Είχαμε ένα διοικητικό συμβούλιο όπου αποφασίσαμε ομόφωνα για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Θα ορίσουμε μια εταιρία συμβούλων και μέσα σε 30 μέρες θα καθορίσει το ποσό και την τιμή της αυξησης και μετά θα προχωρήσουμε.

Μέχρι τέλους Μαϊού θα γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Το μίνιμουμ θα είναι 15 ευρώ και είναι πιθανό να φτάσει και παραπάνω. Όσοι εκπρόσωποι βρέθηκαν στο συμβούλιο ήταν θετικοί για την αύξηση. Τόσο οι εκπρόσωποι του κ. Βαρδινογιάννη και του κ. Βγενόπουλου και ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος ο οποίος έδωσε ο ίδιος το παρών

".

Εν συνεχεία ο Νικόλας Πατέρας ρωτήθηκε από που προκύπτει το μοναδικό έλλειμμα, το οποίο υποστήριξε πως είναι: " Από την απώλεια της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Την τρέχουσα χρονιά δεν θα υπήρχε έλλειμμα αν προκρινόμασταν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για να κλείσει αυτή τη στιγμή η ταμειακή τρύπα χρειαζόμαστε 15 εκ. ευρώ. Αυτά θα είναι το μίνιμουμ. Αν οι μέτοχοι θέλουν μεγαλύτερη αύξηση αυτό θα αποφασιστεί σε 30 μέρες".

Τέλος ρωτήθηκε για μερικά δημοσιεύματα περί του πέναλτι και χωρίς δισταγμό είπε: " Τα ίδια και τα ίδια. Έχουμε βαρεθεί. Πέρυσι και φέτος έχουμε ρίξει πολλά λεφτά και έχουμε φέρει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές κάτι που φαίνεται στο γήπεδο. Και σε μας δίνουν οι άλλοι το δικαίωμα να μιλήσουμε για τη διαιτησία, αλλά έχουμε σταματήσει για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν ασχολούμαστε με καραγκιοζιλίκια. Το μόνο που μας νοιάζει είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα" και αποχώρησε.

Παράπονα και αιχμές...

Αιχμές και παράπονα έκαναν οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" στο περιθώριο του Δ.Σ. της ΠΑΕ αφού ανσφέρθηκαν τόσο στο θέμα της διαιτησίας όσο και στο θέμα της ΕΠΟ, κάνοντας λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Συγκεκριμένα αναφορικά με την διαιτησία ως " πηγή προβληματισμού" το πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου που δεν δόθηκε στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, προσθέτοντας μάλιστα ότι η όλη υπόθεση θύμισε " εποχές παράγκας" με την απόφαση του Γιάχου να αποτελεί τεχνητή αναπνοή στον Ολυμπιακό.

Επίσης υπενθύμισαν σε ότι αφορά την μη κλήση του Τοροσίδη την αντίστοιχη περίπτωση του Γιούρκα Σεϊταρίδη που, παρά το γεγονός ότι είχε δηλωθεί τραυματίας από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μάλιστα προσκόμισε και τον ιατρικό φάκελο του παίκτη που αποδείκνυε το πρόβλημά του, όχι απλώς κλήθηκε για τα παιχνίδια με Λετονία και Λουξεμβούργο, κληθηκε να δώσει το παρών αλλά και χρησιμοποιήθηκε κανονικά στο πρώτο ημίχρονο, με συνέπεια λίγες ημέρες μετά να πάθει υποτροπή και να μείνει περίπου ενάμισι μήνα εκτός αγωνιστικών χώρων.

Οι δηλώσεις του Νίκου Πατέρα




































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ