ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 0-2

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 0-2
Σισέ

Με δυο γκολ του Σισέ (21' πεν., 55') , ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις επιτυχίες νικώντας 2-0 στη Νέα Σμύρνη

Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσ/κης)
Βοηθοί: Βασιλειάδης Λεωνίδας (Μακεδονίας), Ευθυμιάδης Δαμιανός (Πιερίας)
4ος: Τσινιάρης Μιχαήλ (Αθηνών)

Πανιώνιος (Γιώργος Παράσχος): Μπεθέρα, Μανιάτης, Γιόνσον (46' Σκούφαλης), Κοντοές, Τζαβέλλας, Κουμορτζί, Σιόβας, Ριέρα, Ουέλιγκτον (59' Κούκετς), Τσότσαλιτς (76' Νικολάου), Μπάλαμπαν.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Δάρλας, Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Νίνης (80' Σιμάο), Λέτο (85' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (72' Μαρίνος), Σισέ.

Κίτρινες: Κοντοές, Ριέρα (Πανιώνιος) / Βύντρα, Τζόρβας (Παναθηναϊκός)
Κόκκινες: -

Με μια ματιά


Με αλλαγές παρουσιάστηκαν και οι δύο ομάδες από τους Παράσχο και Νιόπλια. Ο Μακεδόνας τεχνικός των "κυανέρυθρων" είχε παρουσιάζει την ομάδα του με ισχυρή μεσαία γραμμή (3-5-1-1) και τον Μπάλαμπαν να έχει στήριγμα τον Κουμορτζί. Σε νέο ρόλο ο Μανιάτης σαν αμυντικό χαφ μαζί με τους Σιόβας, Ουέλιγκτον, Τσότσαλιτς.

Στην αντίπερα πλευρά, ο τεχνικός των "πράσινων" είχε αφήσει εκτός αγώνα τον Σιμάο και την θέση του πήρε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Αλλαγή υπήρχε και στο αριστερό άκρο αφού ο Σπυρόπουλος για τελευταία φορά δεν έπαιξε κόντρα στην πρώην ομάδα του με τον Δάρλα να παίρνει την θέση του.

Οχι και με τους καλύτερους οιωνούς

Το παιχνίδι άρχισε με μια μικρή πίεση των φιλοξενούμενων, ωστόσο μόλις στο 7' έγιναν κάποια γεγονότα που σίγουρα δεν αντικατροπτίζουν θετική εικόνα για την Σούπερ Λίγκα και τον Πανιώνιο. Συγκεκριμένα ο Νίνης αρχικά (που τραυματίστηκε ελαφρά) και εν συνεχεία ο Λέτο δεν μπόρεσαν να εκτελέσουν το κόρνερ από την πλευρά των οργανωμένων που πέταξαν κροτίδες.

Ετσι ο Καλόπουλος διέκοψε προσωρινά τον αγώνα καθώς οπαδοί δεν σταματούσαν για περίπου δύο λεπτά και μετά τις απαραίτητες συστάσεις όλα κύλησαν ήρεμα εν συνεχεία.

Αγωνιστικά, στο 12' οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη ευκαιρία στο ματς, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα ο Μανιάτης έπιασε την κεφαλιά από την περιοχή και έστειλε την μπάλα άουτ λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα.

Επτά λεπτά αργότερα και πάλι οι "κυανέρυθροι" απείλησαν όταν μετά από ωραίο συνδιασμό ο Ριέρα έγινε κάτοχος της μπάλας και το πλασέ του να μπλοκάρει ο Τζόρβας στην γωνία του.

Αναψέ φωτιές ο Καλόπουλος, σκόραρε πάλι ο Σισέ

Με την συμπλήρωση του ο Παναθηναϊκός χωρίς νωρίτερα να έχει απειλήσει σε μια ανύποπτη φάση, Νίνης προσπάθησε και πέρασε τον Κοντοέ που φάνηκε με τον πόδι να τον βρίσκει και ο Καλόπουλος έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι, προκαλώντας την οργή των οπαδών αλλά και των ανθρώπων του Πανιωνίου.

Την εσχάτη των ποινών, ανέλαβε να εκτελέσει όπως και στην Ρώμη, ο Τζιμπρίλ Σισέ που ευστόχησε από τα 11 βήματα φτάνοντας τα 19 γκολ στο πρωτάθλημα και δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Το γκολ αυτό άλλαξε σίγουρα την ψυχολογία των "πράσινων" που πλέον πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που ενώ είχαν την εδαφική υπεροχή έδειχναν επηρεασμένοι από τα σφυρίγματα του Θεσσαλονικιού ρέφερι. Ενδεικτικό στιγμιότυπο μάλιστα σε ένα επιθετικό φάουλ που άπαντες έπεσαν επάνω στον επόπτη με τον κ. Τσακίρη να έχει πλησιάσει κοντά και να κλωτσάει έναν κάδο δίπλα στον πάγκο της ομάδας του.

Ακαρπες ευκαιρίες οι "πράσινοι"

Στο 33', ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ αλλά ο Μπεθέρα απομάκρυνε σε κόρνερ πριν ο Σαλπιγγίδης γίνει απειλητικός για την εστία του, σε μια ακόμα καλή στιγμή των "πράσινων".

Εξι λεπτά αργότερα, ο Λέτο με ένα δυνατό σουτ προσπάθησε να απειλήσει από μακριά αλλά δεν τα κατάφερε αφού η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ, στην τελευταία καλή φάση του ματς για το πρώτο μέρος.

Μέσα ο Μανόλο... ευκαιρίες εκατέρωθεν

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γιώργος Παράσχος απέσυρε τον Γιόνσον και πέρασε στο ματς τον Σκούφαλη αλλάζοντας και την μορφή της ομάδας στο γήπεδο. Ο "Μανόλο" όπως τον αποκάλεσαν στα μεγάφωνα πήγε δεξιά, ο Μανιάτης πέρασε πίσω του και ο Τζαβέλλας πιο αριστερά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Σισέ να βρίσκει τον Λέτο στο 47', αλλά η προβολή του Αργεντίνου σταμάτησε στα πόδια του Μπεθέρα. Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν αλλά ο Κατσουράνης πρόλαβε οριακά να διώξει σε κόρνερ πριν ο Μανιάτης με κεφαλιά εκμεταλλευθεί την σέντρα του Ριέρα.

Στο 51' ο Λέτο ξεπέρασε τρεις παίκτες με εντυπωσιακό τρόπο "έκοψε" στον Σαλπιγγίδη που "τσίμπησε" την μπάλα σούταρε αλλά ενστικτωδώς ο πορτιέρο του Πανιωνίου έδιωξε σε κόρνερ. Οι γηπδούχοι και πάλι στο προσκήνιο με το παιχνίδι πάνω-κάτω να αστοχούν σε σουτ του Τζαβέλλα μετά από ωραία ατομική ενέργεια έξω από την περιοχή.

Θέλει τον τίτλο... και τον δίνει

Η ηγετική μορφή του Τζιμπρίλ Σισέ φάνηκε και πάλι στο 55', όταν μετά από πάσα του Νίνη έξω από την περιοχή απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, αναζήτησε επιλογές για πάσα αλλά τελικά με μια "βολίδα" αιφνιδίασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα που είδε την μπάλα να καταλήγει στην γωνία του.

Το γκολ αυτό έκανε τον Νιόπλια αλλά και τους "πράσινους" να πανηγυρίζουν έξαλλα (ένα κουβάρι οι παίκτες αλλά και οι αναπληρωματικοί με τον Νιόπλα να πανηγυρίζει με γροθιές στην γραμμή του πλάγιου άουτ).

Μετά το 2-0 των "πράσινων" ο Γιώργος Παράσχος έριξε στο ματς και τον Κούκετς για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον Πανιώνιο στα άκρα. Οι γηπεδούχοι που δεν μπορούσαν να μπουν στην περιοχή του "τριφυλλιού" απειλούσαν μόνο με στημένες φάσεις, ωστόσο σε μια από αυτές με τον Τζαβέλλα στο 68' το φάουλ του Ελληνα μέσου πέρασε άουτ.

Η κούραση των φιλοξενούμενων από την προσπάθεια με την Ρόμα ήταν εμφανή στα τελευταία λεπτά του ματς με τον Νίκο Νιόπλια που έβλεπε τους παίκτες του απλά να κρατούν το παιχνίδι σε χαμηλά επίπεδα, μή αφήνοντας τους γηπεδούχους να απειλήσουν άρχισε τις αλλαγές.

Διαδοχικά τις θέσεις των Σαλπιγγίδη, Νίνη και Λέτο πήραν οι Μαρίνος, Σιμάο και Χριστοδουλόπουλος πέντε λεπτά πριν το φινάλε με τους "πράσινους" να διαφυλάτουν το υπέρ τους 2-0.

Συνέντευξη Τύπου


Ο Γιώργος Παράσχος τόνισε αρχικά: "Νομίζω ότι ξεκινήσαμε με καλές προϋποθέσεις το παιχνίδι. Ελέγχαμε το ρυθμό και δεν δίναμε χώρους στον αντίπαλο. Δυστυχώς, όμως, δεν εκμεταλλευτήκαμε κάποιες φάσεις που μας δόθηκαν και αντίθετα δεχτήκαμε ένα αυστηρό πέναλτι κι έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη δεχτήκαμε ξανά ένα γρήγορο γκολ, το οποίο ήταν αρκετά… εύκολο. Ο αμυντικός δεν έκλεισε σωστά τον Σισέ κι ο τερματοφύλακας δεν πρόλαβε να αντιδράσει σωστά. Κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν είναι εύκολο να ανατρέψεις ένα 2-0"



Για τα ρατσιστικά συνθήματα στην αλλαγή του Νίνη απάντησε: "Δεν είμαι αρμόδιος για να απαντήσω σε αυτό, αλλά σίγουρα δεν είναι μια σωστή αντιμετώπιση προς έναν Έλληνα παίκτη".

Αν υπήρχε πρόβλημα στις πάσες προς τους επιθετικούς δήλωσε: "Δεν είχαμε καλή τελική προσπάθεια και σκέψη στην επίθεση. Είχαμε τις μπαλιές στους επιθετικούς, αλλά δεν κάναμε καλές επιλογές το τέλος".

Από τη μεριά του ο Νίκος Νιόπλιας υπογράμμισε: "Κερδίσαμε δίκαια. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Ανακτήσαμε την αυτοπεποίθηση μετά από δύο καλές νίκες. Είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους και θα πρέπει να κουραστούμε πολύ για να τους πετύχουμε. Έχουμε, όμως, καλούς παίκτες και μπορούμε να διαχειριστούμε κάθε ματς όπως πρέπει.

Αν η κούραση εκτός από σωματική είναι και πνευματική: λογικό είναι να υπάρχει κούραση και στο μυαλό και στο σώμα. Έχουμε πει, όμως, ότι έχουμε πολλούς παίκτες, καλούς παίκτες και υγιείς. Μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη φάση του πέναλτι σχολίασε: "Δεν έχω άποψη, αλλά δεν θα ήθελα να μιλήσω για αυτό. Δεν ωφελεί σε τίποτα να πούμε δύο κουβέντες παραπάνω".

Για τον Σισέ που δεν κουράζεται δήλωσε: "Μετά το παιχνίδι με τη Ρόμα κάναμε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι όλοι οι παίκτες βρίσκονται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Συγχαρητήρια στο τιμ. Πρέπει να κρατάς την ομάδα φρέσκια, να έχεις έναν κορμό και να προσθέτεις 2-3 παίκτες ανάλογα με τις συνθήκες"

Όσο για την ενδεχόμενη κλήση παικτών στην Εθνική (και την έξτρα κόπωση): "Δεν είναι καλό αυτό, αλλά δεν είναι κι οι μοναδικοί. Για αυτό τους δώσαμε ρεπό από σήμερα για να ξελαφρώσουν και σωματικά και πνευματικά".











Όλα τα λεφτά...


Ο Τζιμπρίλ Σισέ που "οδηγεί" τον Παναθηναϊκό σχεδόν μόνος του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.





Ας ξεχάσουμε καλύτερα...


Τα όσα συνέβησαν από την εξέδρα στο 6' και που τραυμάτησαν τον Νίνη ενώ δεν άφησαν προσωρινά και τον Λέτο να εκτελέσει κόρνερ για περίπου 2 λεπτά. Ακόμα τα σφυρίγματα του Καλόπουλου που εκνεύρισαν τους γηπεδούχους φτάνοντας σε σημείο τον Τσακίρη να κλωτσάει τους σκουπιδοτενεκέδες δίπλα στον πάγκο. Ακόμα την απρεπή συμπεριφορά ορισμένων "οπαδών" όταν καθώς αποχωρούσε στο 87' οι Αντωνίου και Βεκρής (β' αντιπρόεδρος) ο διευθυντής ποδοσφαίρου των "πράσινων" παρά την αγκαλιά του Μπέου (!) δέχθηκε και μερικά φτυσίματα και ένα μπουκάλι ενώ τον αποκαλούσαν "υπάλληλο".





To Live του αγώνα...








































































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ