STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τσακίρης: "Ο ΠΑΟ ήρθε... νταϊλίκι"-Απάντησε το τριφύλλι

"Νταϊλίκι... νίκη για τον ΠΑΟ" είπε ο Τσακίρης. Στην (αντ)επίθεση η ΠΑΕ μέσω Αντωνιάδη. Δηλώσεις παικτών

"Ο Παναθηναϊκός ήρθε... νταϊλίκι να πάρει τη νίκη, όπως είχε έρθει και ο Ολυμπιακός" ήταν τα πρώτα λόγια του σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση έξω από τα αποδυτήρια και συμπλήρωσε λέγοντας: "Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί δικαιολογία γιατί δεν παίξαμε καλά. Ο ΠΟΚ (σ.σ εννοώντας τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ) είναι η καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να φύγουν να μας αφήσουν να παίξουμε μόνοι μας"

Η απάντηση του Παναθηναϊκού

Με δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού, ο Αντώνης Αντωνιάδης πέρασε στην αντεπίθεση για τα όσα συνέβησαν στο ματς με τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά:

" Τα όσα συνέβησαν σήμερα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης κάθε άλλο παρά τιμούν τη μεγάλη ιστορία του Πανιωνίου, την οποία ο κ. Τσακίρης, ούτε δημιούργησε αλλά ούτε και προστάτευσε ως όφειλε.

Η συνεχής ρίψη αντικειμένων και κροτίδων εντός του αγωνιστικού χώρου που απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών του Παναθηναϊκού, αλλά και οι αδιάκοποι προπηλακισμοί προς τους εκπροσώπους της διοίκησης της ομάδας μας στο χώρο «φιλοξενίας» τους συνέθεσαν ένα απαράδεκτο και ντροπιαστικό σκηνικό που σίγουρα δεν τιμά ούτε την ομάδα του Πανιωνίου ούτε και το Ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά.

Σε όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Πανιώνιος επέλεξε να μην αντιδράσει ούτε μια στιγμή παρακολουθώντας τα και επιτρέποντας με την αδράνειά του να συνεχίσουν να συμβαίνουν ευρισκόμενος στον πάγκο της γηπεδούχου ομάδας παράτυπα, καθώς δεν είχε καν δηλωθεί στο φύλλο αγώνα.

Θεωρώ αυτήν του τη στάση αν όχι βασική αιτία των όσων συνέβησαν τουλάχιστον σιωπηρή συναίνεση και τον παραδίδω στην κρίση της φίλαθλης κοινής γνώμης"





.

Σισέ: "Νίκη σε κάθε ματς"

Ο σκόρερ και των δύο τερμάτων του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, είπε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στη Νέα Σμύρνη: " Ήταν μία καλή νίκη σε μία δύσκολη έδρα. Παίξαμε έξυπνα και πήραμε αυτό που θέλαμε".

(Αν τον βοηθά στην απόδοσή του η κλήση στην Εθνική): " Ναι, ήταν ένα έξτρα κίνητρο. Το ήξερα μερικές ώρες πριν το ματς ότι με καλέσαν στην Εθνική. Είμαι χαρούμενος που θα πάω στην Εθνική και θέλω να δείξω στον προπονητή μου ότι έκανε σωστά που με επέλεξε".



Σε ερώτηση για το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να πάρει το πρωτάθλημα απάντησε: " Αυτό είναι εύκολο. Ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε. Πολύ απλά πρέπει να νικάμε σε κάθε ματς. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί ξέρουμε ότι αν παίζουμε όπως με Ρόμα και Πανιώνιο είναι τρομερά δύσκολο για κάποιον να μας νικήσει".

Όσον αφορά το ότι βρίσκει σε κάθε παιχνίδι δίχτυα, είπε: " Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Είναι καλό και για μένα και για την ομάδα και κυρίως για τον κόσμο μας. Αισθάνομαι ότι τους χρωστάω πάρα πολλά. Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα δεν ήμουν τόσο καλός και όμως αυτοί συνέχεια με στήριζαν και φώναζαν το όνομά μου. Με βοήθησαν και αυτό είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω. Να σκοράρω...".

Αν το δεύτερο τέρμα ήταν το πιο ωραίο που έχει πετύχει στην Ελλάδα; " Ήταν σημαντικό και έξυπνο. Πριν σουτάρω είχα δει τη θέση του τερματοφύλακα. Από τη στιγμή που πρόσεξα ότι είναι λίγο μακριά από το δοκάρι δοκίμασα να στείλω την μπάλα εκεί και σκόραρα. Ήταν έξυπνο γκολ".

Για το ματς με τον Λεβαδειακό δήλωσε: " Όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα γιατί έχουμε πίεση. Αλλά αν πραγματικά θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, δεν γίνεται να κάνουμε λάθη στην έδρα μας. Αν είμαστε σοβαροί δε νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα".

Για την κούραση από το ταξίδι που έκανε μετά το ματς στη Ρώμη για να δει τον γιο του, υπογράμμισε: " Αυτή είναι δουλειά μου. Πήγα και είδα το μωρό μου. Είναι πολύ όμορφος ο Μάρλεϊ (σ.σ. λέγεται Μάρλεϊ Τζάκσον). Θέλω να πω ένα γεια στη γυναίκα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος".

Όσον αφορά τη βοήθεια που προσφέρει αμυντικά, τόνισε: " Ναι έχω μερικές οδηγίες από τον προπονητή μου να βοηθάω αμυντικά. Είναι μία διαφορετική δουλειά και συνεχίζω να μαθαίνω".

Ο Παναθηναϊκός πριν την έναρξη του ματς με τον Πανιώνιο ήταν 2ος στη βαθμολογία: " Ξέραμε ότι δεν ήμασταν πρώτοι και θέλαμε να επιστρέψουμε στην κορυφή. Έπρεπε να παλέψουμε με ό,τι είχαμε και δεν είχαμε. Είχα πει ότι θα βάλω 20 με 25 γκολ και βγαίνω αληθινός. Για να φτάσω τα 25 πρέπει να πετύχω άλλα 5. Θα δείτε τι θα γίνει".



Για την επίσκεψη των οπαδών στην Παιανία, είπε: " Ήταν πολύ καλό αυτό γιατί όλοι μας ξέρουμε το πόσο θέλουν να πάρουμε το πρωτάθλημα. Όταν από εδώ και πέρα θα λέω εμείς θα εννοώ και αυτούς. Είναι πολύ παθιασμένοι και αυτό μου αρέσει. Ίσως θα έπρεπε να τους συναντάμε περισσότερο. Να συζητάμε μαζί τους. Στη Μαρσέιγ το κάναμε αυτό και δούλεψε. Είναι καλό να επικοινωνείς με τους οπαδούς γιατί στο κάτω κάτω έχουμε τον ίδιο στόχο".

Για την επιστροφή του στην Εθνική Γαλλίας υποστήριξε: " Πάλευα 2 χρόνια για αυτό και τελικά συνέβη. Ευχαριστώ από την καρδιά μου τον Παναθηναϊκό. Θέλω να το αφιερώσω στη γυναίκα μου και τα παιδιά μου που με βοήθησαν και με στήριξαν. Πέρασα 2 δύσκολα χρόνια, τώρα όμως είμαι πίσω και αποφασισμένος να δείξω σε όλους ποιος είμαι".

Τέλος, ανέφερε ερωτηθείς για το αν υπήρξε πίεση πριν το ματς λόγω της βαθμολογικής θέσης της ομάδας του: " Πρέπει να σας πω ότι δεν αισθάνομαι ωραία όταν είμαι 2ος ή 3ος. Αισθάνθηκα ενοχλημένος, αισθάνθηκα άσχημα".

Νίνης: "Δεν υπάρχει λόγος να γίνει ντόρος. Ήταν καθαρό πέναλτι. Αν κάποιος έχει όφελος να κάνει θέμα, τότε είναι δικό του πρόβλημα. Είδατε ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Θέλαμε πιο πολύ τη νίκη και είχαμε την ουσία. Πέσαμε λίγο στο δεύτερο μέρο, αλλά ευτυχώς βάλαμε το γκολ. Αυτό παρότι είχαμε μόνο μια φάση. Δεν υπάρχει θέμα κούρασης, αφού έχουμε καλή φυσική κατάσταση.Δεν ασχολούμαι με τους σκάουτερ, το μόνο που κοιτάω είναι τους στόχους του Παναθηναϊκού.

Έχουμε έξι τελικούς και πρέπει να τους πάρουμε για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις το προβάδισμα στο σκορ. Εμείς ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε και το κρατήσαμε.Μας βοηθάει ο κόσμος, γιατί έχουμε δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια και τον θέλουμε δίπλα μας. Είναι μεγάλο αβαντάζ να έχεις τον κόσμο κοντά σου. Η ψυχολογία παίζει ρόλο και ο κόσμος μας βοηθάει. Τον ευχαριστούμε για αυτό. Η δουλειά μου είναι να βοηθάω την ομάδα να κατακτήσει.Έχουμε τις δυνατότητες και μπορούμε να πετύχουμε και τους τρεις στόχους".





Τζόρβας: "Υπήρχε κόπωση αλλα ήταν σημαντικό να νικήσουμε. Οϋτε 48 ώρες δεν πέρασαν από το προηγούμενο παιχνίδι. Ήταν καθοριστικό να κερδίσουμε σήμερα. Πλέον υπάρχει άλλη ψυχολογία, δεν τίθεται θέμα κούρασης. Δεν είναι εύκολο κανένα από τα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να κερδίσουμε στους επόμενους 6 τελικούς".

Δάρλας: " Υπάρχει πίεση και ειδικά τώρα που το πρωτάθλημα πάει προς το τέλος του. Είμαστε ακόμα στο +2 και παραμένουμε πρώτοι, άρα διατηρούμε το πλεονέκτημα. Σαν ομάδα ηρεμήσαμε γιατί κλείσαμε τη κακή παρένθεση των τελευταίων εβδομάδων. Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Εγώ προσωπικά προπονούμαι καθημερινά για να είμαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Δεν υπάρχουν παιχνίδια εντός και εκτός έδρας, κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί για να βγούμε πρωταθλητές. Κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός".

Κοντοές: " Δε μου αρέσει να μιλάω για τους διαιτητές, αλλά επειδή ήμουν στη φάση θα μιλήσω. Αυτά δεν δίνονται ούτε στο μπάσκετ. Ακόμα και εκεί όταν ένας παίκτης σταματάει, δίνεται επιθετικό φάουλ. Ελπίζω να είδε κάτι ο διαιτητής για να το έδωσε, αλλά εγώ είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν πέναλτι".

Τζαβέλλας: " Προσπαθήσαμε από την αρχή. Κοιτάξαμε στα μάτια τον Παναθηναϊκό που είναι μια μεγάλη ομάδα. Ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με το πέναλτι και στη συνέχεια με το γκολ του Σισέ στο δεύτερο ημίχρονο κλείδωσε τον αγώνα. Εμείς θα συνεχίσουμε, έχουμε το επόμενο παιχνίδι με την Ξάνθη που είναι δύσκολο.

(για το αν περιμένει να κληθεί στην Εθνική): Δεν θέλω να απαντήσω, με έχει κουράσει πολύ αυτό το θέμα. Το έχω ξαναπεί, εγώ κάνω τη δουλειά μου. Αν θεωρούν ότι μπορώ να βοηθήσω, μπορούν να με καλέσουν. Δεν θέλω να το ξανασυζητήσω".







































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ