ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με οδηγό τον Σισέ

Με οδηγό τον Σισέ
Σισέ

Ο Σισέ σκοράρει συνεχώς και οδηγεί τον ΠΑΟ στον τίτλο. Σήμερα το Δ.Σ. της ΠΑΕ για την ΑΜΚ

Τον φετινό τίτλο, ίσως και περισσότερο απ' όσο τον θέλουν στο "τριφύλλι", τον επιθυμεί ο Σισέ, αφού είναι ένας τίτλος που λείπει από την πλούσια συλλογή του. Ενας παίκτης που αν τον παρακολουθήσεις, θα καταλάβεις ότι "λυσσάει" μέσα στο γήπεδο σε κάθε λάθος πάσα, σε κάθε άσχημη αντίδραση ενός συμπαίκτη του.
Με άλλα δύο προσωπικά γκολ στην Νέα Σμύρνη συνέχισε το σερί του και μετά τα δύο τέρματα στην Ρώμη αύξησε τα γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις στα 25, με τον ίδιο να δηλώνει μετά το ματς με τον Πανιώνιο, πως έχει φτάσει τα 20, δείχνοντας πως δεν υπολόγιζε αυτά που έχει βάλει στην Ευρώπη.

Κίνητρο και από Γαλλία

Προσηλωμένος περισσότερο απ' όλους στον στόχο που έχουν θέσει στην Παιανία, ο Τζιμπρίλ Σισέ, παρόλο που δεν επέστρεψε με την αποστολή από την Ρώμη και παρά την όποια ταλαιπωρία υπέστη για να πάει μέσω Αμστερνταμ στο Μάντσεστερ και να δει τον νεογέννητο γιο του, Μάρλεϊ Τζάκσον, ήταν για μια ακόμα φορά ο MVP του αγώνα.

Με το κίνητρο μεγάλο μέσα στο μυαλό του από το ότι κλήθηκε τελικά στην Εθνική Γαλλίας από τον Ντομενέκ (αφού το ξανασκέφτηκε και λόγω του τραυματισμού του Σαχά), ο Σισέ έδειχνε τεράστια αυτοπεποίθηση και αυτό το πέρασε και στους συμπαίκτες του. Ετσι, ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι τον "πράσινων" σε μια κρίσιμη στιγμή δείχνοντας ότι έχει την απαραίτητη ψυχολογία και ψυχραιμία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Παράλληλα, απέδειξε ότι χωρίς φάση και σε ανύποπτη στιγμή μπορεί να σε "σκοτώσει", κάτι που έκανε στο 55' κλειδώνοντας ουσιαστικά το ματς και αιφνιδιάζοντας τους πάντες στο γήπεδο, με την "βολίδα" που εξαπέλυσε.

Εργο Νιόπλια και συντήρηση δυνάμεων

Στο ματς της Νέας Σμύρνης, ο Νίκος Νιόπλιας είδε την ομάδα του μετά από δύο ήττες (Καβάλα, ΠΑΟΚ) και έχοντας την αύρα της επιτυχίας στην Ρώμη (όπως και την κούραση) να περνά με το "διπλό" από την έδρα του Πανιωνίου, χωρίς να δαπανήσει παραπάνω από την απαιτούμενη δύναμη.

Με καθαρό μυαλό, σωστή τακτική και δύο αλλαγές (μέσα οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Δάρλας αντί των Σιμάο και Σπυρόπουλου) οι "πράσινοι" χωρίς να δαπανήσουν όλη τους την ενέργεια, έφυγαν νικητές και διατήρησαν το +2 από τους διώκτες τους, που για λίγες ώρες είχαν περάσει από πάνω από το "τριφύλλι" στην βαθμολογία. Ωστόσο με την λήξη του ματς από τον κ. Καλόπουλο η τάξη αποκαταστάθηκε και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι στην κορυφή, έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Εκεί που λίγες ώρες νωρίτερα, είχαν ζητήσει περίπου 100 οπαδοί στην Παιανία από τους παίκτες να παραμείνουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος και εκείνοι από την πλευρά τους έκαναν την αρχή. Πλέον, όλοι μαζί, συσπειρωμένοι και σαν μια γροθιά καλούνται να βοηθήσουν την ομάδα να μην λυγίσει στην μεγάλη προσπάθεια να είναι μέσα στους τρεις στόχους, κάτι που λίγοι μεγάλοι σύλλογοι στην Ευρώπη, το κάνουν παράλληλα.

Δ.Σ. για αύξηση...

Αγωνιστικά, προέχει πλέον κυρίως η σωματική και ψυχολογική ανάπαυση των παικτών ενόψει της δύσκολης συνέχειας που από την επόμενη εβδομάδα γίνεται και πιο επίπονη με τα ευρωπαϊκά "ραντεβού" με την Σταντάρ Λιέγης.

Τα βλέμματα στρέφονται σήμερα το απόγευμα (17:00) στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία και αναμένεται να γίνει η πρόταση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15.000.000 ευρώ από τον Νικόλα Πατέρα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι πληροφορίες λένε πως όλοι οι μέτοχοι αναμένεται να συμμετάσχουν ανάλογα και με το ποσοστό που έχουν στην ΠΑΕ. Οπως έχει γίνει γνωστό δεν θα παρευρεθούν οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Ανδρέας Βγενόπουλος, λόγω υποχρεώσεων.






















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ