ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: 0-2

Με κορυφαίο τον Καραγκούνη ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0 στο τελευταίο ματς της χρονιάς και εξαφάλισε τη 1η θέση των πλέι-οφ και το εισιτήριο για το Champions League(v)

Το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ήταν αντάξιο της σημασίας του με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο, με περίσσιο πάθος και αρκετές φάσεις μπροστά από τις εστίες. Η Ένωση ξεκίνησε ιδανικά αλλά έχασε γκολ από αυτά που δεν χάνονται και όταν ο Σιμάνο με τον Καραγκούνη ανέλαβαν δράση η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του ΠΑΟ.
Ο Νοτιοαφρικανός μέσος κατάπινε χιλιόμετρα και αντιπάλους την ώρα που ο αρχηγός των πρασίνων πετύχαινε και σέρβιρε γκολ.Το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου αποδείχθηκε καθοριστικό με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κατακτώντας για δεύτερη χρονιά την 2η θέση στο πρωτάθλημα μέσα από τα πλέι οφ. Οι πράσινοι που τερμάτισαν τρίτοι όπως και πέρσι αναδεικνύονται σε ειδικούς των πλέι οφ.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της το πάλεψε στα πλέι οφ και εκτός από την πλεονεκτική θέση για το Europa κέρδισε τους φιλάθλους της που ήταν απίστευτοι στην τελευταία τους εμφάνιση. Επίσης η Ένωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που χειροκροτήθηκε θερμά σε αυτό το θεσμό για το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα του, έδειξε πως με σωστή τακτική μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα και να αναλάβει ξανα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Κυργιάκος (70' Χετεμάι), Μαϊστόροβιτς, Κουτρομάνος, Καφές, Γκέντσογλου, Μαντούκα (56' Ντιουφ), Σκόκο, Τζεμπούρ (65' Παυλής), Μπλάνκο.

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Μουν, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Γκάμπριελ (69' Νίλσον), Καραγκούνης (80' Μάτος), Σαλπιγγίδης, Ρουκάβινα (53 Χριστοδουλόπουλος).

Κίτρινες: Σιμάο, Σάχα, Μάτος
Με μια ματιά
Μπάγεβιτς Vs Τεν Κάτε

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που αρέσκεται στις εκπλήξεις παρέταξε την Ένωση με 4-3-3 αντικαθιστώντας την τελευταία στιγμή τον Περπαρίμ Χετεμάι με τον νεαρό Γκέντσογλου. Ο Σεροβέλληνας τεχνικός άφησε στον πάγκο και τον Αγκουστίν Πελετιέρι παρατάσσοντας τους Σάχα (κάτω από τα δοκάρια) και τους Κουτρομάνο, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκο και Γεωργέα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή ο Παντελής Καφές που επέστρεψε από τραυματισμό (όπως και ο Κυργιάκος) είχε δίπλα του τον Γκέντσογλου και τον Μανούκα με τους Σκόκο και Τζεμπούρ να πλαισιώνουν από τις πτέρυγες τον Μπλάνκο στην επίθεση.

Από την πλευρά του ο Χενκ Τεν Κάτε, αν και στην προπόνηση της Παρασκευής δοκίμασε τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Γκάμπριελ προτίμησε να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα με αυτή που αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Ολλανδός τεχνικός παρέταξε τον Παναθηναϊκό με γεμάτο κέντρο και σύστημα 4-2-3-1 με τους εξής έντεκα: Ο Γκαλίνοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Μουν, Σαριέγκι, Βύντρα και Σπυροόπουλο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μπροστά τους και σε ρόλο αμυντικών χαφ οι Ζιλμέρτο Σίλβα με τον Σιμάο ενώ οι Ρουκάβινα, Καραγκούνης, , Γκάμπριελ ήταν οι προωθημένοι πίσω από τον μοναδικό επιθετικό, Σαλπιγγίδη.

Αφηνιασμένη η ΑΕΚ

Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της Ένωσης πριν ακόμα τη σέντρα του αγώνα ήταν εκπληκτική και το πάθος της εξέδρας πέρασε γρήγορα στους ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οι κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν δυναμικά κερδίζοντας σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες από τους πράσινους που έδειχναν να τα έχουν χαμένα στα πρώτα λεπτά. Το… κόλπο του Σερβοέλληνα τεχνικού με τους Καφέ, Γκέντσογλου και Μαντούκα στα χαφ απέδωσε και ο Δικέφαλος βρέθηκε μία ανάσα από το 1-0 μόλις στο 9ο λεπτό. Ο Νάτσο Σκόκο ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού, μπήκε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, απέφυγε τον Μουν όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε πήγε πάνω στον Γκαλόνοβιτς που έδιωξε με γροθιές.

Ο ξέφρενος ρυθμός των πρώτων λεπτών και η μαχητικότητα που έδειχναν οι κιτρινόμαυροι είχα δώσει τον ρόλο του πρωταγωνιστή στην ΑΕΚ. Αυτή η κυριαρχία δεν άργησε να μεταφραστεί σε ακόμα μία φάση για γκολ για τους γηπεδούχους. Μετά από κλέψιμο στην μεσαία γραμμή ο Τζεμπούρ βγήκε στην αντείθεση αλλά του σουτ που δοκίμασε απέκρουσε ο Γκαλίνοβιτς. Η μπάλα όμως κατέλειψε και πάλι τον Γαλλοαλγερινό επιθετικό της Ένωσης ο οποίος γύρισε στον Μπλάνκο, όμως η προβολή του Αργεντινού μπροστά σε άδεια εστία τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟ. Ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης έχασε γκολ απ' αυτά που δεν χάνονται και η ΑΕΚ μοναδική ευκαιρία για να γράψει στον πίνακα του σκορ την ανωτερότητά της στα πρώτα δέκα λεπτά.

Ισορρόπησε και κυριάρχησε ο ΠΑΟ σε ντέρμπι… Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς βλέποντας το πολύ καλό ξεκίνημα της ομάδας του και τον Σάββα Γκένστογλου να δίνει δείγματα του τεράστιου ταλέντου του ζήτησε από τους παίκτες του να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Η οδηγία του τεχνικού της Ένωσης όμως είχε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός μετά το νωθρό 10λεπτο ανέβασε την απόδοσή του, πήρε τον έλεγχο της μεσαία γραμμής και έκλεισε την ΑΕΚ στο δικό της μισό. Ο Καραγκούνης αρχικά και ο Σαλπιγγίδης μετέπειτα ανέλαβαν πρωτοβουλίες δημιουργώντας προβλήματα στην προβληματική άμυνα της Ένωσης.

Στο 17ο λεπτό η κυριαρχία του Παναθηναϊκού και ένα τραγικό λάθος του Μαϊστόροβιτς έφεραν τον Σαλπιγγίδη "φάτσα" με τον Σάχα αλλά ο Αργεντινός βγήκε νικητής από αυτή τη μονομαχία. Ο 29χρονος επιθετικός απέφυγε εξαιρετικά τον Σουηδό έκανε το σουτ αλλά ο Αργεντινός πορτιέρο απέκρουσε ασταθώς, με την μπάλα να καταλήγει στον Μουν που γύρισε στον Καραγκούνη αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε απελπιστικά άουτ.

Η πράσινη μηχανή είχε πάρει για τα καλά μπρος με την άμυνα της ΑΕΚ να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει στις πάσες και την ταχύτητα των φιλοξενουμένων. Από μία τέτοια πάσα του Γκάμπριλε στο 25’ο Σαλπιγγίδης βγήκε πάλι τετ α τετ με τον Σάχα αλλά για δεύτερη φορά ο τερματοφύλακας την ένωσης των εξώθησε στα άκρα και στη συνέχεια βρήκε όσο χρειαζόταν την μπάλα για να καταστρέψει την προσπάθεια του Έλληνα στράικερ.

STRONG>Καραγκούνης κερνάει, πίνει και ξανά-κερνάει

Ο Παναθηναϊκός ήταν πλέον ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης και στο 29’ μία ακόμα κάθετη πάσα διέλυσε την αμυντική γραμμή της ΑΕΚ. Ο Καραγκούνης δεν έκανε τα λάθη του Σαλπιγγίδη και στην προσπάθειά του να περάσει από την εσωτερική τον Σάχα ο Αργεντινός τον ανέτρεψε, με τον Κάκο να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μετά από ένα μπέρδεμα για το ποιος θα εκτελέσει ανέλαβε την ευθύνη και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Το 0-1 πάγωσε το ΟΑΚΑ, γκρέμισε την ψυχολογία των κιτρινόμαυρων που έχασαν στο ξεκίνημα τις δικές τους ευκαιρίες και έδωσε… φτερά στους παίκτες του Τεν Κάτε. Το σκηνικό ήταν ιδανικό για τον Παναθηναϊκό που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και στο 36’ με δημιουργό τον καλύτερο του γηπέδου, Γιώργο Καραγκούνη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2. Όλα ξεκίνησαν από το τραγικό λάθος του Καφέ, με τον μέσο των πρασίνων να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να βγάζει μέσα από την περιοχή εξαιρετική ασίστ για τον Ρουκάβινα που με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ για δεύτερη φορά.

Προσπάθησε να αντιδράσει αλλά…

Το σοκ που είχε υποστεί η Ένωση ήταν μεγάλο την ώρα που οι πράσινοι έδειχναν για πρώτη φορά σε ντέρμπι με την ΑΕΚ ανώτεροι σχεδόν σε όλους τους τομείς. Παρ όλα αυτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ πριν το ημίχρονο αλλά αυτό δεν ήρθε. Ο Κυργιάκος με κεφαλιά στο 41’ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από τα δοκάρια του Γκαλόνοβιτς, ενώ ο Τζεμπούρ στις καθυστερήσεις έχασε ακόμα μία ευκαιρία για την ΑΕΚ από αυτές που δεν χάνονται.

Μετά από κόρνερ το Σκόκο ο Καφές πήρε την πρώτη κεφαλιά αλλά ο Τζεμπούρ που είδε την μπάλα να του στρώνεται στο δεύτερο δοκάρι έπιασε… αέρα και αντί για την μπάλα κλώτσησε μοναδική ευκαιρία για την ΑΕΚ να μπει και πάλι στο παιχνίδι.

Όμηρος του 0-2 το β’ μέρος

Το προβάδισμα του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο “χάλασε” την άγρια ομορφιά που είχε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι σωστά πάγωσαν τον ρυθμό και κρατούσαν σχετικά εύκολα το 0-2 που είχαν στα χέρια τους. Από την πλευρά της η ΑΕΚ άργησε να πιέσει την αντίπαλη άμυνα δείχνοντας επηρεασμένη από το σκορ.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η Ένωση ήθελε να βάλει το γρήγορο γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι αλλά δεν έβρισκε τον τρόπο για να το πετύχει. Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν έκανε το λάθος ενώ οι παίκτες του Μπάγεβιτς φαινόντουσαν μπερδεμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μπάγεβιτς με τον Τεν Κάτε ανέλαβαν τη σκυτάλη από τον πάγκο με τον Σερβοέλληνα τεχνικός να δυναμώνει την επίθεση και το κέντρο, ενώ από την πλευρά του ο Ολλανδός ενίσχυσε την άμυνά του.

Η τελευταία κιτρινόμαυρη ελπίδα χάθηκε στο 73’

Η ΑΕΚ άργησε αλλά ξύπνησε μετά από περίπου 15 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι μετά τις αλλαγές του Ντούσκο πίεσαν τον Παναθηναϊκό αλλά όταν έφτασαν κοντά στο γκολ έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 2-1 και ουσιαστικά κατέρρευσαν.

Ο Ντιούφ έσπασε την αμυντική γραμμή του ΠΑΟ από τα δεξιά, γύρισε στον επερχόμενο Παυλή αλλά ο νεαρός υπό την πίεση του Σπυρόπουλου δεν κατάφερε να κάνει σωστά το πλασέ. Οι κιτρινόμαυροι ζήτησαν πέναλτι στην προσπάθεια του Σπυρόπουλου να απομακρύνει την μπάλα καθώς ο αμυντικός των πρασίνων βρήκε και το πόδι του Παυλή αλλά ο Κάκος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η χαμένη ευκαιρία έβαλε τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων για ανατροπή του σκορ και ο ρυθμός αναπόφευκτα έπεσε. Ο Παναθηναϊκός στις αντεπιθέσεις θα μπορούσε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ αλλά ο Σαλπιγγίδης ήταν σε κακή μέρα όσον αφορά τα τελειώματά του.

Η τελική βαθμολογία των πλέι οφ

1) ΠΑΟ 18
2) ΑΕΚ 12
3) ΠΑΟΚ 9
4) ΑΕΛ 1
Video με τα γκολ της αναμέτρησης

Συνέντευξη Τύπου


Ντούσαν Μπάγεβιτς (AEK): "Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια σήμερα. Δεν τα καταφέραμε δυστυχώς. Εγινε ωραίο παιχνίδι με πολλές φάσεις. Κάναμε λάθη και δεχθήκαμε δύο γκολ. Κάναμε πρώτοι εμείς ευκαιρίες και αν πετυχαίναμε ένα γκολ θα τα καταφέρναμε. Συγχαρηρήτια σε παίκτες για παιχνίδια των πλέι-οφ. Συγχαρητήρια σε Παναθηναϊκό και καλή επιτυχία στην συνέχεια".

- (Ηταν επιτυχημένη η σεζόν ή όχι): "Οχι πετυχημένη. Δυο φορές φτάσαμε κοντά σε κάποιο στόχο και δεν τα καταφέραμε".

- (Πόσο αισιοδοξος είστε για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ): "Δεν μπορώ να σκέφτομαι την επόμενη μέρα. Δεν είμαι σίγουρος".

Τεν Κάτε (Παναθηναϊκός) (Ολη την εβδομάδα είχε πει ότι θα παίξει για την νίκη. Ήθελε να παίξει μπάλα και όχι αυτό που ήρθε ως πλεονέκτημα. Το βλέπει ο ίδιος έτσι;) "Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Στα πρώτα 12 λεπτά η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από εμάς. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα ανεβήκαμε και κερδίσαμε τον χώρο του κέντρου και παίξαμε καλά για τριάντα λεπτά. Στο β' μέρος δεν τα πήγαμε ιδιαίτερα καλά αν και είχαμε τρεις καλές στιγμές για να πετύχουμε ένα ακόμα γκολ. Είμαι ικανοποιημένος και πήγαμε καλα. Αν δει κάποιος τα έξι παιχνίδια θα διαπιστώσει ότι πήραμε αυτό που θέλαμε".

(Ως απολογισμός της χρονιάς...) "Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα και χάσαμε εύκολα παιχνίδια. Δείτε για παράδειγμα τον σημερινό αγώνα αφού και μετά το 2-0 δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και με τα λάθη μας δώσαμε την ευκαιρία να μπει στο ματς και να απειλήσει. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος και τα ενενήντα λεπτά".

(τι αποκόμησε από την πρώτη χρονιά και τι περιμένετε από την δεύτερη): Περιμένω περισσότερη επιτυχία. Προσδοκώ περισσότερη ισορροπία στην ομάδα και αν όλα πάνε καλά θα έχουμε προτεραιότητα να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Έμαθα κάποια πράγματα γύρω από την ελληνική κουλτούρα και νοοτροπία. Εχω μάθει αρκετά. Ολη αυτή η εμπειρία θα με βοηθήσει για την νέα χρονιά.



Όλα τα λεφτά...
Η εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της ΑΕΚ. Το ΟΑΚΑ φέτος δεν έχει ζήσει τέτοιες στιγμές. Οι φίλοι της Ένωσης έδωσαν ρεσιτάλ τραγουδώντας ακόμα και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Πραγματικά απίστευτοι...

Ο Σάββας Γκέντσογλου έδειξε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μέλλον. Για τον μικρό έχουμε ακούσει πολλά από τις προπονήσεις της ΑΕΚ αλλά στο ΟΑΚΑ έδειξε με το αρχοντικό του στυλ και τον τσαμπουκά του πως μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα.

Ο Γιώργος Καραγκούνης έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Κερδισμένο πέναλτι, γκολ, ασίστ. Εκτός όμως από τα στατιστικά ο μέσος του ΠΑΟ ήταν πραγματικός ηγέτης. Πήρε από το χέρι τον Παναθηναϊκό και τον οδήγησε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Σιμάο έφερε ουκ ολίγους σκάουτερ στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα και όχι άδικα. Ο αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού ήταν ΠΑΝΤΟΥ και ο βασικός λόγος που ο Παναθηναϊκός πήρε το κέντρο από την ΑΕΚ.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τέτοια παιχνίδια δεν έχουμε πολλά στην Ελλάδα και καλό θα είναι να τα θυμόμαστε χωρίς καμία παράλειψη.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Παναθηναϊκός
(Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Μουν, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Γκάμπριελ, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Ρουκάβινα
Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΚ
(Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Κυργιάκος, Μαϊστόροβιτς, Κουτρομάνος, Καφές, Γκέντσογλου, Μαντούκα, Σκόκο, Τζεμπούρ, Μπλάνκο
1' Έναρξη αγώνα Παναθηναϊκός
Σέντρα από τους παίκτες του ΠΑΟ και το ντέρμπι ξεκίνησε...
4' Φάουλ ΑΕΚ Σκόκο
Εκτέλεση φάουλ του Σκόκο από καλή θέση με σέντρα, ο Γκαλίνοβιτς δεν δυσκολεύεται να μπλοκάρει την μπάλα.
9' Σχόλιο
Εξαιρετικός ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με πολύ πάθος και σκληρά μαρκαρίσματα. Πραγματικό ντέρμπι...
9' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Σιμάο
Για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Γκέντσογλου.
9' Ευκαιρία ΑΕΚ Σκόκο
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα είναι για την ΑΕΚ. Ο Σκόκο μπήκε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, απέφυγε τον Μουν όμως το σουτ του έδιωξε με γροθιές ο Γκαλίνοβιτς.
10' Δοκάρι ΑΕΚ Μπλάνκο
Απίστευτη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Τζεμπούρ κάνει το σουτ απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ αποκρούει την μπάλα που όμως καταλήγει και πάλι στον Γαλλοαλγερινό επιθετικό της Ένωσης ο οποίος πασάρει στον Μπλάνκο, όμως η προβολή του Αργεντινού μπροστά σε άδεια εστία τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟ. Ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης έχασε γκολ απ' αυτά που δεν χάνονται...
17' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Καραγκούνης
Πρώτη καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Σαλπιγγίδης απέφυγε εξαιρετικά τον Μαϊστόροβιτς έκανε το σουτ, ο Σάχα απέκρουσε την μπάλα, όμως ο Μουν προλαβαίνει να την πάρει και να πασάρει στον Καραγκούνη, όμως το σουτ του τελευταίου καταλήγει άουτ.
20' Σχόλιο
Μετά το καυτό ξεκίνημα της Ένωσης, οι "πράσινοι" ισορρόπησαν το παιχνίδι, έριξαν τον ρυθμό των αντιπάλων τους, κέρδισαν την μάχη της μεσαίας γραμμής και πλέον παίζουν πιο οργανωμένα και ορθά.
25' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Εξαιρετική κάθετη πάσα του Γκάμπριελ που βγάζει μόνο του τον Σαλπιγγίδη, όμως ο Σάχα προλαβαίνει να κλείσει τον δρόμο στον επιθετικό του Παναθηναϊκού και η ευκαιρία χάθηκε για τους φιλοξενούμενους.
29' Πέναλτι Παναθηναϊκός
Ο Σάχα ανατρέπει τον Καραγκούνη και ο Κάκος δείχνει την άσπρη βούλα.
29' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Σάχα
30' Γκολ Παναθηναϊκός Καραγκούνης (0-1)
Ο αρχηγός των "πρασίνων" εκτελεί άψογα το πέναλτι, ο Σάχα πέφτει στην άλλη γωνία και το "τριφύλλι" παίρνει κεφάλι με 1-0.
35' Σουτ Παναθηναϊκός Ρουκάβινα
Δυνατό σουτ του Ρουκάβινα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει στον Μαϊστόροβιτς και καταλήγει κόρνερ.
36' Γκολ Παναθηναϊκός Ρουκάβινα (0-2)
Μεγάλο προβάδισμα νίκης για τον Παναθηναϊκό! Όλα ξεκίνησαν από το τραγικό λάθος του Καφέ, με τον Καραγκούνη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να βγάζει μέσα από την περιοχή εξαιρετική ασίστ για τον Ρουκάβινα που με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ για δεύτερη φορά.
41' Κεφαλιά ΑΕΚ Κυργιάκος
Ύστερα από φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο προωθημένος Κυργιάκος κερδίζει την κεφαλιά αλλά η πορεία της μπάλας δεν ανησυχεί τον Γκαλίνοβιτς που την βλέπει να καταλήγει άουτ.
44' Σχόλιο
Μετά το σοκ των δύο γρήγορων γκολ του ΠΑΟ, οι γηπεδούχοι προσπαθούν να συνέλθουν, όμως απειλούν κυρίως από στημένες φάσεις.
45' Έναρξη καθυστερήσεων +1 λεπτό
45' Σουτ ΑΕΚ Τζεμπούρ
Κόρνερ από τον Σκόκο, ο Καφές πιάνει την κεφαλιά, ο Τζεμπούρ προσπαθεί αλλά δεν καταφέρνει να κάνει το σουτ από κοντινή θέση.
45' Λήξη ημιχρόνου
Οι "πράσινοι" με προβάδισμα δύο γκολ είναι πολύ κοντά στην κατάληψη της πρώτης θέσης των πλέι οφ και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, αφού η ΑΕΚ χρειάζεται 3 γκολ. Η βαθμολογία αυτή την στιγμή είναι: 1) ΠΑΟ 18, 2) ΑΕΚ 12, 3) ΠΑΟΚ 9, 4) ΑΕΛ 1
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου Παναθηναϊκός
Σέντρα στο δεύτερο μέρος με τους παίκτες της ΑΕΚ.
50' Ευκαιρία ΑΕΚ Κουτρομάνος
Εξαιρετική ευκαιρία από τον Κουτρομάνο. Ο άσος της Ένωσης κάνει ένα σουτ-φωτοβολίδα πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Γκαλίνοβιτς διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.
51' Κεφαλιά ΑΕΚ Κυργιάκος
Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κυργιάκος κερδίζει την κεφαλιά λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι, όμως ο Γκαλίνοβιτς μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.
52' Σουτ ΑΕΚ Κουτρουμάνος
Νέο μακρινό καλό σουτ από τον Κουτρομάνο, αυτή τη φορά ο Γκαλίνοβιτς μπλοκάρει σταθερά.
53' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Χριστοδουλόπουλος παίρνει τη θέση του Ρουκάβινα.
56' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Αλλαγή και για την ΑΕΚ. Ο Ντιούφ στη θέση του Μαντούκα.
62' Σχόλιο
Δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός κρατάει το 2-0 υπέρ του. Θυμίζουμε την βαθμολογία: 1) ΠΑΟ 18, 2) ΑΕΚ 12, 3) ΠΑΟΚ 9, 4) ΑΕΛ 1
64' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Δεύτερη αλλαγή από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Παυλής στη θέση του Τζεμπούρ.
66' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του και βγήκε μόνος του στην κόντρα, όμως το σουτ του έδιωξε σε κόρνερ ο Σάχα.
69' Σουτ ΑΕΚ Ντιούφ
Σουτ του Ντιούφ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παναθηναϊκού.
69' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Νίλσον παίρνει την θέση του Γκάμπριελ.
70' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Τελευταία αλλαγή για τη ΑΕΚ. Ο Χετεμάι παίρνει τη θέση του Κυργιάκου που καταχειροκροτείται.
73' Ευκαιρία ΑΕΚ Παυλής
Καλή στιγμή για την ΑΕΚ, με τον Ντιούφ να παίρνει την κόντρα από τον Σαριέγκι και στην συνέχεια να πασάρει μέσα από την περιοχή στον Παυλή όμως ο τελευταίος δεν κάνει σωστά το κοντρόλ και ο Γκαλίνοβιτς μπλοκάρει την μπάλα.
78' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Χριστοδουλόπουλος
Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Χριστοδουλόπουλου που αποφεύγει ωραία μέσα στην περιοχή τον Κουτρομάνο, όμως το σουτ του από πλάγια θέση βρίσκει στον Ντιούφ και καταλήγει κόρνερ.
80' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Τελευταία αλλαγή και από τον Τεν Κάτε. Ο Μάτος περνάει στη θέση του Καραγκούνη.
82' Σουτ Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Ωραία κάθετη πάσα του Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Σαλπιγγίδης κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο Σάχα μπλοκάρει την μπάλα.
84' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Μάτος
89' Σχόλιο
Διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία λεπτά με τους "πρασίνους" να κρατάνε στα χέρια τους το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League και απλά περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +3 λεπτά
90' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Σέντρα του Νίλσον από τα δεξιά, ο Σαλπιγγίδης κάνει την προβολή, όμως η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.
90' Λήξη αγώνα
Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη θέση στα πλέι οφ και το καλοκαίρι θα ξεκινήσει την προσπάθεια του να μπει στους ομίλους του Champions League. Η τελική βαθμολογία: 1) ΠΑΟ 18, 2) ΑΕΚ 12, 3) ΠΑΟΚ 9, 4) ΑΕΛ 1



















































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ