STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ-Λάρισα 1-0

ΠΑΟΚ-Λάρισα 1-0
Αναστασάκος

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να εντυπωσιάσει, επικράτησε με 1-0 της Λάρισας και έκλεισε νικηφόρα τη σεζόν (video)

Στον τελευταίο αγώνα για τα πλέι-οφ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα με 1-0 της Λάρισας, χωρίς να χρειαστεί να αποδώσει πολύ καλό ποδόσφαιρο, καθώς η αναμέτρηση δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Ο Αναστασάκος στο 21ο λεπτό, ήταν εκείνος που σημειώσε το μοναδικό τέρμα του παιχνιδιού και έδωσε μία νίκη άνευ βαθμολογικής σημασίας.

Στόχος για τον ΠΑΟΚ ήταν η έξοδος στο Champions League, όμως παρόλο που δεν επετεύχθη, σίγουρα πρόκειται για την πιο επιτυχημένη πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια, που έκλεισε με την έξοδο στο Europa League της περιόδου 2009-2010.

Από την άλλη, η Λάρισα μπορεί να απογοήτευσε στα πλέι-οφ, καθώς δεν μπόρεσε να σημειώσει μία νίκη, όμως οι ποδοσφαιριστές της Θεσσαλικής ομάδας κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα στο Europa League.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μπιζέρα, Κοντρέρας (85' Μαλεζάς), Λίνο, Γκαρσία, Βερόν, Ίβιτς (56' λ.τρ. Μπακαγιόκο), Κονσεϊσάο (82' Π.Κωνσταντινίδης), Σορλέν, Αναστασάκος.

Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σερεμέτ, Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Ααράμπ, Ίλιτς , Φεράρι, Βέμπερ (81' Μιούλερ), Βλασόπουλος (59' Μπαλής), Γιαννακόπουλος, Πάρα (81' Κυριάκος), Τσίγκας.

Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Β.Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Π. Τρύφων (Δράμας), Ι.Σταματόγλου (Καβάλας)

Γκολ: 22΄Αναστασάκος
Κίτρινες: 38' Βερόν, 57' Τσίγκας
Με μια ματιά
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο δυνατα στην αναμέτρηση, χωρίς όμως να καταφέρει να γίνει ουσιαστικός και να απειλήσει την εστία του Σερεμέτ.

Από την άλλη, το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο 12ο λεπτό, όταν ο Γιαννακόπουλος έκανε το σουτ, αλλά ο Χαλκιάς μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Στο 20' ο Αναστασάκος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Σορλέν μέσα στην μεγάλη περιοχή, αφού το πλασέ που επιχείρησε στην κίνηση απέκρουσε ο Σερεμέτ.

Όμως, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έδειξε ότι ήθελε το γκολ και έσπευσε να επιβεβαιώσει στην επόμενη φάση, όταν στο 21ο λεπτό, ο Σορλέν εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα κατευθύνθηκε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μπιζέρα έκανε την κεφαλιά-πάσα, ένα κοντρόλ από τον Αναστασάκο μέσα από την μικρή περιοχή και εκτέλεση χωρίς να χάσει χρόνο για το 1-0 υπέρ του “δικεφάλου”.

Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου δεν έγινε η μεγάλη φάση, παρά μόνο μία εκτέλεση φάουλ του Κονσεϊσάο στο 26΄ που δεν ανησύχησε ο Σερεμέτ, ενώ για την ΑΕΛ ένα σουτ του Βέμπερ, πέρασε άουτ.

β΄ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι από μέτριο έγινε κακό, με τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να σκέφτονται περισσότερο τις καλοκαιρινές τους διακοπές, θέλοντας παράλληλα να αποφύγουν τους τραυματισμούς στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς.

Η Λάρισα έκανε μόλις τρία αξίολογα σουτ προς την εστία του Χαλκιά. Στο 47΄ο Πάρα επιχείρησε το σουτ, αλλά μπλόκαρε ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, ενώ και το σουτ του Γιαννακόπουλου στο 65' είχε την ίδια τύχη, όπως και η προσπάθεια του Μπαλή, η οποία δεν ανησύχησε τον Χαλκιά.

Πάντως, στο 90', ο Μπακαγιόκο παραλίγο να σημειώσει το δεύτερο τέρμα του ΠΑΟΚ, όταν βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ, ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Φεράρι έβαλε το πόδι του με αποτέλεσμα η μπάλα να σταματήσει στο δοκάρι του εξουδετερωμένου Σέρεμετ.

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν έγινε κάτι αξιόλογο και το σφύριγμα του κυρίου Παμπορίδη, αποτέλεσε το σύνθημα για να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο πολλοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ-Λάρισα 1-0



Συνέντευξη Τύπου
Μαρίνος Ουζουνίδης (προπονητής Λάρισας): " Οι ποδοσφαιριστές μου κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια όλη την σεζόν. Δείξαμε ένα καλό πρόσωπο και παρά στα πλέι οφ δεν πήραμε πολλούς αριθμούς είχαμε καλή παρουσία. Μου δόθηκε η ευκαιρία για δοκιμές και να δοκιμάσω ποδοσφαιριστές σε διάφορες θέσεις και έμεινα ευχαριστημένος από ότι είδα. Συγχαρητήρια και στον ΠΑΟΚ για την σεζόν του αν και δεν πέτυχε τον στόχο του στα πλέι οφ και καλή επιτυχία του χρόνου. Εμείς θα πρέπει από εδώ και στο εξής να συμπληρώσουμε γρήγορα το ρόστερ και στις λίγες μέρες μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας θα πάρουμε του περισσότερους από τους παίκτες που θέλουμε.

Τον Τζανίσο τον είδα και το καλοκαίρι. Ξέρει ποδόσφαιρο και μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις. Είμαστε κοντά σε κάποιους παίκτες. Είναι λίγο πολύ γνωστά με κάποιους παίκτες.

Από εκεί και πέρα το μεγάλο μας βάρος είναι η θέση του σέντερ φορ. Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή επιλογή γιατί μπορεί να μας κάνει την διαφορά. Περιφερειακά έχουμε τις λύσεις που θέλουμε και αν πάρουμε και τον σέτερ φορ που θέλουμε θα κάνουμε και πάλι μία καλή χρονιά.

Για τον Μπουλούτ είναι πολύ δύσκολη η περίπτωση αυτή. Για τους παίκτες που θέλω είναι ενήμερος ο πρόεδρος και θα κάνει το καλύτερο που μπορεί βάση των οικονομικών μας δεδομένων"

.

Φερνάντο Σάντος (προπονητής ΠΑΟΚ): " Όσον αφορά το παιχνίδι δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Ήταν το τελευταίο της σεζόν. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που έκαναν σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Για μια πολύ καλή δουλειά. Συγχαρητήρια και στους οπαδούς μας που μας στήριξαν και στο τελευταίο παιχνίδι και μας στήριξαν όπως πάντα. Πλέον θα ξεκουραστούμε και θα ετοιμαστούμε για μια νέα σεζόν που έρχεται".

Για τους πανηγυρισμούς των φιλάθλων μετά την λήξη του αγώνα είπε: " Ήταν η αναγνώριση της σεζόν. Κατακτήσαμε την 2η θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Σε μία σταθερή χρονιά. Το είδαν όλοι και το αναγνώρισαν και βεβαίως και οι οπαδοί μας".

Για την επόμενη χρονιά και τις κινήσεις που είναι να γίνουν δήλωσε: " Την κατάλληλη στιγμή αυτό θα γίνει γνωστό. Το είχα πει και πριν από την έναρξη των πλέι οφ. Οι αποφάσεις μας έχουν ληφθεί. Έχουμε κάνει το πλάνο μας με τους κ.κ. Ζαγοράκη και Βρύζα. Στην κατάλληλη στιγμή είναι φυσικό ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει τις κινήσεις που πρέπει. Για μας η σεζόν θα ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου. Αυτό είναι σίγουρο. Ξέρουμε τι θέλουμε. Όταν όλα θα είναι έτοιμα θα ανακοινώσουμε το τι θα γίνει στην πραγματικότητα. Τώρα είναι φυσιολογικό να ακούγονται διάφορες φήμες για ποδοσφαιριστές. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι του χρόνου να είμαστε και πάλι στις υψηλές θέσεις".

Κι όσο για τον ίδιο είπε: " Εγώ που θα βρίσκομαι διακοπές θα φτιάξω ένα πλάνο διαφορετικό από αυτό που ακολουθήσαμε για αυτή την σεζόν. Είχαμε δύο μήνες για προετοιμασία μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι. θα πρέπει να επιταχύνουμε την διαδικασία για το πρώτο επίσημο παιχνίδι που είναι αρκετά νωρίς για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε".
Όλα τα λεφτά...
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ που κατέκλυσε το γήπεδο της Τούμπας για να υποστηρίξει την ομάδα στο τελευταίο αδιάφορο παιχνίδι της σεζόν.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την όρεξη των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, οι οποίοι δεν έπαιξαν ελεύθερα για να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Λάρισα
(Μαρίνος Ουζουνίδης): Σέρεμετ, Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Γιαννακόπουλος, Βλασόπουλος, Πάρα Φακούντο,, Ααράμπ, Ίλιτς, Φεράρι, Βέμπερ, Τσίγκας
Η 11άδα των γηπεδούχων ΠΑΟΚ
(Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Αναστασάκος, Κοντρέρας, Λίνο, Ίβιτς, Βερόν, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Μπιζέρα
1' Έναρξη αγώνα
Στη σέντρα οι φιλοξενούμενοι
4' Κεφαλιά ΠΑΟΚ Ίβιτς
Κεφαλιά από τον Ίβιτς, η μπάλα στα χέρια του Σέρεμετ
10' Σχόλιο
Δυνατά μπήκε ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Σέρεμετ
12' Σουτ Λάρισα Γιαννακόπουλος
Πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με τον Γιαννακόπουλο να επιχειρεί συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Χαλκιάς δε δυσκολεύεται να μπλοκάρει την μπάλα
20' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Αναστασάκος
Γύρισμα του Σορλέν από τα αριστερά, ο Αναστασάκος από δύσκολη γωνία έκανε την προβολή, αλλά ο Σέρεμετ απομάκυνε σε κόρνερ
21' Γκολ ΠΑΟΚ Αναστασάκος
Εκτέλεση κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπιζέρα γυρίζει με το κεφάλι στον Αναστασάκο όπου με ψυχραιμία από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σέρεμετ
26' Φάουλ ΠΑΟΚ Κονσεϊσάο
Εκτέλεση φάουλ του Κονσεϊσάο αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Σέρεμετ μπλόκαρε
31' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Κοντρέρας
Εκτέλεση φάουλ από τον Κονσεϊσάο που έφερε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Κοντρέρας έκανε την προβολή αλλά η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε τον Σέρεμετ
38' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Βερόν
39' Σουτ Λάρισα Βέμπερ
Συρτό διαγώνιο σουτ του Βέμπερ, ο Χαλκιάς έπεσε αλλά δεν ακούμπησε την μπάλα που πέρασε κοντά από το δεξί δοκάρι της εστίας του
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Στη σέντρα οι γηπεδούχοι
47' Σουτ Λάρισα Πάρα Φακούντο
Καλό σουτ του Πάρα, μπλοκάρει ο Χαλκιάς
56' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μπακαγιόκο στη θέση του Ίβιτς
57' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Τσίγκας
59' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Μπαλής στη θέση του Βλασόπουλου
65' Σουτ Λάρισα Γιαννακόπουλος
Σουτ του Γιαννακόπουλου το οποίο σταματάει πάνω στον Χαλκιά
70' Σχόλιο
Μέτριο έως κακό το θέαμα στην επανάληψη, με τη μη ύπαρξη βαθμολογικού ενδιαφέροντος να το δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό
78' Σουτ Λάρισα Μπαλής
Σουτ του Μπαλή μέσα από την περιοχή, καμία ανησυχία για τον Χαλκιά
81' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Κυριάκος στη θέση του Πάρα
81' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Μιούλερ στη θέση του Βέμπερ
81' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Κωνσταντινίδης στη θέση του Κονσεϊσάο
85' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μαλεζάς στη θέση του Κοντρέρας
90' Δοκάρι ΠΑΟΚ Μπακαγιόκο
Ο Μπακαγιόκο βγήκε στην πλάτης της άμυνας της ΑΕΛ, ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Φεράρι έβαλε το πόδι του με αποτέλεσμα η μπάλα να σταματήσει στο δοκάρι του εξουδετερωμένου Σέρεμετ
90' Έναρξη καθυστερήσεων 3 λεπτά
90' Λήξη αγώνα


















































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ