ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών

To SPORT 24 περνάει από το μικροσκόπιο του την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

ΑΕΚ:

Σάχα:

Δεν έχει ευθύνη στα γκολ, ενώ είχε κάποιες καλές επεμβάσεις. Δεν μπόρεσε να αποφύγει το πέναλτι, ενώ αντίθετα κινδύνεψε να αποβληθεί κιόλας σε αυτή τη φάση.

Γεωργέας:
Ίσως ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ. Και στα μετόπισθεν, αλλά και στον τομέα της δημιουργίας αφού πολλές φορές προωθήθηκε μπροστά.

Κυργιάκος: Μαζί με τον Σουηδό αποτέλεσαν «μαύρη τρύπα» στην άμυνα και εκεί τους "χτύπησε" ο Παναθηναϊκός.

Μαϊστόροβιτς: Πολλά λάθη, δεν είχε σιγουριά στις μεταβιβάσεις του και γενικά δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη.

Κουτρομάνος: Λίγα πράγματα, δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.

Καφές: Περίμεναν περισσότερη ενέργεια από αυτόν στην μεσαία γραμμή, αλλά τον πήρε από κάτω (και αυτόν) η κακή εμφάνιση της ομάδας του μετά τα δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά.

Γκέντσογλου: Ο νεαρός χρειάζεται πίστωση χρόνου. Σαφώς και έκανε λάθη, είχε τρακ, αλλά δεν είναι τυχαίο ότι ο "Ντούσκο" τον εμπιστεύεται σε τέτοιο ματς, σε τόσο νεαρή ηλικία.

Μαντούκα: Δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα και δικαίως αντικαταστάθηκε από τον Μπάγιεβιτς.

Σκόκο: Δραστήριος, πολύ κινητικός, λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, αλλά δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή του.

Τζεμπούρ:
Λίγα πράγματα και χωρίς ουσία. Θα μπορούσε να σκοράρει στο ξεκίνημα, ενώ γύρισε πολύ δυνατά τη σέντρα προς τον Μπλάνκο (στη φάση του δοκαριού) ενώ χρειαζόταν μια γλυκιά σέντρα.

Μπλάνκο:
Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (μαζί με τον Γκαλέτι) ήταν ίσως ο μοιραίος παίκτης για την ΑΕΚ, αφού έχασε ευκαιρία από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται, σε κενή εστία, όταν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Εκεί θα άνοιγε το σκόρ και ίσως να έδινε άλλο αέρα στην "Ένωση". Γενικά δεν τον ένοιωσε (μετά από αυτή τη φάση) η άμυνα του Παναθηναϊκού.

Ο προπονητής: Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς πήρε το ρίσκο και εμπιστεύτηκε τον νεαρό Γκέντσογλου, αλλά δεν μπορούσε να υπολογίσει τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μπλάνκο. Άφησε έμπειρους παίκτες εκτός ενδεκάδας (έστω και αν κάποιοι αντιμετώπιζαν ενδεχομένως κάποια προβλήματα τραυματισμών) και δεν μπόρεσε μετά τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού να αντιδράσει.
Παναθηναϊκός:

Γκαλίνοβιτς:

Από τους πολυτιμότερους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ήταν σχεδόν αλάνθαστος και κράτησε την ομάδα του, αφ’ ενός στα δύσκολα πρώτα λεπτά (όπου είχε και την απόκρουση στο σούτ του Σκόκο, αλλά και αργότερα αυτή στο σούτ του Τζιμπούρ) αλλά και μετά την άνεση του 2-0.

Σπυρόπουλος: Μαζί με τον Βύντρα είχαν αναλάβει ουσιαστικά τον πιο επικίνδυνο επιθετικό της ΑΕΚ, τον Μπλάνκο και ουσιαστικά τον εξουδετέρωσαν.

Βύντρα: Είχε το δύσκολο έργο να επιτηρεί και να βοηθάει στο μαρκάρισμα του Μπλάνκο και δεν τα πήγε άσχημα.

Σαριέγκι: Η δύναμη και το πάθος που τον χαρακτηρίζουν, φάνηκε και σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι. Κέρδισε πολλές πρώτες μπάλες από τους αντιπάλους του και ήταν από τους πιο θετικούς παίκτες της ομάδας του.

Μουν
: Πολύ τρέξιμο, αλλά και κάποια αβίαστα λάθη με λάθος μεταβιβάσεις και χαμένες μπαλιές.

Ζιλμπέρτο Σίλβα: Όπως πάντα έδωσε ποιότητα στη μεσαία γραμμή και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο πρόσφερε μεγάλη βοήθεια στο να συνδέονται άψογα όλες οι γραμμές της ομάδας. Στο δεύτερο μέρος κατέβασε ταχύτητα.

Σιμάο:
Ουσιαστικά πέρασε απαρατήρητος.

Γκάμπριελ: Αντικαταστάθηκε περισσότερο για να ενισχύσει ο Τεν Κάτε την ομάδα στα μετόπισθεν. Ο Βραζιλιάνος ήταν δραστήριος και όπως συνηθίζει, δεν σταμάτησε να προωθείται όποτε του δινόταν η ευκαιρία.

Καραγκούνης: Το νούμερο ένα του αγώνα και ίσως ο πολυτιμότερος παίκτης του Παναθηναϊκού όλη τη χρονιά. Διεθνής κλάση ο "Τυπάρας" τα έκανε και χθες όλα, φτιάχνοντας γκολ, κερδίζοντας πέναλτι (το οποίο και εκτέλεσε με επιτυχία) και γενικά ήταν ο απόλυτος δημιουργός για την ομάδα του.

Σαλπιγγίδης: Ιδιαίτερα θετικός, δημιούργησε πολλά ρήγματα στα πλάγια την "κιτρινόμαυρης" άμυνας με την ταχύτητά του και άνοιξε διαδρόμους για τους συμπαίκτες του. Θα μπορούσε να είχε χριστεί και σκόρερ τουλάχιστον σε 2-3 φάσεις.

Ρουκάβινα: Το ίδιο ισχύει και για τον Κροάτη επιθετικό του Παναθηναϊκού, ο οποίος πάντως δεν έτρεχε όσο ήθελε ο προπονητής του δίπλα στον Σαλπιγγίδη και ίσως γι’ αυτό και αντικαταστάθηκε στο δεύτερο μέρος. Πάντως δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το δώρο του Γιώργου Καραγκούνη στην πάσα που του έκανε (πάρε-βάλε) και ουσιαστικά τον έχρισε σκόρερ ενώ με την ταχύτητά του έκανε άνω κάτω σε κάποιες φάσεις την αντίπαλη άμυνα.

Ο προπονητής: Ο Χεν Τεν Κάτε, έχοντας μάθει πολλά για τους παίκτες του, κατάφερε στα πλέι οφ να πάρει το καλύτερο κομμάτι τους και να βγάλει άνετα την ομάδα δεύτερη με εντυπωσιακές εμφανίσεις. Δεν ανησύχησε ούτε μετά τις ευκαιρίες της ΑΕΚ στο ξεκίνημα και πόνταρε στην ταχύτητα των επιθετικών του και δικαιώθηκε. Από τις αλλαγές του ο Χριστοδουλόπουλος ήταν ο πιο δραστήριος και φάνηκε αρκετά.







































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ