NFL

Super Bowl 2024: Το τηλεοπτικό γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ μετά την προσεδάφιση στη Σελήνη το 1969

Super Bowl 2024: Το τηλεοπτικό γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ μετά την προσεδάφιση στη Σελήνη το 1969
Ο Τράβις Κέλτσε πανηγυρίζει την κτάκτηση του Super Bowl παρεά με την Τέιλορ Σουίφτ @2023 AP IMAGES/ADAM HUNGER

Το Super Bowl 2024 έγινε το τηλεοπτικό γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση όλων των εποχών στις ΗΠΑ. Ζαλίζει ο αριθμός των τηλεθεατών. Ο ρόλος της Τέιλορ Σούιφτ και το μοναδικό σόου του Usher.

Κάτι ο τελικός ανάμεσα στους Kansas City Chiefs και τους San Francisco 49ers, κάτι η Τέιλορ Σουίφτ στις κερκίδες του Allegiant Stadium στο Λας Βέγκας για να δει τον σύντροφό της Τράβις Κέλσι και το Super Bowl LVIII έγινε το τηλεοπτικό γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση όλων των εποχών στις ΗΠΑ.

Το φετινό Super Bowl παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 123,4 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική, γεγονός που το καθιστά τη μετάδοση με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση από την πρώτη προσεδάφιση στη Σελήνη το 1969, με τη διαστημική αποστολή "Απόλλων 11".

Οι μετρήσεις τηλεθέασης στις ΗΠΑ τοποθετούν τον τελικό του δημοφιλέστερου αθλήματος στις ΗΠΑ ακριβώς πίσω από το ιστορικό πρώτο βήμα του Νιλ Άρμστρονγκ στη Σελήνη στις 21 Ιουλίου 1969, το οποίο εκτιμάται ότι παρακολούθησαν 125 έως 150 εκατομμύρια άνθρωποι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Kansas City Chiefs νίκησαν τους San Francisco 49ers με 25-22 στην παράταση, ο Usher τραγούδησε στο half time show, τα μεγαλύτερα brands παγκοσμίως διαφημίστηκαν, ενώ την ίδια στιγμή η σούπερ σταρ Τέιλορ Σουίφτ "πέταξε" από το Τόκιο της Ιαπωνίας, όπου πραγματοποιούσε περιοδεία, για να δει από κοντά τον καλό της.

Η πολυαναμενόμενη παρουσία της Σουίφτ είναι πιθανό να αύξησε τα νούμερα τηλεθέασης, αφού η κάμερα ασχολήθηκε πολλές φορές μαζί της, σε ένα ειδύλλιο που απασχολεί τις ΗΠΑ εδώ και μήνες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Variety, η εταιρεία έρευνας καταναλωτών Numerator κατέληξε στο συμπέρασμα από μια δημοσκόπηση ότι το 20% των θεατών του Super Bowl υποστήριζε τους Chiefs λόγω της σχέσης της τραγουδίστριας με τον Kelce.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως πάντα, στο Super Bowl προβλήθηκαν μία σειρά από διαφημίσεις με πρωταγωνιστές A-list διασημότητες. Εξέχουσα θέση ανάμεσά τους, είχε ένα σποτ της Verizon με την Beyoncé και τον Tony Hale, το οποίο η πρώτη χρησιμοποίησε για να ανακοινώσει το "Renaissance Act II", ενός country άλμπουμ που θα ακολουθήσει το "Renaissance" του 2022 και θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαρτίου.

Πώς είδαν τον τελικό οι τηλεθεατές

Από τους φετινούς θεατές, 112 εκατομμύρια από τον μέσο όρο των 123,4 εκατομμυρίων παρακολούθησαν τον αγώνα στο CBS, ενώ οι υπόλοιποι συντονίστηκαν στα κανάλια Paramount+, Nickelodeon, Univision, CBS Sports και στα ψηφιακά κανάλια NFL.

Τα ρεκόρ όμως δεν σταματάνε εδώ, αφού σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, 202,4 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τουλάχιστον ένα μέρος του αγώνα.

Σημειώνεται πως τον περσινό αγώνα Super Bowl μεταξύ των Chiefs και των Philadelphia Eagles παρακολούθησαν 115,1 εκατομμύρια τηλεθεατές.

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ