Ως πού θα φθάσει η εμβέλεια του ηλεκτρικού Nissan LEAF

Από το καλοκαίρι θα διατίθεται στην αγορά η έκδοση Nissan LEAF 3.ZERO e + Limited Edition. Η ισχύς φθάνει τους 217 ίππους και η αυτονομία κίνησης στα 385 χλμ. με μία μόνο φόρτιση.

Το πιο καλοπουλημένο, ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ευρώπης, για το 2018, με 39.000 μονάδες, το Nissan LEAF αποκτά δύο νέες εκδόσεις. Η ανακοίνωση έρχεται από τη Γαλλία, όπου η Nissan επιβεβαίωσε την εξέλιξη του εξαιρετικά επιτυχημένου LEAF, με δύο εκδόσεις LEAF 3.ZERO.

Η μία έκδοση φέρει μια οθόνη ψυχαγωγίας 8 ιντσών που επιτρέπει επιπλέον υπηρεσίες συνδεσιμότητας, όπως η πλοήγηση από «πόρτα σε πόρτα». Μια ολοκαίνουργια και βελτιωμένη εφαρμογή NissanConnect EV θα είναι επίσης διαθέσιμη όταν το LEAF 3.ZERO θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, από τον Μάιο του 2019, με τη μπαταρία 40 kWh.

Επίσης, από το καλοκαίρι θα διατίθεται στην αγορά και η έκδοση Nissan LEAF 3.ZERO e + Limited Edition, σε μόλις 5.000 μονάδες. Θα διαθέτει μεγαλύτερη απόδοση 160 kW (217 ίπποι) και μεγαλύτερη εμβέλεια κατά 100 χλμ., φθάνοντας στα 385 χλμ. με μια μόνο φόρτιση.

Στο κέντρο του LEAF 3.ZERO e + Limited Edition είναι μια έξυπνη μπαταρία 60 kWh με ενισχυμένη ισχύ. Έχει 25% περισσότερη πυκνότητα και 55% αύξηση της χωρητικότητας αποθήκευσης ενέργειας. Μέσω πρωτοποριακού σχεδιασμού και έξυπνης μηχανικής, η νέα μπαταρία υψηλότερης ισχύος περιέχει 288 κελιά σε σύγκριση με τα 192 που διαθέτει η μπαταρία των 40 kWh.

Τα μοντέλα LEAF 3.ZERO θα διαθέτουν τόσο το e-Pedal όσο και το ProPILOT. Το e-Pedal επιτρέπει στον οδηγό να ξεκινήσει, να επιταχύνει, να επιβραδύνει και να σταματήσει, χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ γκαζιού. Αυτό προσφέρει μια ομαλή κίνηση και μέγιστο έλεγχο στον οδηγό μέσω της ενισχυμένης ανάδρασης του πεντάλ.

Το ProPILOT είναι μια προηγμένη τεχνολογία υποβοήθησης οδήγησης, η οποία λειτουργεί στους αυτοκινητόδρομους. Ένα σύστημα hands-on, επιτρέπει στο αυτοκίνητο να σταματά, να επανεκκινεί και να παραμένει κεντραρισμένο στη λωρίδα του σε υψηλές ταχύτητες και σε σενάρια κυκλοφοριακής συμφόρησης χαμηλότερης ταχύτητας. Η τεχνολογία μειώνει την οδηγική πίεση και την κούραση.

Τόσο το LEAF 3.ZERO, όσο και το LEAF 3.ZERO e + Limited Editio, καλύπτονται από την ίδια εγγύηση Nissan 8 ετών / 160.000 χλμ…

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS