ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ηλεκτρικό AMI, οδηγείται από ανήλικους

Post-production : Astuce Productions
Post-production : Astuce Productions COPYRIGHT ASTUCE PRODUCTIONS

Η Citroen, είχε παρουσιάσει πέρυσι τον Μάρτιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (το φετινό ακυρώθηκε), το ΑΜΙ ως πρωτότυπο και τώρα αποκαλύπτει την έκδοση παραγωγής.

Το ΑΜΙ, είναι αμιγώς ηλεκτρικό, διθέσιο, σύγχρονο σε σχεδίαση και μπορεί να οδηγηθεί από ανήλικους. Στη Γαλλία από ένα 14 χρόνο έφηβο και σε πολλές άλλες χώρες από 16χρονους. Στην Ελλάδα, ωστόσο, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τα 17 έτη.

Επίσης, το ΑΜΙ, θα πωλείται από τις 30 Μαρτίου στη Γαλλία (από 6.000 ευρώ με ΦΠΑ και επιδότηση 900 ευρώ μαζί με ΦΠΑ) και σε λίγους μήνες σε Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Πορτογαλία και Γερμανία, ενώ αναμένεται να λανσαριστεί και Ελλάδα προς το τέλος της χρονιάς. Στη Γαλλία, μάλιστα, θα είναι διαθέσιμο και για κοινοχρησία, φέροντας το λογότυπο «Free2Move» (από 0,26 ευρώ / λεπτό ή μηνιαία συνδρομή 9,90 ευρώ χωρίς καμία δέσμευση)

Το AMI, αποτελεί μια εναλλακτική μορφή μετακίνησης στην πόλη, ευέλικτο, οικονομικό ως προς τη χρήση και πάνω από όλα, οικολογικό, διότι δεν εκπέμπει καθόλου ρύπους, καθώς είναι 100% ηλεκτρικό.

Με μόλις 2,41 μέτρα μήκος, πλάτος 1,39 μ., ύψος 1,52 μ. και 7,20 μ. διάμετρο στροφής, σε τροχούς 14 ιντσών, έχει συμμετρική σχεδίαση, ασύμμετρα ανοιγόμενες πόρτες, μεγάλες γυάλινες επιφάνειες για περιμετρική ορατότητα, στάνταρ πανοραμική ηλιοροφή και είναι άνετο για δύο επιβάτες. Ζυγίζει μαζί με τη μπαταρία 485 κιλά

Κατασκευαστικά, για μείωση του κόστους, χρησιμοποιήθηκαν κοινά μέρη. Ετσι, εμπρός και πίσω φέρει ίδιους προφυλακτήρες και ίδιες πόρτες, σε βαθμό που να καταλαβαίνεις ποιο είναι το εμπρός και πίσω μέρος του αυτοκίνητου, μόνο από τη θέση του τιμονιού. Με απόλυτα αθόρυβη λειτουργία, φέρει ηλεκτρικό μοτέρ 6 kW, μπορεί να οδηγηθεί με ταχύτητα έως 45 χλμ./ώρα, έχει αυτονομία κίνησης 70 χλμ., ενώ η φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου 5.5 kWh μπορεί να γίνει σε 3 ώρες από πρίζα 220 V ή από ταχυφορτιστή Wall Box.

Η καμπίνα είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες της αστικής μετακίνησης, σε μοντέρνο ύφος, έχοντας πολυάριθμους αποθηκευτικούς χώρους, στο πάνω μέρος του ταμπλό και στα πλαϊνά των θυρών.

Εν αναμονή του λανσαρίσματος…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ