ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το εικονικό "μάτι" της Laguar Land Rover

Το εικονικό "μάτι" της Laguar Land Rover

Τα αυτόνομα πλαίσια έχουν μεγάλα «εικονικά μάτια» για να αλληλεπιδράσουν με άλλους χρήστες του δρόμου, ενώ οι μηχανικοί συνεργάζονται με τους ψυχολόγους για να κατανοήσουν την ανθρώπινη εμπιστοσύνη στα αυτόνομα οχήματα.

Η Jaguar Land Rover έχει τοποθετήσει «εικονικά μάτια» σε έξυπνους λοβούς για να καταλάβει πώς οι άνθρωποι θα εμπιστεύονται τα αυτόνομα οχήματα, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι το 63% των πεζών ανησυχεί για το πόσο ασφαλές θα είναι να διασχίσουν το δρόμο στο μέλλον.

Τα φιλικά προς την εικόνα «μάτια λοβοί» έχουν μια πολύ σημαντική δουλειά: βοηθούν να υπολογίσουμε πόση πληροφορία θα πρέπει να μοιραστούν τα μελλοντικά αυτοκίνητα με τους χρήστες ή τους πεζούς για να εξασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται την τεχνολογία.

Παράλληλα, η Jaguar Land Rover έχει ζητήσει τη βοήθεια μιας ομάδας ειδικών ψυχολόγων για να καταλάβει καλύτερα πώς η συμπεριφορά των οχημάτων επηρεάζει την ανθρώπινη εμπιστοσύνη στη νέα τεχνολογία. Οι δοκιμές εμπιστοσύνης αποτελούν μέρος του έργου της UK Autodrive, που υποστηρίζεται από τη διοίκηση της Jaguar Land Rover.

Οι έξυπνοι λοβοί τρέχουν αυτόνομα σε έναν δρόμο στο Coventry, ενώ η συμπεριφορά των πεζών αναλύεται καθώς περιμένουν να διασχίσουν το δρόμο. Τα «μάτια» έχουν επινοηθεί από μια ομάδα προηγμένων μηχανικών, που εργάζονται στο τμήμα μελλοντικής κινητικότητας της Jaguar Land Rover. Οι λοβοί αναζητούν τον πεζό - που φαίνεται να «βλέπει» κατευθείαν σε αυτούς - σηματοδοτώντας στους χρήστες της οδού ότι τα έχει εντοπίσει και σκοπεύει να λάβει μέτρα αποφυγής.

Οι μηχανικοί καταγράφουν τα επίπεδα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο πριν και μετά τον λοβό που κάνει «επαφή με τα μάτια» για να διαπιστώσει εάν δημιουργεί επαρκή εμπιστοσύνη ότι θα σταματήσει γι’ αυτούς. Προηγούμενες μελέτες υποδεικνύουν ότι το 63% των πεζών και των ποδηλατών λένε ότι θα αισθάνονταν λιγότερο ασφαλείς να μοιράζονται το δρόμο με ένα αυτόνομο όχημα.

Η ασφάλεια παραμένει η νούμερο ένα προτεραιότητα, καθώς η Jaguar Land Rover επενδύει στην αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης. Η δοκιμή ευθυγραμμίζεται με τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους της μάρκας: να κάνει ασφαλέστερα τα αυτοκίνητα, να απελευθερώσει τον πολύτιμο χρόνο των ανθρώπων και να βελτιώσει την κινητικότητα για όλους…

www.driveandtravel.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ