ΑΕΚ

ΑΕΚ: Μελισσανίδης και Αλμέιδα τα έχουν ήδη βάλει κάτω για την επόμενη μέρα

ΑΕΚ: Μελισσανίδης και Αλμέιδα τα έχουν ήδη βάλει κάτω για την επόμενη μέρα
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ είναι σε ένα σημείο που πρέπει να διαβάσει πολύ σωστά τα λάθη που έγιναν μέσα στη σεζόν. Όχι μόνο σε αγωνιστικό, αλλά και σε επίπεδο δομών κι επιστημονικής υποστήριξης.

Είναι απόλυτα αληθές αυτό που ο Ματίας Αλμέιδα είπε μετά το τέλος του αγώνα με τη Λαμία. Η ομάδα θα αλλάξει κι αυτό δεν θα μπορούσε να εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της Θεσσαλονίκης κι αν αυτό θα έδινε ή όχι στην ΑΕΚ το πρωτάθλημα.

Είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές πού βρίσκονται ένα βήμα πριν από την πόρτα της εξόδου, κάποιοι εξ αυτών ενδεχομένως να την έχουν περάσει ήδη κιόλας. Όπως για παράδειγμα ο Σιντιμπέ κι ο Φαν Βέερτ.

Υπάρχουν αρκετές ανοιχτές υποθέσεις, συζητήσεις με ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο μεταίχμιο, μα όπως και να έχει η ομάδα έχει ανάγκη από φρέσκο αίμα.

Από παίκτες πιο νέους, με περισσότερες δυνάμεις και αντοχές, με αποδεδειγμένα χαρακτηριστικά για να αποδώσουν το ποδόσφαιρο έντασης και πίεσης που ο Αλμέιδα εφαρμόζει.

Ώρα να δούμε εις βάθος το πρόβλημα

Τώρα είναι ο καιρός για ρεπορτάζ και προσπάθεια για να καταλάβουμε όλα όσα γίνονται ώστε η ομάδα να παρουσιάσει πιο ανθεκτική εικόνα, να αλλάξει πράγματα που την σημάδεψαν αρνητικά μέσα στη διάρκεια της σεζόν, να ενισχυθεί με πρόσωπα τα οποία θα τη βοηθήσουν να βελτιώσει το επίπεδο της και παράλληλα θα την απεγκλωβίσουν από καταστάσεις τετριμμένες οι οποίες επαναλαμβάνονται δίχως να υπάρχει αντίκρισμα.

Ο Ματίας Αλμέιδα κι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχουν καιρό τώρα συζητήσει πολλά. Με διαδοχικά ραντεβού, με διήμερες και τριήμερες αποδράσεις σε εκδρομές, τα έχουν βάλει κάτω και ξέρουν τι πρέπει να γίνει.

Γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα ταβάνι το οποίο τρυπήθηκε που ίσως θα μπορούσε να είχε προσεχθεί περισσότερο το περασμένο καλοκαίρι σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις. Όπως αυτή του τερματοφύλακα. Ήταν μία απόφαση που κόστισε πολύ το να μην προχωρήσει από το περασμένο καλοκαίρι ΑΕΚ στην απόκτηση ενός γκολκίπερ που θα της έδινε σταθερότητα και βαθμούς.

Τουναντίον έμεινε με δύο που είναι σε κοντινό επίπεδο, όμως αμφότεροι μακριά από τα στάνταρ που θα έπρεπε να υπάρχουν για να γίνει εκ νέου πρωταθλητισμός.

Η παντελώς αποτυχημένη προσθήκη του Ροδόλφο Πισάρο, ήταν ακόμα μία ανοιχτή πληγή που ουδέποτε επουλώθηκε, μία απίστευτη μπανανόφλουδα που έκανε την ΑΕΚ ακόμα πιο ευάλωτη όσο έβλεπε τον Γκατσίνοβιτς να μπαινοβγαίνει με τραυματισμούς. Και αυτή είναι μία ακόμα πολύ σημαντική παράμετρος που πρέπει να κάθε τρόπο να διορθωθεί.

Το επιστημονικό κομμάτι

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από επιστημονική βοήθεια στον τομέα της εργοφυσιολογίας και της αποκατάστασης από τραυματισμούς. Είχε μία συνεργασία τους τελευταίους μήνες, όμως αυτή δύσκολα θα συνεχιστεί όταν δεν προκύπτει η απαραίτητη εμπιστοσύνη στην επιστημονική προσέγγιση.

Είναι απίθανο αυτό που συμβαίνει με τους τραυματισμούς και δεν γίνεται να επαναληφθεί για ακόμα μία σεζόν. Δεν γίνεται να υπάρξει άλλη μία τέτοια σεζόν με βασικούς παίκτες να μπαινοβγαίνουν μήνα με το μήνα.

Δεν αντέχει η ΑΕΚ να έχει τον Λιβάι Γκαρσία σκιά του εαυτού του στα playoffs, επειδή όλη τη χρονιά φαίνεται ότι έχει γίνει λάθος διαχείριση με την περίπτωση του.

Ο καθρέφτης της αλήθειας

Εδώ πρέπει να υπάρξει ειλικρίνεια και διαφορετική στρατηγική. Ακόμα και στο επίπεδο της προπόνησης, της προσέγγισης αλλά και της υποστήριξης που θα πρέπει να υπάρξει από ανθρώπους που θα γνωρίζουν πώς να θωρακίσουν αυτό το ιδιαιτέρως απαιτητικό ποδόσφαιρο του Αλμέιδα.

Το φετινό ίσως και να είναι ένα παγκόσμιο ρεκόρ τραυματισμών. Είναι κατάσταση που έφερε την ΑΕΚ να ακροβατεί στα playoffs και να μην έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της, κάνοντας από πολλά ατομικά και ανόητα λάθη.

Ο τρόπος υπάρχει και ο Αλμέιδα τον έχει διδάξει. Και σίγουρα θα είχε πετύχει πολλά περισσότερα στο τέλος της σεζόν, δεδομένα θα είχε το πρωτάθλημα στην αγκαλιά του αν δεν είχαν προκύψει όλα αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκειά της, με τις τόσες πολλές και διαδοχικές απώλειες των παικτών.

Αυτό δεν πρέπει να περάσει έτσι. Δεν γίνεται να αντιμετωπίζεται με τρόπο που απέχει από τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα.

Ας τα δουν όλα στην ΑΕΚ, ας δημιουργήσουν τις σωστές δομές και μετά ας έρθουμε να συζητήσουμε ξανά για αποτελεσματική τακτική και πρωταθληματικό σχέδιο.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ