ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

SYM VF185: To δυνατότερο "εργοστασιακό" supercub

SYM VF185: To δυνατότερο "εργοστασιακό" supercub

Η SYM έφερε και στην Ευρώπη το ισχυρότερο «παπί», VF185, το πρώτο super cub επιδόσεων που καλύπτει τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro4.

Το VF185, έτσι, αναγεννά την αγορά των «παπιών» επιδόσεων στην Ελλάδα προσπερνώντας του «σκοπέλους» των αυστηρών προδιαγραφών που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ενδοιασμό των εργοστασίων να επενδύσουν στη συμμόρφωση των οχημάτων τους με αυτές, λόγω της περιορισμένης αγοράς.

Απέναντι στον άμεσο ανταγωνισμό των 150 κυβικών εκατοστών στα «υπέρ-παπιά», τo VF185 έχει κάθετα τοποθετημένο υγρόψυκτο κινητήρα 183 κ.εκ. με μέγιστη ροπή 16,4 Nm στις 7000 σ.α.λ. και ιπποδύναμη που αγγίζει τους 18 ίππους στις 8500 σ.α.λ.

Η τροφοδοσία του γίνεται μέσω συστήματος ηλεκτρονικού ψεκασμού (EFI) και η μετάδοση μέσω σασμάν 6 ταχυτήτων (1-Ν-2-3-4-5-6) με συμπλέκτη. Η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 2.2 λίτρα / 100 χλμ. και σε συνδυασμό με το μεγάλο δοχείο καυσίμου 6 λίτρων, η αυτονομία του με οικονομική οδήγηση μπορεί να φτάσει τα 270 χιλιόμετρα.

Παράλληλα με την ισχύ του, η εμφάνιση, οι διαστάσεις και το στήσιμό του παραπέμπουν σε sport «παπί». Αισθητικά, το VF185 χαρακτηρίζεται από δυναμικές γραμμές. Η -«αιχμηρή» σχεδιαστικά- ποδιά φέρει στο εμπρός τμήμα της δύο ενιαία φώτα LED DRL, που συγκλίνουν στο κάτω τμήμα της σαν φρύδια.

SYM VF185: To δυνατότερο "εργοστασιακό" supercub

Στο εσωτερικό της ποδιάς επικρατούν οι έντονες γωνίες αφήνοντας αρκετό χώρο για τα πόδια. Η sport εμφάνιση συνεχίζει και στο πίσω τμήμα του VF185, που έχει ανοδική γραμμή και καταλήγει σε μία αεροδυναμική αεροτομή, που παίζει και ρόλο χειρολαβών συνεπιβάτη. Το εξαγωνικό πίσω φωτιστικό σώμα είναι τύπου LED, που χάρη στα 24 LED φώτα, συνεισφέρει στην ασφάλεια. Τα φώτα αλλαγής κατεύθυνσης/φλας είναι και αυτά τύπου LED.

Η σέλα, δύο επιπέδων, με αντιολισθητική επένδυση και χαρακτηριστική κόκκινη ραφή, προσφέρει άνεση και εργονομία σε αναβάτη και συνεπιβάτη, ενώ κάτω της υπάρχουν έξυπνες θήκες για τα έγραφα και τα εργαλεία. Ο μεγάλος και πολυγωνικός πίνακας οργάνων διαθέτει αναλογικό στροφόμετρο και ψηφιακή οθόνη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον αναβάτη. Ο κεντρικός μαγνητικός πολυδιακόπτης αυξάνει τα επίπεδα ασφάλειας από πιθανή κλοπή.

Το VF185 έχει μεταξόνιο 1.299 χιλ. και βάρος μόλις 130 κιλά (γεμάτο), που το καθιστούν ευέλικτο και ακριβές στις αστικές μετακινήσεις. Όσον αφορά στα φρένα, οι δίσκοι τύπου «μαργαρίτα» διαμέτρου 250 χιλ. εμπρός και 200 χιλ. πίσω, σε συνδυασμό με το ABS, συμβάλλουν σημαντικά στην ενεργητική ασφάλεια, παραπέμποντας σε μεγαλύτερη μοτοσικλέτα.

SYM VF185: To δυνατότερο "εργοστασιακό" supercub

Το σύστημα αναρτήσεων αποτελείται από τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 30 χιλ. με διαδρομή 80 χιλ. και πίσω ανάρτηση monoshock διαδρομής 30 χιλ., για την απόσβεση των κραδασμών από κακό οδόστρωμα. Τα tubeless ελαστικά και οι τροχοί διαστάσεων 90/80-17 εμπρός και 120/70-17 πίσω, μεγιστοποιούν την ασφάλεια και την άνεση. Το πλαίσιο, σωληνωτό δικτύωμα με ενισχύσεις, σε συνδυασμό με το ενισχυμένο ψαλίδι, προσφέρουν πρόσθετη ακαμψία.

Το VF185 κυκλοφορεί σε 4 χρωματισμούς. Κυριαρχεί το μαύρο στοιχείο, με την εικόνα του να συμπληρώνεται από τη διαφοροποίηση στα σημεία της μάσκας του φαναριού, του εμπρός τμήματος της ποδιάς που προβάλει σε σχήμα «V» πάνω από τα LED DRL φώτα, και τέλος της αεροτομής. Το VF185 διατίθεται στην εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή των 2.695 Ευρώ...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ