ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πρώτη γεύση από την καμπίνα του νέου Renault CLIO

Πρώτη γεύση από την καμπίνα του νέου Renault CLIO

Σταδιακά πρόκειται να αποκαλύπτει πτυχές του νέου Renault CLIO, η γαλλική μάρκα, στα πρότυπα άλλων εταιρειών που κάνουν κάτι ανάλογο τώρα τελευταία, προκειμένου να δημιουργήσουν προσδοκίες.

Με επικεφαλής έναν άκρως επιτυχημένο σχεδιαστή, που τώρα είναι αντιπρόεδρος, τον Λόρενς Φαν ντεν Ακερ, είναι βέβαιο ότι το μοντέλο θα είναι άκρως ελκυστικό, και περιμένουμε να το δούμε στη Γενεύη, στις αρχές Μαρτίου, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου. Προς το παρόν θα αρκεστούμε σε ορισμένες εικόνες της καμπίνας.

Από το 1990 που παρουσιάστηκε, το Renault CLIO έγινε το πιο επιτυχημένο μοντέλο του Groupe Renault παγκοσμίως, με πάνω από 15 εκατ. πωλήσεις μέχρι σήμερα. Πιο μοντέρνο, πιο σπορτίφ και πιο άνετο από ποτέ, έχει πλήρως ανασχεδιασμένη καμπίνα με ποιότητα και τεχνολογία.

Το νέο Renault CLIO τίθεται επικεφαλής του στρατηγικού πλάνου του Groupe Renault « Drive the Future (2017-2022)», που παρουσιάστηκε το 2017 και έχει τρεις βασικούς πυλώνες:

  • Ηλεκτροκίνηση: Μέχρι το 2022, το Groupe Renault θα διαθέσει 12 ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα του. Το νέο CLIO θα είναι το 1ο με υβριδικό κινητήρα E-Tech, που βασίζεται σε τεχνολογία εξελιγμένη από τη Renault.

  • Συνδεσιμότητα: Μέχρι το 2022, η εταιρεία στοχεύει σε όλες τις βασικές αγορές της τη διάθεση 100% συνδεδεμένων αυτοκινήτων. Το νέο Renault CLIO αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη αυτής της δυναμικής, με το νέο συνδεδεμένο σύστημα Multimedia υψηλής τεχνολογίας.

  • Αυτονομία: Μέχρι το 2022, το Groupe Renault θα διαθέτει 15 μοντέλα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Το νέο Renault CLIO είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα, καθώς είναι εξοπλισμένο με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που καθιστούν την αυτόνομη οδήγηση μια προσιτή πραγματικότητα σε αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Πρώτη γεύση από την καμπίνα του νέου Renault CLIO

Το νέο CLIO θα είναι διαθέσιμο και στην έκδοση R.S. Line, που είναι ευθέως εμπνευσμένη από το αγωνιστικό τμήμα Renault Sport.

Υιοθετώντας έναν πιο συμπαγή σχεδιασμό, προκειμένου να απελευθερωθεί περισσότερος χώρος και να ενσωματωθούν περισσότερες τεχνολογίες, το «Smart Cockpit» του νέου CLIO είναι οδηγοκεντρικό. Ένα από τα βασικά στοιχεία του "Smart Cockpit", είναι η οθόνη αφής 9,3" του συστήματος multimedia, η οποία και αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει εξοπλίσει ποτέ κάποιο μοντέλο της Renault. Αυτό το κάθετα διαμορφωμένο tablet με την κοίλη οθόνη, αυξάνει οπτικά τον όγκο του ταμπλό.

Επίσης, για πρώτη φορά, εφοδιάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων, που αντικαθιστά τις αναλογικές εφαρμογές. Κι ακόμη, το πλήρως ανασχεδιασμένο ταμπλό είναι χωρισμένο σε 3 επίπεδα, με καλά και μαλακά πλαστικά. Το νέο τιμόνι είναι πιο συμπαγές και πιο κομψό τιμόνι, με νέα, πιο χρηστικά και ευανάγνωστα, φωτιζόμενα χειριστήρια. Αλλά και η κεντρική κονσόλα είναι τοποθετημένη πιο ψηλά, ενώ τα καθίσματα παρέχουν καλύτερη πλευρική στήριξη. Πέραν αυτών, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 8 θέματα εσωτερικής διακόσμησης…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ