ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πρωτάθλημα με ιπτάμενες φόρμουλες

Πρωτάθλημα με ιπτάμενες φόρμουλες

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Το πρώτο πρωτάθλημα, αεροπορικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί το 2020 και πρόκειται να φέρει επανάσταση στο χώρο. Δείτε σχετικό video.

Η παρουσίαση του νέου θεσμού έγινε στο Goodwood Festival of Speed και μεθαύριο Πέμπτη 4 Ιουλίου πρόκειται να γίνει και επίδειξη.

Το Airspeeder, αποτελεί μια ιδέα του Αυστραλού Ματ Πίρσον, ιδιοκτήτη της start-up εταιρείας Alauda Racing, η οποία κατασκεύασε μια φόρμουλα αέρος, βασισμένη στη λειτουργία των drones.

Το ηλεκτρικό μονοθέσιο Mk. II Speeder, έχει μήκος 4,03 μέτρα, πλάτος 3,42 μ. και ύψος 90 εκατοστά. Αντί για τροχούς φέρει έλικες, όπως τα drones, ζυγίζει 230 κιλά, επειδή διαθέτει ηλεκτρικές μπαταρίες και βέβαια θα φέρει οδηγό. Μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα και ο λόγος ισχύος / βάρους είναι καλύτερος από ένα F-18 μαχητικό αεροσκάφος.

Η συναρπαστική σειρά αγώνων Airspeeder, η οποία συνδυάζει τη μορφή του πρωταθλήματος ηλεκτρικών μονοθεσίων Formula E, τις συγκινήσεις των αεροπορικών αγώνων και την αίγλη της F1, θα περιλαμβάνει στην πρώτη της χρονιά, το 2020, πέντε ομάδες με δέκα πιλότους, οι οποίοι θα κινούνται σε μια αεροπορική πίστα σε ύψος 20 μ. από το έδαφος. Βέβαια, η ικανότητα της ιπτάμενης φόρμουλας είναι να φθάνει τα 900 μέτρα ύψος. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έρημο Μοχάβι, στις Η.Π.Α., αυτόν τον Νοέμβριο, σε διαδρομή με χρόνο και περιμένουμε να ανυπομονησία να δούμε πως θα λειτουργήσει.

“Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα δεν είναι πλέον μια φαντασίωση, είναι πραγματικότητα. Έχουμε πάρει σχεδιαστικά στοιχεία από τη χρυσή εποχή των αγώνων και είμαστε σίγουροι ότι οι δεκάδες χιλιάδες ενθουσιώδεις θεατές θα εκτιμήσουν άμεσα αυτή την εξέλιξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που θα προσελκύσει μια ολόκληρη νέα γενιά των οπαδών αγώνων,”, ανέφερε ο Ματ Πίρσον.

Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ