ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παρουσιάστηκε το νέο Seat Tarraco

Παρουσιάστηκε το νέο Seat Tarraco

Το τρίτο και μεγαλύτερο SUV της Seat, το Tarraco θα πλαισιώσει τα Arona και Ateca. Οι προ-παραγγελίες ξεκίνησαν και οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες θα γίνουν αρχές του 2019.

Πήρε το όνομά του, όπως και όλα τα μοντέλα της ισπανικής SEAT, από μια πόλη της, την Tarragona, μια ιστορική περιοχή, με πολιτισμό και θαυμάσια αρχιτεκτονική. Για να επιλεγεί το όνομα Tarraco, χρειάστηκε να περάσει από έναν διαγωνισμό ονοματοδοσίας, στον οποίον συμμετείχαν ούτε λίγο ούτε πολύ 140.000 άτομα.

Το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε στο κέντρο της SEAT στο Martorell, κοντά στη Βαρκελώνη και θα παράγεται στο εργοστάσιο του Wolfsburg στη Γερμανία. Το τρίτο στη σειρά και μεγαλύτερο SUV της μάρκας (διαστάσεις Skoda Kodiaq, που ανήκει επίσης στον όμιλο της VW), δείχνει τη σχεδιαστική τάση που θα ακολουθήσουν τα μελλοντικά μοντέλα της Seat.

Μετά τα Ateca και Arona, ο… μεγάλος αδερφός (4,735 μ. μήκος και 1,658 μ. πλάτος) θα προσφέρεται σε 5θέσια και 7θέσια έκδοση, με επίπεδα εξοπλισμού Style και Xcellence. Οι προ-παραγγελίες ξεκίνησαν και οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες θα γίνουν αρχές του 2019. Η Seat ελπίζει ότι θα συμβάλλει περαιτέρω στην αύξηση των πωλήσεων της μάρκας.

Παρουσιάστηκε το νέο Seat Tarraco

Το μοντέλο βασίζεται στην τελευταία πλατφόρμα του ομίλου VW, η οποία είναι ευέλικτη και δυναμική, χαρίζοντας μεγάλο μεταξόνιο. Επίσης, το σύστημα Dynamic Chassis Control (DCC), είναι έτσι ρυθμισμένο που να προσφέρει ισορροπία άνεσης και δυναμικής οδήγησης. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μέσω του διακόπτη, όποιο σετάρισμα θέλει και το σύστημα προσαρμόζεται αυτόματα στις απαιτήσεις.

Όσον αφορά στα μοτέρ, όλα είναι άμεσου ψεκασμού. Θα προσφέρονται δύο κινητήρες: ο τετρακύλινδρος 1.5lt TSI – 150hp που συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και προσθιοκίνηση και ο 2.0lt – 190hp που συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο DSG και σύστημα τετρακίνησης 4Drive.

Επίσης, θα είναι διαθέσιμα δύο μοτέρ πετρελαίου 2.0lt TDI με ισχύ 150 και 190hp. Η έκδοση με τους 150hp, θα προσφέρεται είτε με προσθιοκίνηση και 6άρι κιβώτιο, είτε με τετρακίνηση και κιβώτιο DSG. Η ισχυρότερη έκδοση θα είναι αποκλειστικά με τετρακίνηση και DSG.

Σε επίπεδο τεχνολογικών συστημάτων, το νέο Tarraco θα διατίθεται με όλα τα σύγχρονα μέσα, όπως Lane Assist και Front Assist με προστασία για ποδηλάτες και πεζούς, Blind Spot Detection, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist, ACC (Adaptive Cruise Control), Light Assist και Emergency Assist, ανάλογα την έκδοση. Επίσης, διαθέσιμα θα είναι και πιο νέα συστήματα, που έρχονται ουσιαστικά από το μέλλον, όπως το Emergency Call, το Pre-crash Assist και το Rollover Detection.

Παρουσιάστηκε το νέο Seat Tarraco

Φυσικά δεν λείπουν τα Full LED φωτιστικά καθώς και ο LED φωτισμός στην καμπίνα. Πέραν αυτών, θα είναι διαθέσιμο και με διαστάσεων 10,25 ιντσών ψηφιακό Cockpit, με νέο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και με σύστημα πλοήγησης 8 ιντσών…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ