Οι ιταλικές ιδέες της Piaggio στις ΗΠΑ

Ο Όμιλος Piaggio με την Piaggio Fast Forward (PFF) ήταν η μοναδική ιταλική εταιρεία που έλαβε μέρος στο World Frontiers Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Harvard, στο Cambridge (1-3 Οκτωβρίου).

Ο Όμιλος Piaggio με την Piaggio Fast Forward (PFF), εταιρεία με έδρα τη Βοστώνη, που αποτελεί το κέντρο έρευνας του Ομίλου για τη μετακίνηση του μέλλοντος, ήταν η μοναδική ιταλική εταιρεία που έλαβε μέρος στο World Frontiers Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Harvard, στο Cambridge (1-3 Οκτωβρίου).

Το Frontiers World Forum, ιδρύθηκε από τον Dennis Ausiello (Harvard Medical School/MGH), τον David Edwards (Harvard, ArtScience) και τον Robert Langer (MIT), και αποτελεί μία ετήσια διοργάνωση υψηλού κύρους.

Το Φόρουμ φέτος φιλοξένησε 150 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, με στόχο να εντοπίσει, να μοιραστεί και να ενθαρρύνει πρωτότυπες καινοτόμες ιδέες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν το μέλλον του κόσμου. Ιδέες που θα μπορούσαν στο μέλλον να αυξήσουν την ευημερία και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, σε έναν κόσμο γεμάτο εμπόδια, που απαιτεί την αλλαγή του τρόπου σκέψης και δράσης των ανθρώπων.

Η Piaggio Fast Forward αποκάλυψε την εμπειρία του GITA, του πρώτου ρομποτικού προγράμματος της PFF, που παρουσιάστηκε στη Βοστώνη τον περασμένο Φεβρουάριο: ένα έξυπνο όχημα που μπορεί να κινηθεί αυτόνομα και έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τη μετακίνηση αντικειμένων και ανθρώπων στα σημερινά ολοένα και πιο σύνθετα αστικά περιβάλλοντα.

Το Φόρουμ συμπεριλάμβανε πολλές διάσημες συμμετοχές. Μέσα στα πιο σημαντικά σημεία ήταν ένα άρθρο του Fabrizio Hochschild (Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών) σχετικά με το μέλλον παγκόσμιων ζητημάτων όπως η οικονομική ισορροπία μεταξύ πληθυσμού, απασχόλησης και κλιματικής αλλαγής, αλλά και μια συζήτηση μεταξύ των Robert Langer (καθηγητής MIT, Μηχανολόγος, Χημικός) και David Edwards σχετικά με το πρωτοποριακό έργο της Langer στον τομέα της βιοτεχνολογίας και τις εξελίξεις και εφαρμογές της στην παγκόσμια υγεία.

Η Piaggio Fast Forward συμμετείχε στο World Frontiers Forum μαζί με κορυφαίους εκπροσώπους τομέων, που κυμάνθηκαν από τη βιοϊατρική έρευνα και την τέχνη μέχρι την πολιτιστική προώθηση και τη χρηματοδότηση, όπως η Verily (εταιρεία του ομίλου Alphabet), η Paul G. Allen Frontiers Group (βιοεπιστήμη), το ινστιτούτο Wyss (ερευνητικό ινστιτούτο βιοϊατρικής μηχανικής με έδρα στο Χάρβαρντ), η VIA Art Fund (μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει έργα τέχνης) και η Northstar Advisors (εταιρεία επενδύσεων με έδρα στη Σιγκαπούρη)…

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24