ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MINI: Δέκα εκατομμύρια οχήματα στο εργοστάσιο της Οξφόρδης

MINI: Δέκα εκατομμύρια οχήματα στο εργοστάσιο της Οξφόρδης

Διπλή γιορτή για τη MINI, καθώς φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια ύπαρξης, αλλά και 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα παραγωγή.

Το επετειακό μοντέλο, πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του βρετανικού εργοστασίου της MINI στην Οξφόρδη, όπου από το 1959 κατασκευαζόταν το κλασικό Mini. Ηταν μια έκδοση 60 Years, η οποία στη συνέχεια συνάντησε το "αρχέτυπο" μοντέλο της μάρκας.

Το κλασικό Mini του 1959 και η έκδοση 60 Years του 2019, πλαισίωσαν 60 ακόμα οχήματα που εκπροσωπούσαν κάθε μία από τις χρονιές παραγωγής. Όλα συμμετείχαν σε ένα road trip υπό μορφή κομβόι με προορισμό το Μπρίστολ, όπου χιλιάδες φίλοι γιόρτασαν το μεγαλύτερο πάρτι γενεθλίων του πρώτου βρετανικού μοντέλου στη Διεθνή Συνάντηση Mini στις 11 Αυγούστου.

Ολα ξεκίνησαν το 1959, όταν ο μεγαλοφυής Alec Issigonis σχεδίασε το κλασικό Mini, με διάταξη κινητήρα εγκάρσια τοποθετημένου μπροστά με το κιβώτιο από κάτω, τους τροχούς στις γωνίες και ένα αμάξωμα με πίσω πόρτα που προσέφερε μέγιστο εσωτερικό χώρο με ελάχιστο αποτύπωμα. Περίπου 5,3 εκατομμύρια μονάδες του κλασικού Mini πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2000.

Μόλις ένα χρόνο αργότερα, από τότε που η φίρμα επαναλανσαρίστηκε, το MINI είναι το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας μικρών πολυτελών αυτοκινήτων. Φέτος τον Νοέμβριο, θα ξεκινήσει και η παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού MINI Cooper SE (κατανάλωση ενέργειας στο μικτό κύκλο: 16,8 – 14,8 kWh/100 χλμ.)...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ