ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes - Benz και Porsche ανοίγουν ξανά τα μουσεία τους

Die Sonderausstellung G-Schichten. 40 Jahre G-Klasse ist bis Ende September 2020 im Mercedes-Benz Museum zu sehen. 

The special exhibition entitled Stories of the G  40 Years of the G-Class can be experienced until the end of September 2020 at the Mercedes-Benz Museum.
Die Sonderausstellung G-Schichten. 40 Jahre G-Klasse ist bis Ende September 2020 im Mercedes-Benz Museum zu sehen. The special exhibition entitled Stories of the G 40 Years of the G-Class can be experienced until the end of September 2020 at the Mercedes-Benz Museum. DAIMLER AG

Μολονότι η Γερμανία ανήκει στις χώρες με υψηλό αριθμό θανάτων από την πανδημία του κορονοϊού, εντούτοις οι αποφάσεις που λαμβάνει για την επιστροφή στην κανονικότητα, μάλλον είναι αρκετά γενναίες και ενδεχομένως, εφόσον πετύχουν, να αποτελέσουν «μπούσουλα» και για άλλες χώρες.

Στον αθλητισμό αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η Μπουντεσλίγκα, ενώ στο χώρο του αυτοκινήτου, ήδη έχουν ανοίξει αρκετά εργοστάσια παραγωγής, τηρώντας βέβαια κανόνες υγειονομικής προστασίας (μάσκας, γάντια, αποστάσεις και διαχωριστικό πλέξιγκλας).

Μία ακόμα κίνηση προς την επιστροφή στην κανονικότητα, είναι η απόφαση της Mercedes - Benz, να ανοίξει το μουσείο της, από αύριο Σάββατο, 9 Μαΐου 2020, αρχικά από Παρασκευή έως Κυριακή. Το Μουσείο θα συνεχίσει να παραμένει κλειστό από Δευτέρα έως Πέμπτη.

Η επανέναρξη πρέπει να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους επίσημα καθορισμένους κανόνες υγιεινής. Σε αυτά περιλαμβάνονται μέτρα για τη διατήρηση ελάχιστης απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρων μεταξύ των ατόμων, κανόνες για το φτέρνισμα και τον βήχα και περιορισμοί στον αριθμό των επισκεπτών. Επιπλέον, είναι υποχρεωτικό οι επισκέπτες να φορούν μάσκες προσώπου (ισχύει και για παιδιά ηλικίας από έξι ετών και άνω).

Mercedes - Benz και Porsche ανοίγουν ξανά τα μουσεία τους

Το Μουσείο Mercedes-Benz έχει περισσότερα από 160 οχήματα και συνολικά περισσότερα από 1.500 εκθέματα σε χώρο που καλύπτει περίπου 16.500 τετραγωνικά μέτρα. Η μόνιμη έκθεση αφηγείται τις ιστορίες της κινητικότητας σε εννέα επίπεδα - από την εφεύρεση της μοτοσικλέτας το 1886 μέχρι το μέλλον.

Επίσης, την επόμενη Τρίτη, 12 Μαΐου 2020, το Μουσείο της Porsche θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του (είχε κλείσει για το κοινό από τις 14 Μαρτίου).

Η επανεκκίνηση της λειτουργίας θα είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και της πολιτείας της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Οι ώρες λειτουργίας παραμένουν αμετάβλητες - Τρίτη έως Κυριακή 9:00-18:00. Προς το παρόν, δεν μπορούν να προσφερθούν περιηγήσεις στο μουσείο και διδακτικά προγράμματα, ενώ κλειστό θα είναι και το εστιατόριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ